fbpixel

Search icon
Search
SKG Vibes: Τι να κάνετε εάν παραμείνετε στην πόλη το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
AGENDA

SKG Vibes: Τι να κάνετε εάν παραμείνετε στην πόλη το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Οι top προτάσεις για να περάσετε υπέροχα


Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, δεν είναι λίγοι που επιλέγουν να το περάσουν σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό, με σκοπό να αφεθούν στο απόλυτο ανοιξιάτικο κλίμα. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θα παραμείνουν στην πόλη, γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο updated προτάσεις, καταγράφοντας παρακάτω τα δρώμενα που «τρέχουν» αυτό το διάστημα και πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

Δείτε πώς να περάσετε αξέχαστα!

Παρασκευή

Παράσταση: Εδώ γελάμε.gr

2.jpg

Η νέα παράσταση των Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου, έρχεται στο Vergina Theatro για να μας χαρίσει απλόχερα αυτό που τόσο μας λείπει τελευταία… το γέλιο! Μια σύγχρονη μουσική σάτιρα με ξεκαρδιστικά νούμερα, απίθανες καταστάσεις καθημερινής τρέλας, υπέροχα τραγούδια και χορό. Ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Καστάνη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Τάνια Τρύπη, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Βίκυ Κάβουρα και ο Θοδωρής Πανάς, μαζί με τον Μάκη Δελαπόρτα, παίζουν χορεύουν, τραγουδούν και απαντούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στα πιο καυτά ερωτήματα του σήμερα.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα, Παρασκευή στις 22:00.

Συναυλία: Ο Sadomas live στο Block 33

othonis-2022-04-29-105046.png

Μετά την εμφάνιση στην Αθήνα ο Sadomas ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό live στο Block 33. Ένα alternative πρόγραμμα που θα ξεσηκώσει τους λάτρεις του είδους, καλώντας τους σε ένα ξέφρενο party, όπως αυτά που μας έχουν λείψει. Πίσω από τα dexx θα είναι ο Dj Waif, ενώ το live θα πλαισιώσουν special guests.

Info: Block 33, Παρασκευή στις 21:00.

Ταινία: Memory

693082.jpg

Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν έμπειρο εκτελεστή, φημισμένο για τη διακριτική του ακρίβεια. Όταν αρνηθεί να ολοκληρώσει τη δουλειά για μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, μετατρέπεται σε στόχο και πρέπει να κυνηγήσει όσους τον θέλουν νεκρό. Ένας βετεράνος πράκτορας του FBI, μια νεαρή γυναίκα κι ένας μεξικανός κατάσκοπος αναλαμβάνουν να ακολουθήσουν το σωρό πτωμάτων που αφήνει στο πέρασμά του ο εκτελεστής. Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Monica Bellucci, Ray Stevenson κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή στις 20:00 και στις 22:15.


Σάββατο

Παράσταση: Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

tikhaios-thanatos-enos-anarkhikou-ntario-fo-3-1.jpg

Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλία σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική, καυστική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, τα κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα αδιάσειστα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Θοδωρής Σκυφτούλης κ.ά.

Info: Αριστοτέλειον, Σάββατο στις 18:00.

Παράσταση: Ο Κουρέας της Σεβίλλης

674602.jpg

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Φάνη Μουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ,  εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «Κουρέα της Σεβίλλης» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00.

Έκθεση: Σαντορίνη του Γιώργου Πολίτη

692238-ub8uo.jpg

Η Govedarou Art Gallery διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση του εικαστικού και βραβευμένου διεθνώς ακουαρελίστα Γιώργου Πολίτη με τίτλο «Σαντορίνη». Λίγα λόγια του Γιώργου Πολίτη γι' αυτήν την έκθεση: «Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2018. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Πηγή έμπνευσης; Ο συνδυασμός του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό (συνήθως) των οικημάτων και των εκκλησιών, οι προκύπτουσες αντιθέσεις, η διαφάνεια και οι σκιές (έντονες συχνά, χάρη στο εκτυφλωτικό φως) δίνουν εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν σημεία αναφοράς για την υδατογραφία. Τέσσερα χρόνια μετά, συνεχίζω τις αναζητήσεις στη Σαντορίνη, προσπαθώντας να την ανακαλύψω βήμα βήμα. Και είμαι βέβαιος ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμη».

Info: Govedarou Art Gallery, Σάββατο 11:00-14:00.


Κυριακή

Παράσταση: Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω

685735.jpg

Ένας κουφός, ένας τυφλός, ένας μουγκός: Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σε αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά. Την διεκδικούν και οι τρεις αλλά ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει; Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης, Ευγενία Τσαούση.

Info: Κινηματογράφος Φαργκάνη, Κυριακή στις 20:00.

Ταινία: The Northman

0-sewta.jpg

Ένας νεαρός πρίγκιπας είναι στα πρόθυρα της ηλικίας που θα γίνει άνδρας, ενώ ετοιμάζεται να καθίσει στο θρόνο του πατέρα του, όταν η μοίρα του σφραγίζεται ανεξίτηλα από μια αιματηρή και αναίτια σφαγή: ο πατέρας του δολοφονείται βάναυσα από τον θείο του, ο οποίος μάλιστα απαγάγει τη μητέρα του μικρού αγοριού. Πρόκειται για μια στιβαρή, απόκοσμη, αρσενική περιπέτεια εκδίκησης για τον λόγο τιμής, την ανδρεία στο πεδίο μάχης και τις ιερές δοξασίες μιας άλλης εποχής που έδιναν σθένος και κουράγιο στους έκπτωτους της μοίρας οι οποίοι μετατρέπονταν σε ατρόμητους και ταγμένους πολεμιστές. Πρωταγωνιστούν: Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Κυριακή στις 21:40.

Ταινία: Everything Everywhere All at Once

220407100010-everything-everywhere-family-full-169.jpg

Μια εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει. Πρωταγωνιστούν: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan κ.ά.

Info: Village Cosmos, Κυριακή στις 20:00 και στις 23:00.


Δευτέρα

Pic nik της Άνω Πόλης ξανά στο Πάρκο Στεργίου Πολυδώρου

shutterstock-1120418465.jpg

Μετά από δύο χρόνια, το pic nik της Άνω Πόλης επιστρέφει στο Πάρκο Στεργίου Πολυδώρου. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε το 2015 στον ίδιο χώρο που διεξάγετε και το Wall Festival. Θα εμφανιστούν live οι εξής μουσικοί: Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος, Παντελής Αγκιστριώτης, Στέλιος Τσαϊρίδης, Στάθης Παρασκευόπουλος.

Info: Πάρκο Στεργίου Πολυδώρου και Ακροπόλεως, Άνω Πόλη, Δευτέρα στις 13:00.

Έκθεση: Face to Face

nikos-vavatis-limno-1200x1211.jpg

Μια νέα έκθεση που αποτυπώνει σε καμβάδες τα σημαντικότερα γεγονότα της επικαιρότητας, μέσα από πρόσωπα και καταστάσεις που «κόβουν» την ανάσα. Ο εκθεσιακός χώρος Stereosis συγκεντρώνει τα εμβληματικά έργα ανερχόμενων καλλιτεχνών και καλεί το κοινό να ανακαλύψει τα πορτρέτα που συγκλόνισαν τον κόσμο. Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Άγγελος Ζυμάρας, Δημήτρης Τοσίδης, Γιάννης Παπανίκος, Γιάννης Κούρτογλου, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης.

Info: Stereosis Photography, Ζεύξιδος 3, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 12:00 - 18:00.

Ταινία: Notre Dame on Fire

shutterstock-166179710.jpg

Μια ταινία που συγκλονίζει, αφήνει τον θεατή με το στόμα ανοιχτό, προκαλώντας του τα πιο δυνατά συναισθήματα. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία των ανδρών και των γυναικών που έσωσαν την Παναγία των Παρισίων. Η σκηνοθετική ματιά του Jean-Jacques Annaud μάς μεταφέρει σε εκείνη τη φρικτή μέρα, την οποία όλος ο κόσμος θα θυμάται για πάντα. Πρωταγωνιστούν: Samuel Labarthe, Jean-Paul Bordes, Mickaël Chirinian.

Info: Odeon Μακεδονία, Δευτέρα στις 20:30.


Don't miss...

Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης 2022 στη ΔΕΘ-Helexpo

anthoekthesi-thessaloniki-3.jpg
Image source: Thessaloniki Guide

Η Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης 2022 θα γεμίσει με χρώματα και αρώματα τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, προσκαλώντας μας στην πιο όμορφη γιορτή της Άνοιξης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Παραγωγοί και έμποροι θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν λουλούδια και φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και να παρουσιάσουν εκατοντάδες ποικιλίες από το καθένα. Μετά από απουσία τριών χρόνων, το πιο πολύχρωμο σκηνικό θα ξαναστηθεί στην καρδιά της Θεσσαλονίκης με ανθοσυνθέσεις, ανθοκομικά και κηποτεχνικά είδη με τη συμμετοχή δεκάδων ανθοπαραγωγών από τον νομό της πόλης.

Info: 29 Απριλίου έως 8 Μαΐου, προαύλιος χώρος της ΔΕΘ, καθημερινά 10:00-21:30.

Have fun!