fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Ραμίνα Ιμπραγκίμοβα
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Ραμίνα Ιμπραγκίμοβα

Αφού έχει ξεχωρίσει στο τμήμα Marketing του Makedonia Palace, μάς συστήνει τη νέα καλλιτεχνική απασχόλησή της


H Ραμίνα Ιμπραγκίμοβα γεννήθηκε και μεγάλωσε σ' ένα χωριό έξω από το Κιλκίς. Τα τελευταία χρόνια όμως ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει πολύ, καθώς απολαμβάνει να ανακαλύπτει νέα μέρη και πολιτισμούς. Εργάζεται στο τμήμα Marketing του Makedonia Palace εδώ και 6 χρόνια, ενώ τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να ασχοληθεί και με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της, το αναλογικό collage. Μάλιστα, μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη πρώτη της προσωπική έκθεση. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία σύνθεση, η οποία κατασκευάζεται από την ένωση διαφορετικών αντικειμένων, όπως εικόνες από εφημερίδες ή περιοδικά, δημιουργώντας ένα νέο σύνολο.  Όπως μας λέει η ίδια, είναι ευτυχισμένη και με τις δύο επαγγελματικές της δραστηριότητες, διότι η κάθε μία αντανακλά στην προσωπικότητά της. H δημιουργικότητά της σε συνδυασμό με το Marketing είναι στοιχεία που την αντικατοπτρίζουν απόλυτα. Αγαπάει ιδιαίτερα την πόλη μας για πολλούς λόγους κι ένας από αυτούς είναι η όμορφες αναμνήσεις που έχει δημιουργήσει σ' αυτήν...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό έξω από το Κιλκίς που ονομάζεται Μεγάλη Βρύση, ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον κοντά στην φύση. Στα 17 μου μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη για σπουδές.

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα μια σχέση αγάπης. Από τα ανέμελα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και την τωρινή μου επαγγελματική σταδιοδρομία αυτή η πόλη με έχει υποδεχτεί και με έχει αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο.

Όταν ήμουν μικρή, 6 – 8 χρονών, θυμάμαι ότι ήθελα να έχω μόνιμα μαζί μου ένα τηλέφωνο και όπου πήγαινα να το κουβαλάω μαζί με μια ατζέντα που υποτίθεται ότι σημείωνα ιδέες, εκκρεμότητες, ζωγραφιές... Μια μικρογραφία του σήμερα δηλαδή.

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι η Άνω Πόλη. Είναι το σημείο που με ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και ταυτόχρονα με την ενέργεια και την αύρα που εκπέμπει με γεμίζει έμπνευση.

Σπούδασα Εμπορία Διαφήμιση και Προώθηση Προϊόντων (Μarketing). Νιώθω πολύ τυχερή που εργάζομαι πάνω σε αυτόν το τομέα καθώς πλέον είναι απαραίτητο μέσο για την λειτουργία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Τέχνη σημαίνει δημιουργία. Ο άνθρωπος λένε ξεχώρισε από τα υπόλοιπα όντα όταν για πρώτη φορά δημιούργησε κάτι που δεν αποσκοπούσε στην επιβίωση του, αλλά σε μια ενδόμυχη ανάγκη να εκφράσει τις σκέψεις του με εικόνες.

Αντλώ έμπνευση από οτιδήποτε βλέπω, ακούω ή αισθάνομαι. Κυρίως βέβαια από την φύση καθώς ενθουσιάζομαι πολύ από τα έντονα χρώματα από τον ουρανό, την θάλασσα τα λουλούδια. Μου αρέσει να τα παρατηρώ και να τα χρησιμοποιώ σαν καμβά στις ιδέες μου.

Το αγαπημένο μου χρώμα είναι κυρίως το πράσινο, γενικότερα όμως μου αρέσουν όλα τα χρώματα!

Η μεγαλύτερη μου επιτυχία είναι κάθε φορά που καταφέρνω να υλοποιήσω μια ιδέα σε ένα έργο μου και συγκεκριμένα όταν βλέπω τη θετική ανταπόκριση του κόσμου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Νιώθω περήφανη για τους γονείς μου, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα νέοι και κατάφεραν τόσα πολλά! Τους ευγνωμονώ που είναι στην ζωή μου και που με στηρίζουν καθημερινά.

Δε μπορώ να ξεχάσω μια πολύ δύσκολη φάση που πέρασα σχετικά με ένα θέμα υγείας. Αναθεώρησα πολλά πράγματα και ταυτόχρονα μετέτρεψα την όλη αυτή την κατάσταση σε δύναμη.

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι το Σέιχ Σου και οι ατελείωτοι περίπατοι που έκανα κατά την περίοδο της καραντίνας.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα σημείο που παραμένει όμορφο, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

148617372-744334386491208-6049984442323686477-n.jpg
Image source: @ramina.ibr

Η καθημερινότητα μου είναι αρκετά γεμάτη, καθώς ξεκινάω την ημέρα αρκετά νωρίς το πρωί, κάνοντας διάφορες συναντήσεις και διεκπεραιώνοντας τα τρέχοντα projects μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο άνθρωπος που θα ήθελα να συνεργαστώ είναι ο κάθε ένας που βάζει την ψυχή του και αγαπάει αυτό που κάνει. Με αυτή τη συνταγή βγαίνει πάντοτε κάτι καλό.

Θαυμάζω τους ανθρώπους με όραμα, υπομονή και στόχους!

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ, δυστυχώς, το τηλέφωνό μου. Αν και θα ήθελα να είμαι ανεξάρτητη από αυτό.

Το πιο δυνατό συναίσθημα είναι η χαρά, από όπου και αν πηγάζει.

Χαρά της ζωής σημαίνει να βλέπεις τους ανθρώπους γύρω σου να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Αγαπημένος μου καλοκαιρινός προορισμός είναι η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Προτιμώ τους καλοκαιρινούς μήνες να επισκέπτομαι χώρες του εξωτερικού αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτό που μου έλειψε περισσότερο τον τελευταίο χρόνο είναι η ελευθερία και οι φίλοι μου.

Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις τελείωσε η καραντίνα ήταν να επισκεφθώ τον Όλυμπο.

Μέσα στη περίοδο της καραντίνας έμαθα να εκτιμώ και να απολαμβάνω τα μικρά πράγματα και τις ξέγνοιαστες στιγμές.

Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να κάνω ελεύθερη πτώση.

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να καταφέρω να εξελίξω την τέχνη μου και να κατακτήσω τους επαγγελματικούς στόχους μου.

Το αγαπημένο μου μέρος στη Θεσσαλονίκη είναι φυσικά το Μakedonia Palace, αν και βρίσκομαι εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας, απολαμβάνω να το επισκέπτομαι και για γεύμα με την παρέα μου.

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι ένα πάρκο στο Σέιχ Σου, όποτε θέλω να ξεφύγω από την βουή της πόλης πάω εκεί.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί είναι μια πόλη ήρεμη, φιλόξενη, με χαλαρούς ρυθμούς. Είναι μεγάλη και ταυτόχρονα μικρή. Η σπάνια γεωγραφική της θέση την κάνει μοναδική.

Αλλά με ενοχλεί γιατί έχει υπερβολική κίνηση.

Κάθε μέρα ξεκινάει με καφέ και κουλούρι από τα Glass Box της Νέας Παραλίας, παίρνω μια αναπνοή με θέα το απέραντο μπλε και είμαι έτοιμη να πάω στο γραφείο.

Και τελειώνει με collage, καθώς προσπαθώ να ετοιμάσω την έκθεσή μου και κάθε βράδυ έχω λίγες ώρες χρόνο να επενδύσω αποκλειστικά σε αυτό.

Αν θα άλλαζα κάτι στη Θεσσαλονίκη θα ήταν η καθαριότητα, κάτι που μπορεί εύκολα να αλλάξει αν ο κάθε ένας από εμάς προσέχει το περιβάλλον γύρω του. Επειδή εργάζομαι στον κλάδο του τουρισμού πολύ συχνά μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ πως θα έβλεπε με τα μάτια του ένα τουρίστας την πόλη μας και η αλήθεια είναι πως σίγουρα θα του έκαναν εντύπωση τα γκράφιτι χωρίς νόημα στους τοίχους-αγάλματα-παγκάκια και τα σκουπίδια.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο πράσινη, με πάρκα, δέντρα, σιντριβάνια. Με περισσότερες επιλογές για μικρούς και μεγάλους.

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τη Θεσσαλονίκη με 3 λέξεις τότε αυτές θα ήταν Ιστορική, Ερωτεύσιμη, Πολυδιάστατη.