fbpixel

Search icon
Search
Στα λατομεία Βώλακα της Δράμας ξεκίνησε γυρίσματα παραγωγή του Netflix - Ποια μεγάλα ονόματα του Hollywood βρίσκονται στην Ελλάδα;
PEOPLE & MOMENTS

Στα λατομεία Βώλακα της Δράμας ξεκίνησε γυρίσματα παραγωγή του Netflix - Ποια μεγάλα ονόματα του Hollywood βρίσκονται στην Ελλάδα;

Vincent Cassel, Chris Evans, Anya Taylor-Joy, Salma Hayek και Sam Richardson λέγεται ότι έχουν καταφθάσει ήδη στη χώρα μας για τις ανάγκες της νέας ταινίας δράσης


Άλλη μια φορά που η Ελλάδα βρίσκεται στο διεθνές επίκεντρο για τις ανάγκες των γυρισμάτων μεγάλων παραγωγών. Στην προκειμένη περίπτωση, τα εντυπωσιακά λατομεία εξόρυξης μαρμάρου στην περιοχή του Βώλακα, στον δήμο Κάτω Νευροκοπίου της ορεινής Δράμας φαίνεται να αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για μια νέα ταινία δράσης που ετοιμάζει το Netflix, με το σενάριο και τη σκηνοθεσία να έχει αναλάβει ο Romain Gavras, γιος του Κώστα Γαβρά, και ο Will Arbery, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το Succession.

shutterstock-2060975357.jpg


Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το καστ περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του Hollywood, που έχουν καταφθάσει τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, ξεκινώντας χθες τα γυρίσματα στη Δράμα. Πιο συγκεκριμένα, οι stars είναι οι εξής: Vincent Cassel, Chris Evans, Anya Taylor-Joy, Salma Hayek και Sam Richardson

shutterstock-1440217940.jpg
Vincent Cassel


Ωστόσο, δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γυρίσματα, πέρα από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Δράμας και γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας, μοιράστηκε μερικές δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

shutterstock-2290951205.jpg
Chris Evans


Συγκεκριμένα είπε: «Περισσότερα από 150 άτομα βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας. Για τις ανάγκες της ταινίας έχουν κλειστεί από την παραγωγή περί τα 200 δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή. Από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, μέχρι στιγμής, τα γυρίσματα θα γίνουν στα λατομεία του Βώλακα, σε μια στοά που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της ταινίας».

shutterstock-2151361407.jpg
Anya Taylor-Joy


Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Δράμα επιλέγεται για τα γυρίσματα μια διεθνούς παραγωγής, καθώς η πρώτη ήταν το 2022, όταν γυρίστηκε η ταινία "Tin Soldier", η οποία για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόμη προβληθεί. Για τις ανάγκες εκείνης της ταινίας είχαν γίνει γυρίσματα στο εντυπωσιακό κτίριο του Καπνολογικού Ινστιτούτου (χτισμένο το 1930), στο σπήλαιο του Αγγίτη, αλλά και σε περιοχές του κατάφυτου δήμου Παρανεστίου.

shutterstock-1604260294.jpg
Salma Hayek

Για τη νέα αυτή ταινία, γνωρίζουμε πως θα έχει δράση στην πλοκή της με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, και τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έως τις 2 Νοεμβρίου. Για τις ανάγκες αυτών, έχουν στηθεί ειδικές εξέδρες και βοηθητικοί χώροι μέσα σε ένα από τα λατομεία του Βώλακα. Γυρίσματα θα γίνουν και στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν και πλάνα σε στούντιο της Βουλγαρίας. 

shutterstock-2329248197.jpg
Sam Richardson


Τέλος, να αναφέρουμε πως πριν από μερικούς μήνες η παραγωγή είχε κάνει μια οντισιόν στην πόλη της Δράμας, αναζητώντας νέους να συμμετάσχουν στην ταινία.