fbpixel

Search icon
Search
Spain Calling: Έτσι θα φτιάξετε step by step το απόλυτο dinner με άρωμα Ισπανίας και θα κλέψετε την παράσταση
TASTE

Spain Calling: Έτσι θα φτιάξετε step by step το απόλυτο dinner με άρωμα Ισπανίας και θα κλέψετε την παράσταση

Συνταγές και γεύσεις για να δημιουργήσετε το πιο λαχταριστό τραπέζι


Φαγητό, καλή παρέα, ωραία διάθεση, χαρούμενες στιγμές… Τι άλλο να θέλει κανείς για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού; Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για καλέσματα στο σπίτι σας φίλων ή συγγενών. Μήπως ήρθε η ώρα όμως, να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και να πειραματιστείτε με νέες γεύσεις; Μία κουζίνα που προσφέρει πραγματικά πολλές επιλογές και θα σας ταξιδέψει στα σε μακρινά μέρη είναι η ισπανική.

Αν πραγματικά θέλετε να εντυπωσιάσετε, το ισπανικό στοιχείο είναι κάτι που αφενός θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και αφετέρου οι καλεσμένοι σας θα μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι. Για τους Ισπανούς, είναι σημαντικό να απολαμβάνουν το κάθε γεύμα μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα κι αυτό ουσιαστικά, είναι που θα κάνετε κι εσείς. Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα πλήρες menu, που είναι εύκολο να το φτιάξετε και το πιο σημαντικό; Θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας. 

Ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων ξεκινάει! Κρατήστε σημειώσεις και σηκώστε μανίκια!

Κόκκινο κρασί

shutterstock-1011895636.jpg

Ισπανική κουζίνα και κόκκινο κρασί πάνε μαζί, καθώς συνδυάζεται άψογα με τις γεύσεις που θα υπάρχουν στο τραπέζι σας. Η Ισπανία βρίσκεται ανάμεσα στις κυριότερες οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου και τα κρασιά της κοσμούν ράφια σε κάθε σημείο του πλανήτη. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μην ξεκινήσει κάπως έτσι το ιδανικό τραπέζι. Η ισπανική κουζίνα κατάφερε να διατηρήσει και να συνδέσει τις τοπικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητές της, για αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν.

Tapas

shutterstock-1354151546.jpg

Αν υπάρχει κάτι που κάνει τη συγκεκριμένη κουζίνα μοναδική αυτό είναι η ποικιλία που προσφέρει. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος, για να δοκιμάσει κανείς πολλές και διαφορετικές γεύσεις σε ένα τραπέζι. Οι επιλογές ποικίλουν και αυτό που χρειάζεται είναι φαντασία, καθώς τα πεντανόστιμα tapas δίνουν τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς. Πρόκειται για μικρές μπουκίτσες, που μπορεί να περιλαμβάνουν από jamón (χαμόν-είδος αλλαντικού), ελιές ή πικάντικα τυριά, μέχρι ξηρούς καρπούς και φρέσκα λαχανικά. Συνήθως, σερβίρονται ως ορεκτικό και αυτός είναι ένας τρόπος για να καθίσουν οι καλεσμένοι στο τραπέζι και να απολαύσουν κάποιες πρώτες γεύσεις, μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο κρασί.

Paella

shutterstock-595714550.jpg

Σειρά έχει το κυρίως πιάτο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει βασική θέση στο menu η δημοφιλής paella. Αν και πρόκειται για το τυπικό ισπανικό πιάτο, αξίζει να σημειωθεί πως είναι μία συνταγή με αραβικές καταβολές. Η paella είναι στην ουσία ένα είδος ρυζιού, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά ή ακόμη και με θαλασσινά. Για αυτό και είναι ιδανική ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι από τους καλεσμένους σας είναι vegetarian. Η επιλογή είναι δική σας και ανάλογα με τις ανάγκες του τραπεζιού σας μπορείτε να φτιάξετε με τον δικό σας τρόπο το συγκεκριμένο πιάτο και πιστέψτε μας, θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Sorbet πορτοκαλιού

shutterstock-314782442.jpg

Εννοείται πως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ένα σωστό γεύμα χωρίς το κατάλληλο επιδόρπιο. Μιλώντας για την ισπανική κουζίνα, μην περιμένετε να δείτε κάποιο συνηθισμένο γλυκό που έχει για βάση τη σοκολάτα για παράδειγμα. Το Νο1 desert που θα πρέπει να επιλέξετε, για να ολοκληρώσετε το απόλυτο spanish dinner, είναι το sorbet πορτοκαλιού. Η Valencia φημίζεται για τα λαχταριστά και μυρωδάτα πορτοκάλια της, γι' αυτό και στη χώρα αγαπούν το συγκεκριμένο επιδόρπιο. Μη φοβηθείτε να το δοκιμάσετε, όσο διαφορετικό κι αν σας ακούγεται. Είναι δροσερό, είναι λαχταριστό και συνδυάζεται άψογα με το αγαπημένο σας κρασί.

Enjoy!