fbpixel

Search icon
Search
Skincare ρουτίνα: Αντιμετωπίζοντας τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες που σχηματίστηκαν το καλοκαίρι
MAGAZINE

Skincare ρουτίνα: Αντιμετωπίζοντας τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες που σχηματίστηκαν το καλοκαίρι

Εξασφαλίζοντας ένα glowy αποτέλεσμα!


Oι καφέ κηλίδες -ή, αλλιώς, η υπερμελάγχρωση- εμφανίζονται λόγω της υπερπαραγωγής μελανίνης στο δέρμα από τα μελανοκύτταρα. Η υπερέκκρισή της, εκτός από την έκθεσή μας στον ήλιο, οφείλεται στις ορμόνες, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, που αυξάνουν τα επίπεδά της, αλλά και στην ηλικία, καθώς με το πέρασμα του χρόνου αυξάνεται το μέγεθος των μελανοκυττάρων που την παράγουν. Άλλοι παράγοντες, όπως ο δερματικός ερεθισμός λόγω ακμής, η αποτρίχωση με κερί και το βίαιο τρίψιμο της επιδερμίδας μπορούν επίσης να προκαλέσουν την εμφάνισή τους. «bye bye», κηλίδες

Αυτά τα συστατικά στοχεύουν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, στη ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης και στη διαδικασία μεταφοράς της από τα μελανοκύτταρα.
shutterstock-2248535231.jpg

1. Βιταμίνη C

Θεωρείται skincare συστατικό, με αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται τοπικά, περιορίζοντας τη δράση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν οξειδωτική βλάβη στην επιδερμίδα. Αναστέλλει τις ενζυμικές διεργασίες που παράγουν μελανίνη, και ως εκ τούτου μπορεί να μειώσει το σκούρο χρώμα.

2. Υδροκινόνη

Αποτελεί το χρυσό πρότυπο για περισσότερα από 50 χρόνια στον χώρο της ομορφιάς. Λειτουργεί αναστέλλοντας την τυροσινάση, αποτρέποντας έτσι την παραγωγή μελανίνης στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Όσο λιγότερη τυροσινάση παράγεται, τόσο μικρότερη ποσότητα μελανίνης εκκρίνεται. Τα αποτελέσματά της αρχίζουν και φαίνονται σε μόλις 14 ημέρες.

3. Κοτζικό οξύ

Το Kojic acid (που προέρχεται από μανιτάρια ή ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση) χρησιμοποιείται σε προϊόντα λεύκανσης και συνδυάζεται με υδροκινόνη για μέγιστα αποτελέσματα. Καταστέλλει έναν βασικό παράγοντα στη δραστηριότητα των χρωστικών κυττάρων.

4. Αζελαϊκό οξύ

Αυτό το εκχύλισμα βρίσκεται στη βρώμη, στο σιτάρι ή στη σίκαλη, έχει αντιβακτηριακή, κερατολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορεί να εξαλείψουν την ακμή και τις ουλές που αφήνουν πίσω τους τα σπυράκια. Όταν το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να βάζετε αντηλιακό.

5. Mανδελικό οξύ

Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο στο γλυκολικό οξύ ή την υδροκινόνη, το μανδελικό οξύ παρέχει μια πιο ήπια λάμψη και απολέπιση. Προέρχεται από πικραμύγδαλα, η μοριακή δομή τους επιτρέπει την πιο αργή διείσδυση προκαλώντας λιγότερο ερεθισμό.

Τhe products!

lierac-diplo-simpiknoma-imeras-nikhtas-ghia-diorthosi-ton-kilidon.jpg

• Το διπλό συμπύκνωμα ημέρας και νύχτας Luminologie της Lierac αποτελείται από δύο μοναδικές συνθέσεις, παρέχοντας έτσι εξειδικευμένη λύση στη διόρθωση των κηλίδων, σε κάθε στάδιο του σχηματισμού τους. Πρόκειται για μια εντατική αγωγή, που στοχεύει και στους τρεις τύπους τους. Η σύνθεση ημέρας είναι μία ρευστή κρέμα τελειοποίησης με αντιοξειδωτική προληπτική δράση, ενώ της νύχτας έχει υφή τζελ-βάλσαμου, με άμεσο λειαντικό αποτέλεσμα, που εστιάζει στην εντατική δράση peeling.

anne-semonin-brightening-serum.jpg

• Για δέρμα που παρουσιάζει μελάγχρωση από τον ήλιο και κηλίδες γήρανσης, ο εντατικός ορός λεύκανσης προσώπου Brightening Serum της Anne Semonin Paris αξιοποιεί τις ιδιότητες των ορυκτών που προέρχονται από τη θάλασσα, για να φωτίζει την επιδερμίδα και να προσφέρει μια πιο ομοιόμορφη όψη.

darphin-darphin-age-defying-dermabrasion.jpg


• Η Darphin Age-Defying Dermabrasion με εκχύλισμα πυριτίου, μαργαριταριού και λάβας είναι μια αποτελεσματική κρεμώδης σύνθεση δερμοαπολέπισης, κατάλληλη ακόμη και για ευαίσθητα δέρματα. Λειαίνει ορατά τις γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ μειώνει την εμφάνιση πόρων, καφέ κηλίδων και δυσχρωμιών.

filorga-filorga-skin-unify-cream-krema-kata-ton-kafe-kilidon-skin-unify-blanc-1020.jpg


• Η κρέμα λάμψης κατά των καφέ κηλίδων Skin-Unify της Filorga προσφέρει ομοιόμορφη και φωτεινή επιδερμίδα. Η βασική φόρμουλα της σειράς συμπεριλαμβάνει το γνωστό εκχύλισμα φυκιού Cystoseira Τamariscifolia, με τον μοναδικό τρόπο δράσης του που λειτουργεί στην αποδόμηση του μελανοσώματος, φωτίζοντας άμεσα και ορατά το δέρμα.

tzimas-fruit-gel.jpg


• Το Gel με Οξέα Φρούτων της Tzimas Cosmetics φρεσκάρει, ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, επαναφέροντας τη λάμψη του υγιούς δέρματος. Παράλληλα διεγείρει τις αναγεννητικές διεργασίες του, απαλύνει τις μικροατέλειες και τις δυσχρωμίες και χαρίζει φωτεινότητα και στιλπνότητα.

avon-krema-anew-even-texture-tone.jpg

• Η κρέμα Anew Even Texture & Tone με SPF35 της Avon, εμπλουτισμένη με 3T Τεχνολογία, βοηθάει στη βελτίωση του τόνου, της υφής και του όγκου της επιδερμίδας, αλλά και της εμφάνισης των δυσχρωμιών και προστατεύει από τη φθορά λόγω του ήλιου.

nivea-oros-cellular-luminous630-advanced-treatment.jpg


• Ο ορός Cellular Luminous Advanced Treatment της Nivea συνδυάζει το πρωτοπόρο συστατικό LUMINOUS630® στη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση, μαζί με τη βιταμίνη Ε και το υαλουρονικό οξύ, που ενεργοποιούν την ανανέωση των κυττάρων, προσφέροντας έτσι τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των κηλίδων με διπλή δράση: τις μειώνει, ενώ εμποδίζει την επανεμφάνισή τους με τη συστηματική χρήση.

gbl-brightalive.jpg

• Η Brightalive® Skin Brightener της ZO® Skin Health είναι μια κρέμα λάμψης για επιδερμίδες με κηλίδες. Πρόκειται για ένα κλινικά αποδεδειγμένο προϊόν με έξυπνο σύστημα πεπτιδίων, το οποίο αυξάνει τη φωτεινότητα, βελτιώνει ορατά την καθαρότητα του δέρματος και εξαλείφει την εμφάνιση των μαύρων κηλίδων, επαναφέροντας τον ομοιόμορφο τόνο του και προλαμβάνοντας τα σημάδια που μπορεί να έχουν εμφανιστεί από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

the-inkey-list-sephora-tranexamic-acid-hyperpigmentation-night-treatment.jpg

• Το The INKEY List Tranexamic Acid (Sephora) είναι μια θεραπεία νύχτας που καταπολεμά πανάδες και κηλίδες, χρωματικές ανομοιομορφίες και μαύρα στίγματα, χάρη στο τρανεξαμικό οξύ, το εκχύλισμα Acai Berry και τη βιταμίνη C.

apivita-antiritidiki-krema-hmeras-spf30-ghia-sisfiksi-lifting-apokhromatismos-panadonjpg.jpg


• Η Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας με SPF30 της Apivita είναι μια ελαφριά σύνθεση που αποχρωματίζει τις πανάδες, ενώ παράλληλα προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Βασισμένη στην επιστήμη της Επιγενετικής και χάρη στις πολυφαινόλες, τα πανίσχυρα αντιγηραντικά μόρια από τα φύλλα των αμπελιών της Σαντορίνης, ξυπνά τη νεότητα της επιδερμίδας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

BEAUTY EDITOR: ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023