fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Χριστίνας Σταύρου
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Χριστίνας Σταύρου

H beauty guru μας μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Makeup expert, μητέρα και πολυπράγμων θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς... Η Χριστίνα Σταύρου γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει ομορφιά, για την οποία τρέφει ιδιαίτερη αγάπη. Ζει στη Θεσσαλονίκη -την πόλη που λατρεύει και που δε σταματά ποτέ να την εκπλήσσει. Η λατρεία προς την οικογένειά της εκφράζεται μέσα από κάθε της λέξη, ενώ αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο νιώθει τρομερά υπερήφανη. Δημιουργική φύση και πολυδιάστατη, με το πάθος της για τον beauty κόσμο να είναι «κομμάτι» της ζωής της, μας μιλάει για όλα όσα αγαπά στη δική της Θεσσαλονίκη, καθώς και τη μέχρι τώρα πορεία της!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τότε που υπήρχαν αλάνες και παίζαμε ανέμελα μέχρι να νυχτώσει χωρίς κανέναν φόβο. Ωραία χρόνια, πολλή ξέγνοιαστα που με απλά πράγματα ήμασταν όλοι μας ευτυχισμένοι. Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι τους γονείς μου και τους γείτονες μας που με το τίποτα και χωρίς να είναι κάποια γιορτή , μαζευόντουσαν κι έστηναν γιορτινά τραπέζια. Γέλια και χαρά, ενώ δεν έλειπαν και οι πολιτικές συζητήσεις, μιλάμε για την δεκαετία '80. Πάνε χρόνια από τότε, τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Η αγαπημένη μου περιοχή ήταν ο Χορτιάτης όπου οι γονείς μου μας πήγαιναν εκδρομές κάθε Σαββατοκύριακο για πικ νικ στο δάσος, για να αγαπήσουμε τη φύση και να είμαστε συνδεδεμένοι μαζί της. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη μετά από 20 χρόνια κι έχοντας πλέον κι εγώ δυο παιδιά, επιλέξαμε να ζήσουμε στο Πανόραμα, όπου είμαστε πολύ κοντά στη φύση. Επισκεπτόμαστε συχνά το δάσος, τη λίμνη του Αγ. Βασιλείου, το φράγμα της Θέρμης, υπάρχουν πολλά πάρκα στην περιοχή για τα παιδιά και αγαπάμε όλοι μας το φυσικό πάρκο Natura για βόλτες και για φαγητό. Αφορμή για να επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη ήταν για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ζωή σε μια πιο μαζεμένη πόλη και που θα τους τα προσφέρει όλα. Μια αφορμή ακόμα στάθηκε και η οικογενειακή εξοχική κατοικία χτισμένη επάνω στη θάλασσα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής που συμπληρώσει τα αγαπημένα μέρη της οικογένειας μας, είναι εκεί όπου έχει τις παιδικές του αναμνήσεις ο σύζυγός μου και που όλοι χαλαρώνουμε και ανατροφοδοτούμαστε!

Η Θεσσαλονίκη για εμένα είναι κάτι σαν τη μητέρα μου, με μεγάλωσε και μου έδωσε όλα τα εφόδια για να χαράξω τη δική μου πορεία, καθώς είμαι απόλυτα αυτοδημιούργητη. Είναι το μέρος που γεννήθηκα και χαίρομαι που ξαναγύρισα για να μεγαλώσουν εδώ και τα δικά μου παιδιά. Αν και δεν σας κρύβω πως ένα όνειρό μας, για την ολοκλήρωση τη ζωή μας, είναι όταν τα παιδιά μας «φύγουν» για σπουδές να ζήσουμε στα Χανιά της Κρήτης (γενέτειρα του πατέρα του συζύγου μου).

Η ενασχόλησή μου με την ομορφιά ξεκίνησε από τότε που απέκτησα το μικρόβιο του επιχειρείν από τον πατέρα μου. Είχα πάντοτε την ανησυχία της αναζήτησης και αν και κανένας στην οικογένειά μου δεν είχε επιχείρηση στο τομέα της ομορφιάς, εγώ ήθελα να κατακτήσω αυτό τον κόσμο. Η Sweed Beauty την οποία πρεσβεύω στην ελληνική αγορά είναι ένα σουηδικό, cruelty free & vegan brand. 

screenshot-1-aRJy6.png
H Dua Lipa με βλεφαρίδες από τη συνεργασία της Sweed Beauty με τη makeup artist Nikki Wolff

Μια στιγμή στην καριέρα μου που έχει μείνει ανεξίτηλη έρχεται από την εποχή που είχαμε αναλάβει με τον Φρέντυ Καλομπράτζο το μακιγιάζ της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Αμέτρητες ώρες δουλειάς και αυτό το αίσθημα της υπερηφάνειας, ακόμα συγκινούμε όταν βλέπω τις φωτογραφίες.

Η δημιουργικότητα είναι συνώνυμο με την ίδια τη ζωή!

Ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης δεν είναι ένας, αλλά παρά πολλοί! Aπό τους αρχαίους Έλληνες γλύπτες, τους νεότερους αρχιτέκτoνες, σχεδιαστές επίπλων & interior design, belle epoque ζωγράφους, η Coco Chanel, ο Νίκος Καζαντζάκης….η λίστα είναι μεγάλη. Last but not least, ο σύζυγός μου, καλλιτέχνης που ανέδειξε την dance electronic μουσική σκηνή στην Ελλάδα, έχοντας κλασικές σπουδές μουσικής και απόφοιτος του ΝΥU, έχει ταξιδέψει όλο τον κόσμο κάνοντας performance και αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες είμαστε παντού καλοί!

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ μιας γυναίκας ένα κονσίλερ, μια μάσκαρα κι ένα ρουζ.

All time classic τάση στο μακιγιάζ είναι οι τρεις basic: τα κόκκινα χείλη, τα smokie eyes, επιδερμίδα με φυσική και φίνα flawless κάλυψη.

Νιώθω υπερήφανη για την επαγγελματική μου εξέλιξη, γιατί ό,τι απέκτησα το κατάφερα μόνη μου με το πείσμα μου, με επαγγελματισμό, με την αγάπη μου να δουλεύω και να δημιουργώ και γιατί μπορώ να βλέπω την ομορφιά γύρω μου.

Μια στιγμή στη ζωή μου που δεν μπορώ να ξεχάσω
είναι η γέννηση των παιδιών μου!

Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω
τις καθημερινές είναι να ξυπνήσω τα παιδιά μου για το σχολείο πάντα με φιλιά ενώ τα σαββατοκύριακα ξεκινώ τη μέρα μου πριν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι κάνοντας μία ώρα meditation από ένα φανταστικό application to Chopra meditation.

Και το τελευταίο πριν κοιμηθώ
είναι η βραδινή ρουτίνα skincare, ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους και πάντα διαβάζω κάτι μέχρι να με πάρει ο ύπνος.

Το μαγαζί - «στέκι» που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι το Εxereton στη Θέρμη, με τα υπέροχα και υγιεινά σνακ. Το λατρεύω!

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση
είναι η παραλιακή της από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι
το bar Θερμαϊκός που είναι ακόμα ίδιο όπως το άφησα, το Makedonia Pallas, οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου και το αγαπημένο Clochard.

clochard-017-cjghn.jpg
Clochard

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ... το κινητό μου.

Για τη νέα χρονιά εύχομαι να εξαλειφθεί, να εξαφανιστεί κάθε είδους βίας.

Μια από τις καθημερινές μου συνήθειες είναι το video call με την αδερφή μου, είμαστε το booster της ημέρας η μια για την άλλη. Καθημερινά κινούμε στο Πανόραμα για τα ψώνια της ημέρας και πάντα κάνω στάση στην ΚΛΕΑ. Στο κέντρο της πόλης αγαπώ τον πεζόδρομο της Ικτίνου και πολλά επαγγελματικά ραντεβού τα κάνω στο Cin Cin. Με τις φίλες μου θα συναντηθούμε είτε στο Local είτε στο Ολύμπιον που είναι σταθερές αξίες ποιότητας κι έχουν πάντα άψογο service.

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι στη Νέα Παραλία όπου υπάρχει ένα μικρό skate park που ανακάλυψα τυχαία για τα παιδιά μου. Σε εκείνο το πεζουλάκι, κοιτώντας απλά τη θάλασσα έχω νιώσει να φεύγει όλη η ένταση και η κούραση της ημέρας. Είναι πραγματικά ένα κρυφό σημείο γιατί κανείς δεν θα περίμενε να με δει εκεί.

Η Θεσσαλονίκη μού αρέσει γιατί έχει ένα μείγμα ανθρώπων με άλλη κουλτούρα, είναι μια πόλη που όλα είναι εκεί μαζεμένα και δεν χάνεις ποτέ τίποτα, είναι αυτή η παραλία της που δε θέλεις τίποτα άλλο μόνο να την περπατήσεις. Είναι μια πόλη που θα σε μεγαλώσει σωστά με πολλά ερεθίσματα, σου δίνει φτερά να πετάξεις και έπειτα όταν την ξανά χρειαστείς είναι εκεί και σε περιμένει, σαν μια μητέρα!

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου θα ήταν οπωσδήποτε την οδό Εγνατία. Είναι λυπηρό να βλέπω την πόλη να χωρίζεται σε δύο μέρη.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο ενεργή σε τέχνη, εκθέσεις, μουσεία, θεατρικές παραστάσεις.

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις αυτές θα ήταν: Μητέρα, αυτοκαταστροφική, απελευθερωτική!