fbpixel

Search icon
Search
Spring restart: Οι wellness τάσεις για την άνοιξη του 2022
MAGAZINE

Spring restart: Οι wellness τάσεις για την άνοιξη του 2022

Όλες οι νέες δραστηριότητες και οι επιλογές που συνθέτουν μια υγιεινή ζωή


Άνοιξη: η απόλυτη εποχή για ένα restart για τους εαυτούς μας! Αυτήν τη σεζόν, οι πρακτικές και οι προτάσεις στο fitness και τη διατροφή επιτάσσουν την επιστροφή στη φύση, ενώ η ρουτίνα ομορφιάς εμπλουτίζεται με εύκολες τεχνικές και θεραπείες που υπόσχονται μια άμεσα ανανεωμένη εμφάνιση. Όλες οι νέες δραστηριότητες και οι επιλογές που συνθέτουν μια υγιεινή ζωή δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ισορροπία και στο «μέτρον άριστον».

Ας επιδιώξουμε, λοιπόν, μέσα από την απλότητα, να είμαστε η καλύτερη εκδοχή μας!

VITAMINS

Personal wellness

img-7358.jpeg

Το καινοτόμο concept της Personal Wellness είναι αυτό στο οποίο αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας, ακολουθώντας ένα ολοκληρωμένο tailor-made πρόγραμμα ευεξίας, που περιλαμβάνει tips διατροφής και γυμναστικής. Πρόκειται για την πρώτη εταιρία στη Θεσσαλονίκη που ασχολείται -μεταξύ άλλων- με το μικροβίωμα, το άθροισμα όλων των μικροοργανισμών που ζουν μέσα και πάνω στο σώμα μας. Ακόμη, θα μάθετε τα πάντα για τα συμπληρώματα διατροφής και την έννοια του sustainable eating (www.personalwellness.health).

ICE THERAPY

Κρυοθεραπεία στο σπίτι

img-7355.jpeg

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι ορισμένες θεραπείες πραγματοποιούνται μόνο σε spa, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Τη φετινή άνοιξη δοκιμάστε την ιδιαίτερα διαδεδομένη κρυοθεραπεία, αυτήν τη φορά μόνες σας στο σπίτι, για να νιώσετε την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και σφριγηλή από ποτέ. Σύμφωνα μ’ εξειδικευμένους δερματολόγους κι αισθητικούς, λειτουργεί κατά των παθήσεων του δέρματος, χάρη στα οφέλη που προσφέρει για την αναδόμησή του. Ξεκινήστε τη διαδικασία πλένοντας το πρόσωπό σας, το οποίο θα πρέπει να στεγνώσετε καλά. Τυλίξτε μερικά παγάκια σε χαρτί ή ένα βαμβακερό ύφασμα και τοποθετήστε τα στα σημεία που έχουν ερεθισμούς, καθώς και στην περιοχή κάτω από τα μάτια, για δύο λεπτά. Αυτό που θα δείτε είναι ότι ο πάγος θα ελαχιστοποιήσει την παραγωγή λιπαρότητας και θα κάνει λιγότερο ορατούς τους πόρους. Για άμεσα αποτελέσματα, επαναλάβετε καθημερινά, πρωί και βράδυ.

PSYCHEDELIC

Επαναπροσδιορισμός της ψυχεδελικής ευεξίας

img-7356.jpeg

Ο κόσμος της ψυχεδελικής ευεξίας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται, με τις ΗΠΑ να βλέπουν μια έκρηξη στα κάποτε «υπόγεια» παραισθησιογόνα, όπως η κεταμίνη, το LSD, το MDMA και η ψιλοκυβίνη, που πολλοί, πλέον, αποδέχονται ως θεραπείες για θέματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος κι η διαταραχή μετατραυματικού στρες. Ο Frederick Streeter Barrett, Ph.D., επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών στο Johns Hopkins School of Medicine, εξηγεί πως αυτός ο τρόπος θεραπείας θεωρείται σωστός, αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση. Καθώς η άποψη γι’ αυτά έχει αρχίσει να αλλάζει στην ιατρική κοινότητα, επανεμφανίζονται στον χώρο της ψυχικής υγείας, ακολουθώντας πάντα τον κανόνα ότι η πρόσβαση στη συγκεκριμένη μέθοδο πρέπει να θεωρείται και να είναι απόλυτα ασφαλής.

NUTRITION

Ακολουθώντας τις συμβουλές ενός digital nutritionist

img-7354.jpeg

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ν’ ακολουθήσετε τις συμβουλές ενός ειδικού στο κομμάτι της σωστής διατροφής online; Η εξέλιξη της τεχνολογίας σάς παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε digital συνεδρίες μεnutritionists, οι οποίοι θα σας κατατοπίσουν με βάση τις δικές σας ανάγκες, τόσο σε ό,τι αφορά στο διαιτολόγιό σας όσο και σε σχέση με τη γυμναστική που οφείλετε να ακολουθήσετε.

MEDITATION

Forest bathing

shutterstock-1341733532.jpg

Μια νέα μέθοδος διαλογισμού που έχει έρθει για να μείνει! Τώρα που η φύση «οργιάζει», είναι μια καλή ευκαιρία για ένα road trip στο δάσος. Θα σας ηρεμήσει, κι επιπλέον εκεί θα μπορέσετε να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο wellness trend, ενώ, παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία ν’ αποσυνδεθείτε από την τεχνολογία. Ένας προορισμός γεμάτος πράσινο μπορεί να μετατραπεί στο τέλειο σημείο για “breath in & out” ασκήσεις ή ακόμη και για μια απλή βόλτα, που θα σας φέρει σ’ επαφή με τη φύση και θα σας γεμίσει θετική ενέργεια.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022