fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 11+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 11+1 στάσεις

Η ιδιοκτήτρια του Ekies all Senses Resort μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της spots στην πόλη


Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου βρίσκεται στο τιμόνι του εμβληματικού Ekies all Senses Resort στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής, με την αγάπη της για τον τουρισμό να προκύπτει από μικρή ηλικία. Λατρεύει να ταξιδεύει, να αντλεί έμπνευση κι ερεθίσματα από κάθε τόπο, αλλά η βάση της είναι η Θεσσαλονίκη. Σήμερα διανύει την πιο όμορφη και δημιουργική περίοδο της ζωής της, έχοντας πετύχει τους στόχους της, αλλά συνεχίζοντας να θέτει νέους για το μέλλον.

Παρακάτω, η ίδια μάς συστήνεται καλύτερα και μας ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 11+1 στάσεις...

Who is Who


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, στις 40 Εκκλησίες, μια γειτονιά ήσυχη - σαν χωριό.

Σπούδασα στο Μόναχο, στη Μάλαγα και στο Λονδίνο.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενασχόληση μου με τον τουρισμό ήταν η ιδιαίτερη αισθητική που μου δημιουργήθηκε στο σπίτι που μεγάλωσα, τα ταξίδια που είχα την τύχη να κάνω από μικρή και η ατελείωτη φαντασία μου.

005.jpg
Ekies all Senses Resort


Τ
ο να βρίσκεσαι στο τιμόνι ενός εκ των πιο φημισμένων resorts της Χαλκιδικής είναι απολαυστικό, απαιτητικό, συγκινητικό και πολύ μα πολύ ενδιαφέρον.

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Ekies να ξεχωρίζει είναι αυτή η μοναδική αίσθηση ότι κάθε φορά που βρίσκεσαι εκεί πλησιάζεις πιο πολύ στον πυρήνα του εαυτού σου. Αυτό συμβαίνει διότι, ζώντας κυριολεκτικά μέσα στη φύση, οι άνθρωποι χαλαρώνουν και βιώνουν αλλιώς τον χρόνο που περνάει.


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου πραγματικά συναντάς όλα τα είδη παλιού, cult, deca και είσαι εντάξει με αυτό!

Ξεκινάω την ημέρα μου με καφέ στο μπαλκόνι μου, με τις γάτες μου παρέα, αφού πρώτα τα αγόρια μου πήραν το φιλί της καλημέρας.

shutterstock-2366549239.jpg
Κέντρο Θεσσαλονίκης


Έ
να εστιατόριο όπου απολαμβάνω να τρώω είναι τα «Δέκα Τραπέζια» του αγαπημένου Μανώλη Παπουτσάκη. Μου αρέσουν πολύ και τα μικρά μαγαζιά που έχουν λίγα και καλά πράγματα, όπου η γεύση των πιάτων τους βασίζεται κυρίως στην πρώτη ύλη και στο καλό μαγείρεμα.

Ένα τέτοιο μαγειρείο είναι η ταβέρνα «Θόδωρος» για κεφτεδάκια και συκώτι. Και φυσικά το ThessBao για γρήγορο, νόστιμο και χωρταστικό γεύμα.

428600047-942765877850990-2492682428178238982-n.jpg
Δέκα Τραπέζια


Γ
ια ποτό, επιλέγω το Local, όπου έχω πιει με αγαπημένους φίλους πολλές μαργαρίτες. Εναλλακτικά το Le Cercle de Salonique, το Dekaepta και πολλά άλλα μικρά.

Ένας χώρος τέχνης που ξεχωρίζω στην πόλη είναι η Toss Gallery. Πρόκειται για έναν δημιουργικό χώρο που δίνει συνεχώς βήμα σε νέους καλλιτέχνες. Επίσης, αγαπώ και το Beetroot Cafe, τόσο το interior του μαγαζιού όσο και τον κενό χώρο με τα video installations. Εκεί, η αξία του κενού χώρου βρίσκει ουσία.

424933155-878698994262795-7347123468929551507-n.jpg
Toss Gallery


Έ
να κτίριο που πάντα θαύμαζα είναι το Μέγαρο Stein - αυστηρές γραμμικές όψεις με περίτεχνες λεπτομέρειες.

Περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο κυρίως με τους γιους μου, τον αγαπημένο μου και τους φίλους μας, με ταινίες, φωτογραφίες, γατάκια, ταξίδια, περιοδικά και ό,τι έχει σχέση με Design & Interiors. 

1094-1.jpg
Μέγαρο Stein | Φωτογραφία: bonflaneur.com


Έ
να αξιοθέατο που λατρεύω στην πόλη είναι η γειτονιά στα Άνω Λαδάδικα με τα -ευτυχώς διασωθέντα από την απληστία της «εργολαβίας»- κτίρια, τις νερατζιές, τις μυρωδιές που καλύπτουν τη διαδρομή Βενιζέλου-Τοσίτσα-Ολύμπου μέχρι τη Ροτόντα και κάτω προς τη θάλασσα.

Δεν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη χωρίς να επισκεφθεί το παγκάκι μεταξύ 40 Εκκλησιών και Αγίου Παύλου για να δει την πόλη να γίνεται παστέλ ροζ... μοιάζει σαν άλλη!

shutterstock-1915845808.jpg
Λαδάδικα


Ό
ταν θέλω να αποφορτιστώ, το καταφύγιό μου είναι το σπίτι μας - επιτέλους πια το σπίτι μας!

Το κρυφό σημείο στην πόλη είναι το παγκάκι που προανέφερα. Αν καθίσετε, θα καταλάβετε γιατί.