fbpixel

Search icon
Search
SKG Vibes: Η καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου
AGENDA

SKG Vibes: Η καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Καταγράψαμε τις πιο updated προτάσεις που θα σας κάνουν να περάσετε αξέχαστα


Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, οι οποίες γίνονται η αφορμή για να περάσετε ένα αξέχαστο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και events, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Κρατήστε σημειώσεις από τα παρακάτω best suggestions του Σαββατοκύριακου!

CINEMA NIGHTS

The Good Boss

8.jpg

Ο Blanco είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει έναν διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας». Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρίας καταρρέει καθώς ο Blanco πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή, και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου. Πρωταγωνιστούν: Almudena Amor, Fernando Albizu, Javier Bardem κ.ά.

Info: Ελληνίς Θερινός, Λεωφ. Στρατού 11, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 22:40.

Haute Couture

image-w12801.jpg

Η Esther είναι στο τέλος της καριέρας της ως βασική σχεδιάστρια μόδας στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne. Μια μέρα, ένα εικοσάχρονο κορίτσι, η Jaed, της ληστεύει την τσάντα στο μετρό. Αντί να καλέσει την αστυνομία η Esther αποφασίζει να φροντίσει την Jaed. Βλέπει σ' εκείνη την πιθανότητα να της μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, την τέχνη της ραπτικής, τον μοναδικό της πλούτο. Στον τρελό κόσμο της Υψηλής Ραπτικής που ο υπέρμετρος ανταγωνισμός είναι καθημερινότητα η Esther θα ξεπεράσει τον εαυτό της και θα αλλάξει τα στερεότυπα. Πρωταγωνιστούν: Nathalie Baye, Lyna Khoudri, Pascale Arbillot κ.ά.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:00.

Jurassic World Dominion

636650510285426166-2482-d046-00071rv2.jpg

Από τον σκηνοθέτη του Jurassic World Colin Trevorrow, η νέα ταινία της σειράς «Κυριαρχία» διαδραματίζεται τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της Νήσου Νούμπλαρ. Οι δεινόσαυροι τώρα ζουν και κυνηγούν μαζί με τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αυτή η εύθραυστη ισορροπία θα αναμορφώσει το μέλλον και θα καθορίσει μια για πάντα αν τα ανθρώπινα όντα θα παραμείνουν οι κορυφαίοι θηρευτές σε έναν πλανήτη που μοιράζονται τώρα με τα πιο τρομακτικά πλάσματα της ιστορίας. Πρωταγωνιστούν: Mamoudou Athie, Chris Pratt, Laura Dern, κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή στις 19:00.

THEATER

Φιλοκτήτης του Σοφοκλή

mail-5.jpg

Τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» παρουσιάζουν την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης». Ο Σοφοκλής στον «Φιλοκτήτη» δραματοποιεί ένα επεισόδιο από τον Τρωικό Κύκλο, σύμφωνα με το οποίο ο Οδυσσέας και ο νεαρός Νεοπτόλεμος στέλνονται από τον Αχαϊκό στρατό στη Λήμνο για να φέρουν τον διάσημο τοξότη Φιλοκτήτη στην Τροία. Ο Φιλοκτήτης είχε εγκαταλειφθεί στο νησί πριν από 10 χρόνια εξαιτίας μιας ειδεχθούς πληγής που προκλήθηκε από δάγκωμα φιδιού. Η συνέχεια επί σκηνής... Παίζουν: Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος).

Info: Θέατρο Δάσους, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:30.

MUSIC STAGES

Διονύσης Σαββόπουλος

48390fd2ad2b7a93db8983acae124425-xl-yN3ph.jpg

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπημένος Θεσσαλονικιός δημιουργός επιστρέφει στην γενέτειρα του 60 χρόνια μετά, στήνοντας μια μουσική βραδιά, που επιμελείται καλλιτεχνικά ο ίδιος. Θα παρουσιάσει μερικές από τις αγαπημένες του μελωδίες, ειδικά επιλεγμένες κι ενορχηστρωμένες για το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη θα φωτίσει πτυχές του έργου του Διονύση Σαββόπουλου.

Info: Επταπύργιο, Γεντί Κουλέ, απόψε και αύριο στις 21:15.

Γιάννης Πάριος

giannis-parios.jpg

Ο Γιάννης Πάριος, ο πιο ερωτικός τραγουδιστής και συνθέτης της γενιάς του, με τραγούδια αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα, που έχουν μείνει πια στην ιστορία και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της Ελληνικής μουσικής, παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα τις καλύτερες στιγμές από την πλούσια δισκογραφική του πορεία. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο...

Info: Θέατρο Γης, αύριο στις 21:00.

Don't miss...

Γιάννης Χαρούλης

691847.jpg

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του ξεκινούν τις καλοκαιρινές συναυλίες και υπόσχονται να μοιραστούν μαζί μας τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα το φετινό καλοκαίρι, όπως ακριβώς μια καλή παρέα που δεν κοιτά ηλικίες, χρώματα και διακρίσεις. Υπόσχεται να μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει και να μας συστήσει και καινούρια, από το νέο του δίσκο «Κολίμπρι».

Info: Θέατρο Γης, Δευτέρα στις 21:00.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

protopsalti.jpeg

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στον αύλειο χώρο του Macedonia Hall στο Κολλέγιο Ανατόλια την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στις 20:00. Η καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου για να τραγουδήσει σε μία εκδήλωση με σκοπό να υποστηρίξει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Ο Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές σωματείο. Στόχος του είναι να στηρίζει το Κολλέγιο Ανατόλια τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, μέσα από τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, βοηθώντας το να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή παιδεία στους μαθητές και τις μαθήτριές του και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για όλους.

Info: Κολλέγιο Ανατόλια, Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 20:00.

EXHIBITION

Η συνοικία των Εξοχών

-rOoDx.jpg

Μέσα από αυτήν την έκθεση από το Thessaloniki Walking Tours ανασύρουμε τη μνήμη της πιο γοητευτικής γειτονιάς που γνώρισε ποτέ η πόλη όπου το λυκόφως της οθωμανικής αυτοκρατορίας συναντά τη μικροϊστορία. Τα ερείπια των αλλοτινών επαύλεων και αρχοντικών με την υπογραφή σημαντικών αρχιτεκτόνων δίνουν το έναυσμα για την ανασύσταση μιας ολόκληρης εποχής, σκληρής αλλά και συναρπαστικής, που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στο φαντασιακό μιας ολόκληρης πόλης. Παράλληλα αναζητούμε το αποτύπωμα των ανθρώπων που κατοίκησαν στις επαύλεις, τον τρόπο με τον οποίο έθρεψαν τη μυθοπλασία, ανακαλύπτοντας πίσω από τις «διάσημες βίλες» και σημεία λιγότερο γνωστά ακόμη και «μυστικά» που όμως συνδέονται με σπουδαίες ιστορίες.

Info: Σάββατο, Σημείο συνάντησης: άγαλμα Βασιλιά Γεωργίου (Όλγας με Αγ. Τριάδος), στις 10:30.

ALL ABOUT TASTE

Διήμερο μικρασιάτικης κουζίνας

707163.jpg

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν διήμερο Μικρασιάτικης κουζίνας στις 18 και 19 Ιουνίου και ώρα 17:30 στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία αλλά και να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, που συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές. Στο διήμερο αυτό των δράσεων θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη.

Info: Πλατεία Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, Σάββατο και Κυριακή στις 17:30.