fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Νίκης Βαγγέλη
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Νίκης Βαγγέλη

Για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Είναι πλέον πολύ κλισέ να συζητάμε για τις γυναίκες που βρίσκονται σε καίριες θέσεις, σαν κάτι διαφορετικό, σαν κάτι ιδιαίτερο. Όλο και περισσότερες μας αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές τους δυνατότητες. Μία από αυτές είναι -χωρίς δεύτερη σκέψη- η Νίκη Βαγγέλη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τώρα δεν την έχει αποχωριστεί ούτε μία στιγμή. Σπούδασε Marketing, διότι από μικρή ξεκίνησε να ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος, τα οποία γνωρίζουν τεράστια επιτυχία. Πριν από λίγο καιρό, κέρδισε το βραβείο για την «Καινοτομία στην εξυπηρέτηση κοινού» στα Βραβεία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, βιώνοντας για ακόμα μια φορά την απόλυτη επιτυχία. Πέρα από την άξια επαγγελματική της πορεία όμως, η Νίκη έχει πολλά ενδιαφέροντα που την κάνουν ευτυχισμένη -αυτός είναι και ο στόχος της ζωής της άλλωστε. Λατρεύει τον σκύλο της -ένα καταπληκτικό Αγγλικό bulldog- και τα τελευταία χρόνια προπονείται για τους μαραθώνιους. Άλλωστε μία στιγμή που δεν μπορεί να ξεχάσει είναι η είσοδος της στο Καλλιμάρμαρο το 2019 όταν τερμάτισε τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας. Η σχέση της με την πόλη της καρμική, αυτός είναι και ο λόγος που δε διστάζει να μας μιλήσει με απόλυτη αγάπη γι' αυτήν!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η περιοχή που έμενα μικρή ήταν Δελφών με Μαρτίου, όπου και διατηρούσαμε το πρώτο κατάστημα Μίλτος. Θυμάμαι έντονα το πάρκο της Κρήτης που πήγαινα κάθε απόγευμα και τις βόλτες στη γειτονιά. Υπήρχε πραγματική επικοινωνία τότε με τους γείτονες. Ήμασταν σαν μια μεγάλη οικογένεια. 

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει να περνάω ώρες με το ποδήλατο και απολαμβάνω τα αγαπημένα ηλιοβασιλέματά της. Είναι δίπλα και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αλλά και στο Κέντρο, κι αυτό δίνει τη δυνατότητα να κινούμαι και στις δύο περιοχές χωρίς μεταφορικό μέσο.

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω Manager Καλλιτεχνών. Παρόλα αυτά η ενασχόλησή μου με τα Ζαχαροπλαστεία Μίλτος ξεκίνησε μαζί με τις πρώτες μου αναμνήσεις ως παιδί. Μπορώ να πω ότι κυριολεκτικά μεγάλωσα μέσα σε αυτό. Μεγαλώνοντας και βλέποντας τις ανάγκες της δουλειάς, αποφάσισα να σπουδάσω marketing.

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι σχέση εξάρτισης. Δεν την έχω εγκαταλείψει ποτέ ως τώρα. 

Αντλώ έμπνευση από ό,τι με συγκινεί εξωτερικά και εσωτερικά. Στη συνέχεια προσπαθώ να το προσαρμόσω, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της εποχής. 

Μία στιγμή στην καριέρα μου που έχει μείνει ανεξίτηλη είναι το άνοιγμα του 10ου καταστήματος Μίλτος στην Τσιμισκή, το 2012 και ο Αύγουστος του 2016 που μέσα σ' ένα στούντιο φωτογραφίζαμε το πρώτο ηλεκτρονικό ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα. Μία ακόμα χρονιά που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι σίγουρα η φετινή, με την τεράστια ανταπόκριση και τα βραβεία που πήραμε για την καμπάνια του Valentines VS Antivalentines.

Η αγαπημένη μου γεύση από τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος ξεκινάει από το πρωί με ένα καφέ και μία κουρού τυρόπιτα ή μια λαχταριστή τορτίγια. Επίσης, λατρεύω τις πραλίνες μας, μια εναλλαγή γεύσεων στα 30 είδη σοκολατάκια που παράγουμε!

Για μένα η δημιουργικότητα είναι συνώνυμο της εξέλιξης.

Το βραβείο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο Ζάππειο ήρθε για την καινοτομία στην εξυπηρέτηση κοινού και ήταν σίγουρα μεγάλη μου τιμή. Ζούμε σε μία εποχή κατά την οποία μπαίνουν τα θεμέλια για μία ταχύτατη ανάπτυξη στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, ήδη βλέπουμε χρόνο με το χρόνο περισσότερες γυναίκες να διοικούν ή να ανοίγουν δικές τους επιχειρήσεις.

249288587-226760332731445-3940415891767499029-n-1.jpg

Ο στόχος μου είναι να είμαι ευτυχισμένη.

Θαυμάζω όσους μιλούν με τις πράξεις τους. Πρόκειται για μία «κληρονομιά» που έχω λάβει από τους γονείς μου. Δεν μπορώ να μην τονίσω τον θαυμασμό μου και για όσους ασχολούνται με τον εθελοντισμό κάθε είδους. Πρόκειται για αφανείς ήρωες που προσφέρουν ανιδιοτελώς!

Μία από τις στιγμές που δε μπορώ να ξεχάσω είναι η είσοδος μου στο Καλλιμάρμαρο το 2019, τερματίζοντας τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας και την αγάπη που έλαβα εκείνη τη μέρα από τους δικούς μου ανθρώπους.

Νιώθω περήφανη που δεν εγκαταλείπω και υλοποιώ τους στόχους που βάζω κάθε χρόνο.

Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω είναι να φροντίσω τον σκύλο μου.

Και το τελευταίο πριν κοιμηθώ να σερφάρω στο διαδίκτυο.

Το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχω κάνει και που θα έκανα ξανά είναι η ανάβαση στον Όλυμπο.

Το πιο τρελό μου όνειρο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα...

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να ζω το σήμερα.

Το επόμενο project που φτιάχνουμε είναι νέα είδη με βάση τις καινούριες διατροφικές συνήθειες, που αποκτούν οι καταναλωτές μας και η συνεχής ανανέωση των καταστημάτων μας.

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη κι αυτό που παίρνω δύναμη κι ενέργεια είναι η Μαρίνα στην Αρετσού της Κρήνης. Πολλές ώρες περισυλλογής, ηρεμίας και εκτόνωσης, καθώς πηγαίνω για περπάτημα και τρέξιμο εκεί σχεδόν καθημερινά.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί έχει μικρές αποστάσεις, αλλά και γιατί συνδυάζει θάλασσα με βουνό. Επίσης, είναι οικεία και φιλική ακόμα και για τους επισκέπτες που θα ταξιδέψουν μόνοι τους.

Την πόλη μου θα την προτιμούσα με περισσότερα πάρκα, λιγότερα σκουπίδια και περισσότερες επιλογές στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις φιλική, ξεμυαλίστρα και σίγουρα η πόλη του γλυκού.