fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Εύης Αποστολίδου
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Εύης Αποστολίδου

Η interior designer μάς μιλάει για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


H Εύη Αποστολίδου μπορεί να μη γεννήθηκε και ούτε να μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η σχέση της μαζί της είναι καρμική. Από μικρή επέλεγε τη ζωγραφική για να εκφράσει τα συναισθήματα της και μέσω αυτού κατάλαβε τον δρόμο που ήθελε να ακολουθήσει μεγαλώνοντας. Σπούδασε interior design, σχεδιασμό επίπλων και τεχνολογίας ξύλου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις με το brand που εκπροσωπεί, το Stosa Cucine, όπως στις Salone del Mobile Milano και imm cologne. Εξελίσσεται συνεχώς ως γυναίκα κι επαγγελματίας, ενώ δεν την τρομάζει καθόλου η απαιτητική της καθημερινότητα και οι πολλές ώρες εργασίας.

Get to know her!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια Ημαθίας.

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι καρμική.

Από μικρό παιδί μου άρεσε να συνδυάζω υλικά και χρώματα και ν' αποτυπώνω τις ιδέες μου σε χαρτί ακουαρέλας. Ακούγεται κάπως τετριμμένο αλλά εκφραζόμουν μέσα από τη ζωγραφική και καταλάβαινα πως μεγαλώνοντας ήθελα να γίνω art designer.

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι η Πλατεία Εμπορίου, η οποία αναβαθμίζεται και εξελίσσεται συνεχώς. 

Σπούδασα διακόσμηση εσωτερικών χώρων και σχεδιασμό επίπλων και τεχνολογίας ξύλου.

Οι εκθέσεις στις οποίες συμμετάσχω κάθε χρόνο ως εκθέτης με τα brand που εκπροσωπώ, είναι η Salone del Mobile Milano και imm cologne. Οι δυο κορυφαίες διεθνής εκθέσεις επίπλωσης, αποτελούν σημείο συνάντησης και κέντρο επικοινωνίας για όλο τον παγκόσμιο κλάδο επίπλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άμεσο update, αποκτώντας το πλεονέκτημα περισυλλογής και έγκαιρης παρουσίασης υλικών -υφών στην Ελληνική αγορά.

Για μένα design είναι η δημιουργία μιας εμπειρίας. Είναι επίσης η διαδικασία της εν λόγω δημιουργίας και πόσο καλά είναι οργανωμένη. Καμία άλλη ιδιότητα δεν συμβάλλει στη θετικότητα της ανθρωπότητας όπως το design. Ο Charles Eames είπε ότι το design έχει να κάνει με το «σκοπό». Ας αντιληφθούμε βαθύτερα αυτήν την ιδέα!

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα ηχεί πολύ ωραία στα αυτιά όλων μας. Θεωρώ πως στη χώρα μας γίνονται προσπάθειες και μάλιστα επιτυχημένες, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να τη στηρίξουν επί της ουσίας.

Το Stosa Cucine για εμένα σημαίνει επαγγελματικός συνοδοιπόρος. Από το 1999 μέχρι και σήμερα, ταξιδεύουμε μαζί.

Αντλώ έμπνευση από κάθε τι με περιβάλει. Μια επίσκεψη σε ένα μουσείο η απλά μια κεραμική επιφάνεια μπορούν να είναι η αρχική ιδέα -κίνητρο για ένα δημιουργικό project.

Η πρώτη μου μεγάλη επαγγελματική συγκίνηση ήταν όταν ανέλαβα το πρώτο μου project και είδα να διεκπεραιώνεται μέχρι την τελική του μορφή.

H κουζίνα είναι από τα πιο σημαντικά μέρη του σπιτιού γιατί είναι η καρδιά του σπιτιού! Μια τυπική μέρα μπορεί να ξεκινήσει με την ζεστή μυρωδιά του καφέ ή την μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου κέικ. Είναι ο ιδανικός χώρος για να συνδεθούμε και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια ή και φίλους , δημιουργώντας πραγματικές αναμνήσεις μιας ζωής. Είναι δωμάτια γεμάτα ενέργεια, άρωμα και υφή!

Η κουζίνα των ονείρων μου περιλαμβάνει λύσεις που συνδυάζουν αισθητική και λειτουργικότητα δημιουργώντας ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον. Μια κεντρική νησίδα και στοιχεία από ψηλές κολώνες από anti finger Pet σε συνδυασμό με επενδύσεις κεραμικής επιφάνειας αποτελούν έναν minimal και διαχρονικό σχεδιασμό.

Τα συναισθήματα που μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τη κουζίνα του πατρικού μου είναι η αγάπη και η ασφάλεια!

Ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα μου κάθε τι που βιώνω μέσα από την επαγγελματική μου πορεία, έχει σημασία του και το λόγο του.

Η μεγαλύτερη μου επιτυχία ως επαγγελματίας, θεωρώ πως είναι τα τολμηρά αλλά σταθερά επαγγελματικά βήματα. Συνεχώς εξελισσόμαστε και αναπτυσσόμαστε ως εταιρία.

Ο πιο χαρούμενος πελάτης της Stosa Cucine είναι αυτός που μας εμπιστεύεται και στο τέλος μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή του.

Το σπίτι που ονειρεύομαι να αποκτήσει Stosa Cucine θα ήθελα είναι minimal, λειτουργικό και φωτεινό για να μπορούν τα ιδιαίτερα και σύγχρονα υλικά της κουζίνας να εναρμονιστούν απόλυτα με τον χώρο.

Ο χώρος τέχνης που αγαπώ είναι το Ηρώδειο.

Νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου γιατί ποτέ δε φοβήθηκα τη δουλειά. Πάντα ήμουν ανήσυχη και μου άρεσε να εξελίσσομαι. Δε μπορώ να ξεχάσω φυσικά, αυτούς που πίστεψαν στις δυνατότητες μου ως Designer και μου έδωσαν την ευκαιρία να εξελιχθώ.

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι στο ιστορικό κυβερνείο ή αλλιώς Παλατάκι.

All time classic αγαπημένο μαγαζί στην πόλη το ομώνυμο πλέον bar Βογατσικού 3 και παλιό Belair. 

Η καθημερινότητα μου είναι αρκετά απαιτητική. Κρύβει όμως ευχάριστες στιγμές τόσο στον επαγγελματικό χώρο, όσο στην προσωπική μου ζωή!

Ο καλλιτέχνης που λατρεύω είναι ο Takis. Ήταν ένα παραγωγικό και δημιουργικό μυαλό, του οποίου η εφευρετικότητα, το πάθος και η φαντασία ήταν αστείρευτα.

Θαυμάζω τον σύζυγό μου Ανέστη γιατί είναι τρομερά ευφυής, τολμηρός, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με αστείρευτο χιούμορ .

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ το κινητό μου.

Τα πιο δυνατά συναισθήματα για μένα είναι η αγάπη και η δημιουργικότητα.

Χαρά της ζωής σημαίνει να είσαι με τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει και να κάνεις αυτό που αγαπάς περισσότερο.

Μία από τις καθημερινές μου συνήθειες είναι να δίνω χρόνο στον εαυτό μου να μπορώ να εξασκούμε στο τένις που αγαπώ πολύ.

Μπορεί να με συναντήσει κανείς καθημερινά στο showroom της Home Creations - Stosa Cucine.

Τρία αγαπημένα κτίρια της Θεσσαλονίκης που ξεχωρίζω για την αισθητική και την ταυτότητα τους είναι το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισµού, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τέλος το συγκρότημα των μύλων Αλλατίνη.

Στην περίοδο της καραντίνας βίωσα πολλά αρνητικά συναισθήματα και κοντραρίστηκα με τον εαυτό μου. Έμαθα όμως να είμαι ευγνώμων και πως κανείς και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Για τις διακοπές μου σχεδιάζω ένα όμορφο ταξίδι σε κάποιο ήρεμο νησί μαζί με την οικογένεια μου.

Το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι το Duck Private Cheffing.

Για τη βραδινή μου έξοδο προτιμώ ένα εστιατόριο με ωραίες και ιδιαίτερες γεύσεις με lounge-jazz μουσική.

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι κυρίως επαγγελματικά. Αφορούν την ανάπτυξη της εταιρίας.

Η τέλεια μέρα θα ξεκινούσε πίνοντας γρήγορο καφέ με φίλες ή παίζοντας τένις.

Και θα τελείωνε με αγκαλιές και φιλιά από τις κόρες μου.

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι μια καταπληκτική ψαροταβέρνα στα ναυπηγεία που δε γνωρίζουν πολλοί. Μπροστά στη θάλασσα έχει ένα ταβερνάκι το καρνάγιο, το οποίο είναι πολύ «ψαγμένο» με υπέροχο φαγητό. 

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί είναι μια ανθρώπινη, ρομαντική πόλη με καλλιτεχνική ταυτότητα και ενέργεια. Το δυνατότερο σημείο της πόλης φαίνεται να είναι το παραλιακό μέτωπο που δεν το συναντάμε σε πολλές πόλεις καθώς και η κουζίνα της, η οποία ξεχωρίζει και δεν σε κάνει ποτέ να πλήττεις.

Αλλά με ενοχλεί η παραμελημένη Νέα Παραλία και η υγρασία.

Αν θα άλλαζα κάτι στη Θεσσαλονίκη θα ήταν να αξιοποιήσω τα εγκαταλελειμμένα ιστορικά κτίρια, αριστουργήματα της πόλης.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα πιο καθαρή και με περισσότερο πράσινο.

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τη Θεσσαλονίκη με 3 λέξεις γοητευτική, φιλόξενη, πρωτοπόρα.