fbpixel

Search icon
Search
Spring is here: Τα top εναλλακτικά spots της Θεσσαλονίκης για να απολαύσετε τη βόλτα σας
CITY VIBES

Spring is here: Τα top εναλλακτικά spots της Θεσσαλονίκης για να απολαύσετε τη βόλτα σας

Ιδιαίτερα μέρη με μαγευτική θέα για όλες τις ώρες της ημέρας


Οι μήνες περνούν και η καραντίνα συνεχίζει να βρίσκεται στην καθημερινότητά μας, με τον κωδικό 6 να παίζει πρωταρχικό ρόλο και να τον αξιοποιούμε σε κάθε μας έξοδο. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να εξερευνήσουμε νέα όμορφα μέρη που θα μας κάνουν να ξεχαστούμε και θα απολαύσουμε την βόλτα μας.

Όσο ο καιρός πλησιάζει προς το καλοκαίρι, όλο και αυξάνεται η επιθυμία να κυκλοφορούμε, ειδικότερα τις πρωινές ώρες με τον ζεστό ήλιο να μας συνοδεύει, παίρνοντας βιταμίνη D μαζί με τον καφέ μας.Σε περίπτωση που λατρεύετε την πόλη και θέλετε να «πάρετε» λίγο από τον αέρα της φύσης, μακριά από τσιμέντο και πολυκοσμία, αλλά και να ανακαλύψετε κρυφούς «θησαυρούς» σας έχουμε βρει τις κατάλληλες τοποθεσίες.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε 4+1 μέρη που σίγουρα αξίζουν να επισκεφθείτε στην επόμενη σας έξοδο!

Λίμνη Ωραιοκάστρου

oraiokastro-thessalonikis.jpeg

Πρόκειται για ένα μαγικό τοπίο, γεμάτο από χιλιάδες δένδρα, ενώ φιλοξενούνται πάπιες, υδρόβια πουλιά, και γουλιανοί. Η μεγάλη λίμνη και η ομορφιά του απέραντου πράσινου τοπίου σας ταξιδεύουν και σας δίνουν την αίσθηση για λίγο πως δεν βρίσκεσαι στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η τοποθεσία της είναι λίγα μόλις λεπτά πιο έξω από το κέντρο του Ωραιοκάστρου, στην περιοχή “Καλόγερος”, εκεί που παλιά ήταν ένας σκουπιδότοπος και σήμερα βρίσκεται ένα πάρκο με μια υπέροχη τεχνητή λίμνη, η οποία εκτείνεται σε έκταση 60 στρεμμάτων. Έχει άπλετο χώρο για όποιον του αρέσει η ιδέα του picnic και το μέρος είναι ιδανικό για μικρούς, μεγάλους και κατοικίδια.

Δασύλλιο Μετεώρων

-Fhl4Q.png

Τη μαγική αυτή θέα θα την βρείτε στο Δασύλλιο Μετεώρων και θα σας προσφέρει έναν απολαυστικό περίπατο. Το πάρκο, ειδικότερα, αν δεν είστε από τα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, δεν είναι ευρύτερα γνωστό. Είναι γεμάτο και περικυκλωμένο από πλήθος δέντρων με γραφικά μονοπάτια σαν να βρίσκεστε σε κάποια ορεινή τοποθεσία, χαρίζοντας όλη τη θέα της πόλης στο «πιάτο». Είναι μια κατάλληλη επιλογή για να αξιοποιήσετε τον κωδικό 6, καθώς αποτελείται και από πολλά ξύλινα τραπέζια για να χαρείτε τον καφέ ή το φαγητό σας.

Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

kouri4.jpeg

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που προτιμούν να απομονώνονται και να βρίσκονται μακριά από κάθε συνηθισμένη τοποθεσία, τότε αυτό το μέρος είναι ιδανικό για εσάς. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στο Κουρί Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, σε αρκετά υψηλή τοποθεσία. Η θέα είναι απολαυστική και η όλη ατμόσφαιρα σας βοηθάει να χαλαρώσετε με την παρέα σας. Το πιο βασικό είναι να μην ξεχάσετε να ντυθείτε ζεστά, ειδικότερα κατά τις πιο βραδινές ώρες που η θερμοκρασία λόγω ύψους είναι πιο χαμηλή.

Πεδίον του Άρεως

parko.jpeg

Ένα μεγάλο πάρκο που προσφέρεται για την ιδανική βόλτα στην καρδιά της πόλης, το Πεδίο του Άρεως είναι ένας χώρος πρασίνου, μόλις λίγα λεπτά μακριά από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πάρκο, το βρίσκουμε επί της Λεωφόρου Στρατού και είναι γεμάτο δέντρα, φυτά κι ένα όμορφο σιντριβάνι, καθώς και προ-COVID-19 εποχή θα συναντήσετε και ένα αναψυκτήριο και παιχνίδια για παιδιά, μια σταθερή αξία για απόδραση μέσα στην πόλη. Το συγκεκριμένο πάρκο έχει μια ολόκληρη ιστορία από πίσω του, καθώς τα χρόνια της Τουρκοκρατίας χρησίμευε ως πεδίο ασκήσεων του διπλανού στρατώνα. Στο ίδιο σημείο λειτούργησε από το 1926 και μέχρι τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ο Δήμος της Θεσσαλονίκης άρχισε να το αποκαλεί και πάρκο της Σοφίας Βέμπο.

Παραλία Περαίας

peraia-kentriko.jpeg

Για όσους μένουν σε περιοχές πιο έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, η παραλία της Περαίας είναι η λύση για την βόλτα σας. Ένα μέρος κατάλληλο για να περπατήσετε στον πεζόδρομο και να χαρείτε τη μέρα σας αλλά και ιδανικό για να πάρετε το ποδήλατό σας και να απολαύσετε με αυτόν το τρόπο διαφορετικά την ομορφιά που προσφέρει η θέα της θάλασσας. Σίγουρα, η ηρεμία που σας χαρίζει η εικόνα της παραλίας, η δυνατότητα να περπατήσετε στην αμμουδιά της δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. Θα μπορούσε να αναφερθεί πως είναι ένας συνδυασμός Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Η παραλία της Περαίας είναι η πλησιέστερη παραλία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και απέχει μόλις 22 χλμ. από το κέντρο της. Όσοι έχετε την δυνατότητα να την επισκεφθείτε, αξίζει.

Επιλέξτε όποιον προορισμό επιθυμείτε κι εντάξτε τον στο επόμενο πρόγραμμά σας!