fbpixel

Search icon
Search
Solange Azagury-Partridge: Συνομιλώντας με την jewer designer που λατρεύουν οι Charlize Theron και Cate Blanchett
MAGAZINE

Solange Azagury-Partridge: Συνομιλώντας με την jewer designer που λατρεύουν οι Charlize Theron και Cate Blanchett

Η βρετανίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων με τα χαρακτηριστικά δαχτυλίδια “Hotlips”


Η βρετανίδα designer Solange Azagury-Partridge είναι γνωστή για τα μοναδικά και ευφάνταστα κοσμήματά της. «Soulful και θηλυκά», συμπυκνώνουν στο design τους την έννοια της βρετανικής εκκεντρικότητας και αποτελούν σταθερά αγαπημένη επιλογή των A-listers, όπως των Anne Hathaway, Charlize Theron και Cate Blanchett. Tο moodboard της Solange συμπληρώνεται συνεχώς από νέες εικόνες από την καθημερινότητά της αλλά και από οτιδήποτε έχει πλούσια ιστορία, αποτελεί μια μυστικιστική οντότητα ή απλά είναι όμορφο και inspiring. 

Τα χαρακτηριστικά “Hotlips” της έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του σύγχρονου design κοσμημάτων, ενώ η πιο πρόσφατη fine jewellery συλλογή της “Miscellaneous” και η συνεργασία της με την Green Wolf Lighting είναι πραγματικά αριστουργηματικές.

Ποια ήταν η πρώτη σας ανάμνηση από τη μόδα; 

Το αγαπημένο μου πορτοκαλί παντελόνι καμπάνα μαζί με τα πέδιλα από φελλό που φορούσα σχεδόν κάθε μέρα όταν ήμουν 7 ετών.

rings-collection-banner-a9b16357-dc74-42bc-b586-2311b6c97ffa.jpg

Γιατί ασχοληθήκατε με το κόσμημα;

Θυμάστε το πρώτο κομμάτι που σχεδιάσατε; Μετά το πανεπιστήμιο, εργάστηκα με τον Gordon Watson στην gallery του. Ήταν σαν μία μίνι version του Μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου. Από εκεί ξεκίνησε πραγματικά ο έρωτάς μου με τα κοσμήματα. Το πρώτο κομμάτι που σχεδίασα ήταν το δαχτυλίδι των αρραβώνων μου. Ήθελα να φτιάξω κάτι αληθινό που θα αντιπροσώπευε το ποια ήμουν εκείνη τη στιγμή.

Έχετε ορισμό για την πολυτέλεια; 

Είναι κάτι σπάνιο και ασυνήθιστο.

Από τότε που χτίζατε τον οίκο σε αυτό που είναι τώρα, τι δε θα ξεχάσετε ποτέ; 

Πάντα μου αρέσει να θυμάμαι πώς ξεκίνησα πριν από τόσα χρόνια, πουλώντας μερικά κομμάτια σε φίλους και συγγενείς από το τραπέζι της κουζίνας μου.

04915036ae9e1a5e15cc0eb172e16596.jpg

Η εμβληματική συλλογή “Hot Lips” πώς επηρέασε το brand σας;

Η μετατροπή της σε μια σειρά από ασήμι και σμάλτο σημαίνει ότι τα σχέδιά μου μπορούν να είναι πιο προσιτά. Η αγάπη μου για το χρώμα με τη χρήση σμάλτου μπορεί να υλοποιηθεί πλήρως εδώ και, στα μάτια μου, τα ίδια τα χείλη λειτουργούν ως λευκός καμβάς στον οποίο μπορώ να δημιουργήσω μικρούς κόσμους για να «βυθιστείτε».

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που προσπαθεί να ασχοληθεί με τον κλάδο του κοσμήματος σήμερα;

Θα τον παρότρυνα να εργαστεί γενικότερα στη βιομηχανία της Τέχνης. Πάντα υπάρχει κάτι να μάθει κανείς, ενώ παράλληλα μπορεί να συνεχίσει να φτιάχνει έργα on the side.

solange-portrait-stairs-for-glow.jpg

Θα μπορούσε η Ελλάδα να γίνει πηγή έμπνευσης για τα σχέδιά σας;

Η Ελλάδα είναι μια απίστευτη χώρα. Η ιστορία και ο πολιτισμός της είναι τόσο πλούσια, που θα ήταν εξαιρετικά εύκολο για μένα να βρω έμπνευση.

Γνωρίζετε έργα των ελλήνων σχεδιαστών; Αν ναι, ποιοι ξεχωρίζουν για εσάς; 

Ο Lalaounis, ο οποίος με τόση επιτυχία και ομορφιά επανερμήνευσε τα αρχαία ελληνικά κοσμήματα. Επίσης, η Μαίρη Κατράντζου.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά για να δουλεύετε;

Οι έγχρωμες πέτρες, ιδίως τα σμαράγδια, καθώς και το σμάλτο και η λάκα. Υπάρχει κάτι τόσο μαγικό στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα εξαιρετικά υλικά προέρχονται από τη φύση.

Ποια είναι τα δικά σας go-to κοσμήματα; 

Δεν αισθάνομαι ντυμένη χωρίς έστω ένα δαχτυλίδι. Κάνει οτιδήποτε φοράει κανείς να φαίνεται ολοκληρωμένο. Τα διαμαντένια δαχτυλίδια μου “Cup” και “Magic” είναι οι δύο αλάνθαστες επιλογές μου.

Στη συνεργασία σας με την Green Wolf Lighting, ποια δημιουργική διαδικασία αποφασίσατε να στηρίξετε; 

Σχεδίασα κάθε φωτιστικό ώστε να έχει τη δική του ιστορία. Όπως και στα κοσμήματά μου, αντλώ ιδέες από τη δική μου ζωή και στηρίζομαι στις εμπνεύσεις μου. Η λάμπα “Home”, για παράδειγμα, αποτυπώνει στοιχεία του εξοχικού μου στο Somerset.

westminister-earrings.jpg

Τώρα πια, τι να περιμένουμε να δούμε στην πορεία από εσάς;

Έχω κάποια συναρπαστικά projects στα σκαριά, κάποια από τα οποία δε σχετίζονται με κοσμήματα. Δε θα πω πολλά, αλλά ανυπομονώ να μοιραστώ αυτό το εγχείρημα μαζί σας σύντομα!

Info: Η συλλογή "Hot Lips" της Solange διατίθεται στο κατάστημα Link Jewellery.­­­­­­

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOWΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024