fbpixel

Search icon
Search
 Σπουδές στις πιο περιζήτητες επιστήμες Υγείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο
LIFE & CAREER

Σπουδές στις πιο περιζήτητες επιστήμες Υγείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ανακαλύψτε 8 σύγχρονα Bachelors και 4 πρωτοποριακά Μasters στο μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα


Αν υπήρχε μια λέξη με την οποία θα μπορούσαμε να ταυτίσουμε τον κλάδο της Υγείας αυτή είναι η «πρόκληση». Ένας επαγγελματίας Υγείας έρχεται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες περιπτώσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει μεμονωμένα και προσωποποιημένα. Αυτά, όμως, τα γνωρίζετε ήδη αν ανήκετε στην κατηγορία όσων φιλοδοξούν να εργαστούν σε αυτόν τον χώρο. Εδώ θα μάθετε ποια είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή για σπουδές στις επιστήμες Υγείας.

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου όχι μόνο εξασφαλίζει ότι θα αποκτήσετε γνώσεις, δεξιότητες και έναν τίτλο σπουδών με ισχυρή υπογραφή. Στην πραγματικότητα, είναι η αφετηρία σας για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Και διαθέτει όλες τις αποδείξεις γι’ αυτό:

Η εμπιστοσύνη των πιο έγκριτων Οργανισμών Υγείας

ergastiria3-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio.jpg

Ανήκοντας στο μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διαθέτει πιστοποιήσεις από τους διεθνώς πιο έγκριτους, μεγαλύτερους και αναγνωρίσιμους φορείς Υγείας όπως:

ENPHE: πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φυσικοθεραπευτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (European Network of Physiotherapy in Higher Education - ENPHE), το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη γνώμη μέσω της επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών φορέων εκπαίδευσης, πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας.

ENOTHE: Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εργοθεραπεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education- ΕΝOΤΗΕ) εμπιστεύεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, από το 2014, και το έχει επιλέξει ως το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που είναι μέλος του. Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας, το 2019, το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη διοργάνωση του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου ENOTHE, το οποίο, εκείνη τη χρονιά, έλαβε χώρα στην Αθήνα.

IBMS: η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διαθέτει πιστοποίηση από τον Επαγγελματικό Σύλλογο των Επιστημόνων Βιοϊατρικής στην Αγγλία (Institute of Biomedical Science-ΙΒΜS) ως αναγνώριση της υψηλής ποιότητας του προγράμματος σπουδών στις Βιοϊατρικές Επιστήμες.

WFOT: η πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists – WFOT) αποδεικνύει το εξαιρετικό ακαδημαϊκό επίπεδο του προγράμματος σπουδών στην Εργοθεραπεία και αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση στην επιστημονική κοινότητα των Εργοθεραπευτών.

Τα εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια

ergastiria1-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio.jpg

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα και κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι τα εξειδικευμένα και πλήρως εξοπλισμένα, ιδιόκτητα και εργαστήρια Υγείας που διαθέτει για κάθε επιστήμη και τα οποία υπάρχουν εντός όλων των Campuses. Εκεί, διεξάγεται ο μεγαλύτερος όγκος των μαθημάτων ώστε οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην πράξη, σε καθημερινή βάση. Το ακαδημαϊκό προσωπικό απαρτίζεται από επιστήμονες που στην πλειοψηφία τους έχουν διδακτορικές σπουδές και πλούσιο ερευνητικό έργο. Μέσα από τη δική τους εμπειρία και πορεία στον χώρο της έρευνας εμφυσούν στους φοιτητές δύο από τα πιο σημαντικά στοιχεία φιλοσοφίας του σωστού επαγγελματία Υγείας: την έρευνα και την ανάγκη για διατμηματική διαχείριση του κάθε περιστατικού.

Η κλινική πρακτική σε 80+ δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς

nosileutiki-tmima-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio.jpg

Επιπλέον, προφέρει τη δυνατότητα πρακτικής και κλινικής άσκησης σε περισσότερους από 80 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς υγείας, με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο, με στόχο να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα διακεκριμένα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια

fysikotherapeia-spoudes-tmima-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio-1.jpg

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεργάζεται με 3 διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια:

Oxford Brookes University, University of East London και Queen Margaret University.

Το Queen Margaret University, με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, διακρίνεται για την τεχνογνωσία του στα επιστημονικά πεδία της υγείας και αποκατάστασης, καθώς και του πολιτισμού. Κατέχει τη 2η θέση στη Σκωτία για σπουδές Εργοθεραπείας (NSS,2019).

Το Oxford Brookes University, με έδρα την είναι το Νο1 σύγχρονο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2021, Top 50 under 50).

Το University of East London, με ιστορία από το 1898, ξεχωρίζει ως ένα κορυφαίο σύγχρονο διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο διαρκώς πρωτοπορεί και διακρίνεται. Πιο συγκεκριμένα, έχει αναδειχθεί:

1 από τα 20 Βρετανικά Πανεπιστήμια των οποίων οι απόφοιτοι κατέχουν θέσεις CEO (Business Leader Magazine),

1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνας του και «διεθνώς άριστο» για το 45% του όγκου των δραστηριοτήτων του (Research Excellence Framework/REF 2021),

Νο2 στην επιλογή σπουδών για Ψυχολογία και Πληροφορική στη Μ. Βρετανία (National Student Satisfaction Survey, London, 2014).

Τα 12 προγράμματα σπουδών (Bachelors & Masters)

Μέσω της συνεργασίας με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, διασφαλίζει ότι τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει υπερέχουν σε ποιότητα και αναβαθμίζονται σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις. Επιπλέον, και τα 12 προγράμματα σπουδών που προσφέρει, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στηρίζονται στην εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων με τη χρήση νέας τεχνολογίας. Τώρα που έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της ταυτότητας της πληρέστερης ιδιωτικής Σχολής Υγείας, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις επιθυμίες, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες σας!

Στη λίστα με τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών Υγείας θα βρείτε:

Νοσηλευτική [ΒSc (Hons) Nursing)

Μαιευτική [BSc (Hons) Midwifery]

Λογοθεραπεία BSc (Hons) Speech and Language Therapy

Φυσικοθεραπεία [BSc (Hons) Physiotherapy]

Βιοϊατρικές Επιστήμες [BSc (Hons) Biomedical Sciences]

Διαιτολογία [BSc (Hons) Dietetics]

Εργοθεραπεία [BSc (Hons) Occupational Therapy]

Ποδιατρική [BSc (Hons) Podiatry]

Στα λίστα με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Υγείας θα βρείτε:

Αθλητική Φυσικοθεραπεία (MSc Sports Physiotherapy)

Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητισμού και Άσκησης (MSc Applied Sport and Exercise Nutrition)

Αποκατάσταση (MSc Rehabilitation)

Ιατρική Γενετική και Γονιδιωματική (MSc Medical Genetics and Genomics)

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη Ι Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα Ι Πάτρα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.