fbpixel

Search icon
Search
Στα άδυτα της Ancient Kallos αναδύεται άρωμα Ελλάδας
#GREEKSDOITBETTER

Στα άδυτα της Ancient Kallos αναδύεται άρωμα Ελλάδας

Το ελληνικό brand που μας κάνει περήφανους


Είναι τόσο μοναδικό και σπάνιο να μπαίνεις σ' έναν χώρο που να έχει συνέπεια, αρμονία και ισορροπία, που πραγματικά μια επίσκεψη στο showroom της Ancient Kallos ήταν μια αληθινή αποκάλυψη. Oι αδελφές Λαμπρινή και Στέλλα Σταύρου, που εδώ και τέσσερα χρόνια αναβιώνοντας την οικογενειακή επιχείρηση δημιούργησαν το brand, έβαλαν στόχο να μην υποχωρήσουν ούτε στο ελάχιστο στις αξίες που έθεσαν εξαρχής. Κι αυτές ήταν να επιμείνουν στην ελληνική παραγωγή και χροιά του και να καταφέρουν να κάνουν γνωστή σε όλο τον κόσμο την ελληνική ομορφιά (κάλλος).

mg-6427.jpg

Κάτι αντίστοιχο έκαναν και στον χώρο τους, που με την προσωπική επιμέλεια της Λαμπρινής και την ιδιότητά της ως μηχανικού, μεταμορφώθηκε σε έναν απίθανο μέρος που κυριολεκτικά μυρίζει Ελλάδα. Στην είσοδο μια ξύλινη επιγραφή υποδέχεται με το motto της φετινής συλλογής "Shine this summer the Ancient Kallos way", μαζί με δύο ξύλινα σκαμνιά με ψάθα που διακοσμήθηκαν με δυο μικρές ελιές στις χαρακτηριστικές κόκκινες συσκευασίες της Kyknos. 

mg-6075.jpg

Στον ίδιο χώρο το παλιό ξύλινο τραπέζι της γιαγιάς βρήκε τη θέση του αφού αποκαταστάθηκε το χρώμα του και προστέθηκε καινούρια ξύλινη τάβλα. Μια σειρά από αρωματικά φυτά χαρίζουν ελληνικές μυρωδιές ενώ για φωτιστικό κατασκευάστηκε ειδικά ένα αντεστραμμένο ψάθινο καλάθι. Στον τοίχο και στον ξύλινο μπουφέ του Αργυρόπουλου διάφορα design αντικείμενα από Έλληνες δημιουργούς δίνουν το στίγμα τους.
mg-6272.jpg

Ο ξύλινος γάιδαρος και το ψάρι της wedesignshop στον τοίχο συνυπάρχουν μαζί με το ψάθινο καπέλο Melina της συλλογής SS17 ενώ στο πάτωμα βρίσκεται η μεγάλη ψάθινη τσάντα της φετινής συλλογής. Στον απέναντι τοίχο το έργο των beetrootdesign που απεικονίζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης, αγορασμένο από το hellofrom.gr, συνδιαλέγεται με την τσάντα από τενεκέ της studiolav με τα στάχυα, το κυκλαδικό αγαλματίδιο της Sophia και τις υδραίικες κούπες με τον γάιδαρο της Elena Votsi. To μικρό καραβάκι φτιαγμένο με ξύλο και το πρώτο ύφασμα που τύπωσε η Ancient Kallos με τον Ερμή είναι φτιαγμένα από τον φίλο των κοριτσιών, Βασίλη Καμά.
 
mg-6403.jpg


Όλα αυτά συνυπάρχουν σε μία εξαιρετική αρμονία στον χώρο υποδοχής του showroom, ενώ προχωρώντας στον κύριο χώρο, που λούζεται άμεσα από φυσικό φως όλη την ημέρα, η αισθητική είναι εξίσου υπέροχη. Ένα ξύλινο τραπέζι γίνεται το κεντρικό στοιχείο για να γίνει η διάταξη των ρούχων στις δύο βασικές μεταλλικές κρεμάστρες. Μια σειρά από καλάθια σε διαφορετικά μεγέθη και ύψη εκτελούν κι εδώ χρέη φωτιστικού ενώ ένα θαλασσόξυλο κρεμασμένο με σκοινιά είναι το σημείο που προβάλλεται η Syko, σειρά της φετινής συλλογής, με την οποία οι αδελφές Σταύρου δηλώνουν ενθουσιασμένες. 

mg-6412.jpg


Συνεχίζοντας στον κυρίως χώρο του showroom, στον τοίχο κυριαρχεί το κέντημα Persephoni, που γίνεται βασικό στοιχείο της συλλογής και δίνει την αίσθηση της χειροποίητης δουλειάς που γίνεται ενώ απέναντι και κάτω από τα μεγάλα παράθυρα δημιουργήθηκαν βοηθητικά ντουλάπια που λειτουργούν και σαν καθιστικό.

Μια σειρά από χειροποίητα φτιαγμένα μαξιλάρια με κεντήματα Lefkada της πρώτης συλλογής και άσπρα πλεκτά μαξιλάρια της γιαγιάς φτιαγμένα με βελονάκι δημιουργούν μία ακόμη απίθανη ελληνική εικόνα.

mg-6314.jpg

Τριγύρω η νέα Ancient Kallos συλλογή έχει τη φρεσκάδα του καλοκαιριού που έρχεται και μεταφέρει την πεποίθηση, ότι κάθε τι που δημιουργείται σ' αυτόν τον χώρο έχει ήθος, συνέπεια, υπέροχη ποιότητα και αισθητική που την κάνει να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.
mg-6468.jpg


Ποια είναι η βασική φιλοσοφία της Ancient Kallos, που βασίστηκε το όνομά της και τι πρεσβεύει;

Η βασική φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε όμορφες εικόνες κάνοντας τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να ονειρεύονται τα ελληνικά νησιά, τον ήλιο και το μπλε της θάλασσας. Έμπνευσή μας αποτελεί σταθερά η Αρχαία Ελληνική ομορφιά, όπως αποκαλύπτει και το όνομα του brand “Αρχαίο Κάλλος”. Ο ήλιος με τη μορφή του αρχαιοελληνικού συμβόλου πρωτοστατεί στο λογότυπο μας στο γράμμα όμικρον, ενώ η τελεία στη μέση του όμικρον συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης.

Σε ποια σημεία το brand επιμένει ελληνικά;

Η Ancient Kallos επιμένει στην αποτύπωση αυθεντικών παραδοσιακών κεντημάτων με σαφείς αναφορές των περιοχών προέλευσης τους. Τα μοναδικά prints των συλλογών μας έχουν αναφορές τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στα αρώματα και χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού. Ειδικά φέτος λατρεύουμε  το νέο μας print ‘’Syko”! Το άρωμα της συκιάς κάτω από τον ελληνικό ήλιο μας φέρνει παιδικές αναμνήσεις ελληνικού καλοκαιριού. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία  με την illustrator Zeta Papdo, αποκλειστικά για εμάς. Η παραγωγή γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, επιμένουμε σε αυτό και είμαστε πολύ περήφανες!

Από που αντλεί την έμπνευση του και πώς εξελίχθηκε στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που υφίσταται; 

Η αρχαία ελληνική ομορφιά  με την ευρύτερη έννοια της μας εμπνέει! Το ελληνικό καλοκαιρινό φως αποτελεί βασική έμπνευση του σχεδιασμού μας. Είναι το φως που κάνει το μπλε της θάλασσας περισσότερο φωτεινό και το γαλάζιο του ουρανού της Ελλάδος μοναδικό. Είναι το φως που "απογειώνει" τις χρωματικές λεπτομέρειες της παραδοσιακής ελληνικής αρχιτεκτονικής και τις κάνει μαγικές. Επίσης, τα παραδοσιακά ελληνικά κεντήματα από διάφορες περιοχές αποτελούν για μας θησαυρό. Εξέλιξη αποτελεί η δημιουργία μοναδικών prints που σχεδιάζονται αποκλειστικά για μας και φέρουν σταθερά άρωμα Ελλάδος. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος υιοθετούμε το print μας στην ολοκαίνουρια συλλογή με μαγιό swimwear.

Τι είναι αδιαπραγμάτευτο στη φιλοσοφία σας;

Αδιαπραγμάτευτο για μας είναι η επιλογή υφασμάτων αποκλειστικά από φυσικές ίνες, όπως είναι το λινό το βαμβάκι και το μετάξι. Χρησιμοποιούμε λινά υφάσματα εξαιρετικής ποιότητας που φέρουν πιστοποιήσεις ευρωπαϊκής προέλευσης. Αδιαπραγμάτευτη είναι, επίσης, η θηλυκότητα στις σχεδιαστικές γραμμές και η ανώτερη ποιότητα ραφής.

Σχετικά με τις εξαγωγές και τη διάθεσή των συλλογών στο εξωτερικό, τι έχετε καταφέρει;

Είμαστε χαρούμενες που γυναίκες από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες επιλέγουν ρούχα των συλλογών μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μεγάλες αλυσίδες resort hotels σε όλο τον κόσμο προτιμούν το brand ενώ οι τοποθετήσεις σε Μεξικό, νησιά της Καραϊβικής, Αφρική, Casablanca, Saint Tropez, Δαλματικές ακτές, Ταϊλάνδη, Λίβανο, Μαλδίβες και Σαουδική Αραβία μας κάνουν περήφανες.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας επίτευγμά σας μέχρι σήμερα;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένες και συγκινημένες που κάθε χρόνο έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάζουμε τις συλλογές μας στην καρδιά του Παρισιού στην περιοχή της Place Vendome!

Πώς οραματίζεστε το μέλλον της Ancient Kallos σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Μετά τη σημαντική αποδοχή που είχε από το ευρύ κοινό, το μόνο που ονειρευόμαστε σήμερα είναι να μπορούμε να υλοποιούμε καθημερινά, βήμα-βήμα τους στόχους μας, ώστε να παραμείνουμε σχεδιαστικά πιστές στο αυθεντικό ελληνικό στοιχείο και ποιοτικά να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις υψηλές απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

mg-6006.jpg
mg-6182.jpg
mg-6033.jpg


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ
adv

GLOW LOVES

Το road trip  στους υπέροχους Δελφούς αποτελεί μοναδική εμπειρία
TRAVEL

Το road trip στους υπέροχους Δελφούς αποτελεί μοναδική εμπειρία