fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα ματιά της Τζωρτζίνας Κωσταρά
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα ματιά της Τζωρτζίνας Κωσταρά

Για τη νέα επαγγελματική της δραστηριότητα και τα συναισθήματα που «ξυπνάει» στην καρδιά της η Θεσσαλονίκη


Μετρώντας πολλά χιλιόμετρα στον χώρο της μόδας, η Τζωρτζίνα Κωσταρά τελείωσε τις σπουδές της στο London College of Fashion, γύρισε στην Ελλάδα μ’ ένα BA στο Product Development in the Fashion Industries κι έφερε φρέσκο αέρα στην οικογενειακή επιχείρηση -μια εξαγωγική βιοτεχνία γυναικείων ενδυμάτων. Δημιούργησε ένα retail κατάστημα και αργότερα, το 2008, ένα e-shop, το www.georginakostara.com. Το νέο της εγχείρημα με τίτλο “Fora Agency”, φαίνεται πως θ’ ανατρέψει όσα μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για την ίδια, αλλά και τον κόσμο της digital επικοινωνίας. 

Η δυναμική και αεικίνητη Τζωρτζίνα φαίνεται πως έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας. Μας μιλάει γι' αυτό, καθώς και για όλα όσα αγαπάει στη Θεσσαλονίκη... 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη στη Νέα Παραλία, μια γειτονία που έως και σήμερα παραμένει σημείο συνάντησης των Θεσσαλονικιών και σήμα κατατεθέν της πόλης. Αυτό που λατρεύω σήμερα εν αντιθέσει με παλαιότερα είναι ότι στην παραλία σήμερα άνοιξε καφέ, θα κάνεις ποδήλατο, πατίνι, θα περπατήσεις, θα ξεσκάσεις, είναι η ωραιότερη αδιέξοδος στις ημέρες που διανύουμε! 

Όσο με θυμάμαι πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα. Παρόλο που η οικογενειακή επιχείρηση ήταν στην κατασκευή ρούχων, ποτέ οι γονείς μου δε με επηρέασαν στις επιλογές μου. Από το γυμνάσιο ήθελα να σπουδάσω μόδα, στο Λονδίνο, σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο όπου και φοίτησα στο London College of Fashion. Εκεί σπούδασα BA (Hons) Product Development For The Fashion Industries, σπουδές ιδιαίτερες για εκείνη την εποχή για την Ελλάδα αλλά καταπληκτικές για τις γνώσεις και τα εφόδια που μου έδωσαν, χρήσιμα έως και σήμερα. Όταν σπούδαζα ήμουν 100% σίγουρη ότι το επάγγελμα μου θα ήταν στη βιομηχανία μόδας, αλλά δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι οι σπουδές που έκανα τότε θα κούμπωναν τόσο πολύ με αυτό που κάνω σήμερα.

Όταν πρωτοξεκίνησα στον χώρο δε με συγκρατούσε τίποτα! Το πάθος, η δημιουργικότητά μου και η όρεξη για δουλειά ήταν ασταμάτητη! Από που να ξεκινήσω…. η συνεργασία με ρούχα μου στο πιο ωραίο κατάστημα που πέρασε από τη Θεσσαλονίκη το Lola Mundo, την καθημερινή μου εργασία στην κλωστοϋφαντουργία και κατασκευή ρούχων για τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης. Κάθε πρωί πεταγόμουν από το κρεβάτι να πάω τρέχοντας στη δουλειά μου!

H αγάπη μου για τον κόσμο της μόδας ξεκίνησε από όσο με θυμάμαι. Ο μαγικός κόσμος της μόδας για εμένα δε βρίσκεται στις φωτογραφίες των social media, αλλά στον κόσμο πίσω από τα φώτα, στις δουλειές που ξεκινάνε από την κλωστή μέχρι να μπει το ρούχο σε κρεμάστρα στα μαγαζιά ή φωτογραφηθεί για ένα eshop. Η μόδα για εμένα είναι φιλοσοφία ζωής, είναι στο DNA μου σε κάθε στάδιο της καθημερινότητάς μου.

To Fora Agency ξεκίνησε όταν αντιλήφθηκα ότι στα χρόνια της κρίσης η παραγωγή και το εμπόριο ρούχων είχαν αβέβαιο μέλλον για έναν νέο άνθρωπο που έχει όνειρα. Έχοντας την πολλών ετών εμπειρία στον κλάδο της μόδας, παραγωγής ρούχων, εμπορία και ηλεκτρονικό εμπόριο αποφάσισα ότι θα μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με έναν αρκετά δημιουργικό τρόπο. Κι έτσι σε ένα επαγγελματικό κενό στη ζωή μου, αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα για να είμαι πιο κοντά στις εξελίξεις και να τολμήσω δημιουργώντας τη δική μου εταιρία. Έτσι σιγά σιγά το Fora Agency έγινε το άλλο μας μισό στο creative digital marketing για επιχειρήσεις κι ελεύθερους επαγγελματίες.

Έκανα το bachelor μου στο Λονδίνο στο πανεπιστήμιο London College of Fashion, BA (Hons) Product Development For The Fashion Industries. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και μετέπειτα έκανα short courses για μεγαλύτερη εξειδίκευση και άντληση δημιουργικότητας στο Central Saints Martins για Interior Styling & Experimental Fashion Design και τέλος στο London College of Communication, Digital Marketing Strategy.

Για μένα το Fora Agency σημαίνει «ο έρωτας της ζωής μου», «η ταυτότητά μου», η δουλειά μου, το χόμπι μου γιατί όταν παίρνεις φόρα δε σταματάς με τίποτα! Εκεί που το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά μου κάνουν το παρόν δημιουργικό και το μέλλον συναρπαστικό!

Μια ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα μου που θυμάμαι είναι όταν δέχτηκα τηλέφωνο από τη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρία στον κόσμο στον κλάδο της ομορφιάς για να συνεργαστούμε.

Ένα έργο/project μου που ξεχωρίζω είναι η συνεργασία μου με τον Ηλία Ζάρμπαλη, ένας από τους μεγαλύτερους κομμωτές στην Ελλάδα με μεγάλη επαγγελματική ιστορία. Η αιτία είναι ότι μου εμπιστεύτηκε εξολοκλήρου να του δημιουργήσω από την αρχή τη νέα του εικόνα. Μια συνεργασία που ξεκίνησε στα πρώτα βήματα του Fora Agency και είχε σαν αποτέλεσμα την ελευθερία κινήσεων και την εμπιστοσύνη να βγάζει μια ανανεωμένη κι έξυπνη εικόνα.

Ένας άνθρωπος που θαυμάζω ιδιαίτερα και με σημάδεψε είναι αναμφισβήτητα ο πατέρας μου ως μέντορας, παραδειγματικός επαγγελματίας, φίλος, οικογενειάρχης και συνεργάτης. Μου έδωσε τα φόντα και τις επαγγελματικές αρχές, ώστε να μπορέσω σήμερα να μη φοβάμαι τίποτα και να προχωράω μπροστά. Δε θα μπορούσα να περιοριστώ όμως σε έναν άνθρωπο γιατί στις πιο κομβικές στιγμές της ζωής μου ο μεγαλύτερος βράχος και συμπαραστάτης υπήρξε η μητέρα μου.

Το alter ego μου είναι η κολλητή μου η Ελένη στη Θεσσαλονίκη, φιλία που κρατάει πάρα πολλά χρόνια. Ο άνθρωπος που με τις ματιές μας μιλάμε, που δε σκεφτόμαστε τι θα πούμε, που το γέλιο είναι βασικό συστατικό επιτυχίας.

Το αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι η Προξένου Κορομηλά. Είναι ο δρόμος που με φιλοξένησε για 5 χρόνια με το μαγαζί μου Georgina Kostara. Εκεί θα συναντήσω φίλους, θα κάνω τα ψώνια μου, θα πιω τον καφέ μου και το βράδυ θα συναντήσω την παρέα μου.

Μπορεί να με συναντήσει κανείς στο Aesthea για ένα Face Workout, η τέλεια γυμναστική προσώπου, γιατί σαν βέρα Θεσσαλονικιά η ομορφιά ξεκινάει από την πατρίδα! Εν συνεχεία, πολυαγαπημένο μέρος μου είναι το Piece of cake και πιο συγκεκριμένα πηγαίνω εκεί τις πρωινές ώρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων. Ο πίνακας με τα μοναδικά quotes είναι ένα από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά του μαγαζιού. Και το κλείσιμο της ημέρας δε θα μπορούσε να είναι σαν παιδί του κέντρου το αξέχαστο Bel Air και σημερινό Vogatsikou.

Η επόμενη δουλειά που ετοιμάζω... Think digital, think Fora!

Αδιαπραγμάτευτη συνήθειά μου είναι το περπάτημα στη Νέα Παραλία για προορισμό το κέντρο. Ραντεβού στους πελάτες μου που βρίσκονται στο κέντρο κι εν συνεχεία εξερεύνηση από τα νέα openings της πόλης. Επειδή ζω στην Αθήνα όταν επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη θέλω να μαθαίνω για τα new entries και να τα επισκέπτομαι. Η αγαπημένη μου συνήθεια είναι βόλτα στην πλατεία Άθωνος για προμήθειες και το πρώτο καφεδάκι κι εν συνεχεία μετά τις 7.00 για early lunch & drinks στο κέντρο της πόλης με τις κολλητές μου και την αδερφή μου που μου λείπουν απίστευτα!

Για τη βραδινή μου έξοδο προτιμώ το κέντρο της πόλης. Επειδή μεγάλωσα στο κέντρο και από το σχολείο η έξοδος μου ήταν στο κέντρο, συνεχίζεται έως και σήμερα. Όσο μεγαλώνω προτιμώ να ξεκινάει η έξοδος με φαγητό. Αγαπημένο μαγαζί το όμικρον, extravaganza ή οι 7 θάλασσες και στη συνέχεια το circle de salonique ή από νωρίς για την πολυαγαπημένη μου ουζοκατάσταση σε μαγαζιά της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη μου αρέσει οι καρντάσηδες, οι φιλίες, η καλλιτεχνική της φλέβα που διαπρέπει σε όλον τον κόσμο, η διασκέδαση που πάντα για εμάς τους Θεσσαλονικείς έχει την ταυτότητά της και δεν την αλλάζουμε με τίποτα.

Τι θα θέλατε να αλλάξετε στην πόλη; Θα ήθελα οι Θεσσαλονικείς να έχουν περισσότερο εξωστρέφεια, η δημιουργικότητα των επαγγελματιών να αναδεικνύετε περισσότερο και να βοηθηθούν από το κράτος κλάδοι που ευδοκίμησαν στον παρελθόν και δώσανε ζωή και οικονομική ευημερία σε πολλές επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Θα ήθελα η Θεσσαλονίκη να γίνει μια ευρωπαϊκή cultural & commercial destination πόλη.

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τη Θεσσαλονίκη με 3 λέξεις αυτές θα ήταν οικογένεια, δημιουργικότητα, καρντάσης.


Info

site: www.foraagency.com, e-mail: info@foraagency.com, Instagram: @fora.agency