fbpixel

Search icon
Search
Stanley Tucci: Ο άνθρωπος που ξέρει καλά τι σημαίνει το γκρίζο χρώμα στη ζωή
LIFE & CAREER

Stanley Tucci: Ο άνθρωπος που ξέρει καλά τι σημαίνει το γκρίζο χρώμα στη ζωή

Μια spicy προσωπικότητα με ιδιαίτερη αδυναμία στο θάρρος


«Οι νότιοι Ιταλοί έχουν μια πολύ σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ, γιατί ο θάνατος ήταν πάντα παρών. Είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης», παραδέχτηκε με απόλυτο ρεαλισμό στην Olivia Pym και στο "GQ" πριν λίγες ημέρες. Έχει μάθει να ζει σε ισορροπία, αφού πόνεσε, έπεσε και υπέφερε. Ο Stanley Tucci έχει αναγκαστεί να προχωρά στη ζωή με τόλμη, αυτό του έχουν διδάξει οι συνθήκες. Οι ρόλοι στην καριέρα και στη ζωή ποικίλοι και τολμηροί. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, μάγειρας, παρουσιαστής, συγγραφέα, πατέρας, σύζυγος...

Η επιβλητική και άκρως γοητευτική του παρουσία έχει πρωταγωνιστήσει στη μικρή και μεγάλη οθόνη, ενσαρκώνοντας με επιτυχημένη ωμότητα τον κακό της ιστορίας. Χάρη στη σειρά ντοκιμαντέρ "Searching for Italy" του CNN, έχουμε μυηθεί στην αυθεντική ιταλική του κληρονομιά, αποκτώντας το συναίσθημα του "Tuccified". Το συγγραφικό του παιδί "Taste" μας κάνει να ερωτευτούμε, εξίσου, τη μαγειρική του ταυτότητα, γνωρίζοντας την απόλυτη διαφάνεια της προσωπικότητάς του.

foto-facebook-hunger-games-official-stanley-tucci-696x586.jpg

Θα τον ξεχωρίσεις χάρη στα χαρακτηριστικά γυαλιά VILDA σε χρώμα Tortoise, που είναι τα αγαπημένα του, παρέα μ' ένα ποτήρι σκωτσέζικο ουίσκι, που τον χαλαρώνει. Θα σου μιλήσει για τους κακούς και ταυτόχρονα εντυπωσιακούς χαρακτήρες του στα films "The Devil Wears Prada", "Julie & Julia" και "The Hunger Games".  Στην κουζίνα του σπιτιού, θα σε καθοδηγήσει και θα σου μάθει πως να φτιάχνεις παραδοσιακό ριζότο γαρίδας, όπως έχει διδαχθεί από τους Ιταλούς παππούδες του.

Η παραδοχή 

okcsh3rbzvfrjdi46hdvmb3bgq.webp

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η μοίρα έπαιξε επικίνδυνα παιχνίδια μαζί του, δίχως να τον ρωτήσει. Η πρώτη μεγάλη θλίψη, με την οποία ήρθε αντιμέτωπος, ήταν όταν έχασε την πρώτη του σύζυγο, η οποία νοσούσε από καρκίνο του μαστού. Αδυναμία, αίσθηση αποτυχίας και διαρκής συναισθηματική κούραση κυριάρχησαν την επόμενη δύσκολο που αντιμετώπιζε, προσπαθώντας να στέκεται ως τρυφερός και υποστηρικτικός πατέρας στα παιδιά του. Μετά από τεράστιο πόνο για πολλά χρόνια, ο Tucci έχει μάθει να αρπάζει κάθε μικρή ευχαρίστηση όποτε παρουσιάζεται η ευκαιρία. Η ζωή, όπως τη βλέπει, δεν είναι ούτε κωμωδία ούτε τραγωδία, αλλά και τα δύο ταυτόχρονα. «Μια ύπαρξη χωρίς πόνο είναι δυνατή μόνο στο θάνατο», λέει. «Μπορείς να προσποιηθείς ότι δεν το ξέρεις αλλά είναι εκεί, ανεξάρτητα από το αν σε επηρεάζει ή είναι ντροπή κάποιου άλλου».

methode-times-prod-web-bin-57c69e84-1d45-11ec-95b9-6429167b0259-ZcARV.jpg
ROBERT WILSON FOR THE TIMES

Στη συνέχεια της ζωής του, ήταν σημαντικό να νικήσει ακόμη μια δύσκολη πίστα της ζωής. Σύμφωνα με το npr, πριν από τέσσερα χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του στόματος και ο καρκίνος και η θεραπεία του σχεδόν του στέρησαν την ικανότητα να απολαμβάνει το φαγητό. Έχασε την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης, και το στόμα του απέκτησε τόσο μεγάλο έλκος, που ήταν σε σωλήνα σίτισης για έξι μήνες. «Ήταν φρικτό. Ήμουν ουσιαστικά καθηλωμένος στο κρεβάτι», λέει. «Δεν μπορούσα καν να πιω νερό γιατί μου έκαιγε τόσο πολύ το στόμα». Ευτυχώς, ο καρκίνος του δεν είχε κάνει μετάσταση. Μετά από μια εντατική θεραπεία με ακτινοβολία, είναι πλέον απαλλαγμένος από τον καρκίνο. Η αίσθηση της γεύσης του έχει επιστρέψει - και μάλιστα είναι αυξημένη. «Μπορώ να μυρίσω πράγματα που ... δεν θα μπορούσα ποτέ να μυρίσω πριν», λέει. «Και μπορώ να γεύομαι πράγματα πολύ πιο γρήγορα, σαν να έχω πολύ μεγαλύτερη επίγνωση της γεύσης των πραγμάτων τώρα».

Ο ερωτισμός της τροφής

960x0-t5Xdk.jpg

Η σχέση του με το φαγητό είναι ερωτική. Μια ιεροτελεστία, στην οποία χρειάζεται πάθος και φαντασία. Ελαιόλαδο, γαύρος και λίγες ελιές μπορούν να απογειώσουν την αγαπημένη του τραγανή πίτσα, που λαχταρά να απολαμβάνει στη Φλωρεντία και τη Ρώμη.

guest-0594d45f-756d-40d3-b535-e38b6ce12428.jpg
Το βιβλίο του Stanley Tucci, "Taste My Life Though Food"


 Μέσα από το ντοκιμαντέρ του Searching for Italy, καθώς και το best seller book του "Taste: My Life Through Food" μας μυεί σε ένα σύμπαν μαγικό και γοητευτικό, παρμένο από μυρωδάτες γειτονιές της Μεσογείου και απλότητα που ξεχωρίζει. Μέσα από τις σωστές μαγειρικές του τοποθετήσεις, όπως την κατάλληλη προετοιμασία των ζυμαρικών, αποκτούμε την ιδανική γαστρονομική κουλτούρα που αναζητούμε.