fbpixel

Search icon
Search
SKG rules: To TIME συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στις must-visit cities για το 2022
#GREEKSDOITBETTER

SKG rules: To TIME συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στις must-visit cities για το 2022

Τα φώτα στρέφονται στην πόλη μας!


Θεωρείται top γαστρονομικός προορισμός, ξεχωρίζει για την ερωτική της αύρα, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και σαγηνεύει τους visitors από την πρώτη στιγμή που καταφθάνουν σε αυτήν. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη διαφορετική από τις άλλες, που μπορεί να σαγηνεύσει τον οποιονδήποτε, αρκεί να της δώσει την προσοχή που χρειάζεται. Αρκεί να γνωρίσει όλες τις πλευρές της, να περπατήσει στους δρόμους και τα στενάκια της, να υποκύψει σε κάθε πειρασμό. Εξελίσσεται, γίνεται πιο λειτουργική, κάνει βήματα μπροστά κι επιτέλους, παίρνει αυτό που πραγματικά αξίζει. Το περιοδικό TIME τη συμπεριέλαβε στις must-visit πόλεις για το 2022 και σίγουρα από μόνο του αυτό έχει τη δική του σημασία.

Η Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της!

The Article

time-thessaloniki.png

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει όλα τα φώτα επάνω της. Η πόλη αυτή αποτελεί έναν μικρό παράδεισο για τους gastronomy-lovers, που σπεύδουν σε αυτήν, προκειμένου να δοκιμάσουν τα menu των πιο γνωστών της restaurants, αλλά και τους μικρούς θησαυρούς που κρύβονται στα πιο μικρά, στα πιο απομακρυσμένα ταβερνάκια, που... μυρίζουν Ελλάδα. Αυτή τη φορά, το περιοδικό TIME συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στη λίστα με τα 50 must-visit places για το 2022, ενώ εδώ και καιρό, αποτελεί την πρώτη ελληνική πόλη στο δίκτυο της UNESCO με τις Δημιουργικές Πόλεις της Γαστρονομίας.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη, έχει καταφέρει να προσελκύσει τους λάτρεις του καλού φαγητού, γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρόσφατα μπήκε στο δίκτυο της UNESCO με τις Δημιουργικές Πόλεις της Γαστρονομίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το TIME, που κάνει ειδική αναφορά στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο και συνεχίζει: «Η μεγαλύτερη αγορά της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη λειτουργία της από το 1925 κι όταν θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της τον Σεπτέμβριο, θα φιλοξενήσει gastronomy festivals και pop-ups. Τρεις θρησκείες και διαφορετικές κουλτούρες, ο χριστιανισμός, ο ισλαμισμός και το εβραϊκό στοιχείο συνδυάζονται ιδανικά και συμβολίζουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης». Όπως όλα δείχνουν, οι πύλες της θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, ενώ υπολογίζεται πως στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η ανακαινισμένη αγορά θα προσελκύσει τέσσερα εκατ. επισκέπτες/τουρίστες και καταναλωτές. 

The City

H Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται και για μία ακόμη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο. Μαγνητίζει τα βλέμματα και συγκαταλέγεται στους πιο hot προορισμούς, σε μία λίστα που περιλαμβάνει μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Κοπεγχάγη, το Σάο Πάολο, η Βαλένθια, το Μαϊάμι κι η Μασσαλία. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, που φημίζεται για την πλούσια ιστορία, το πεντανόστιμο φαγητό, την έντονη νυχτερινή ζωή και την πανέμορφη παραλία της, που προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, όταν οι ρυθμοί της πόλης πέφτουν κι επικρατεί μία απίστευτη γαλήνη δίπλα στη θάλασσα. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο του Βορείου Αιγαίου και ένα από τα πιο σημαντικά -συνολικά- της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

shutterstock-2078213065.jpg

Σε αυτή την πόλη, το παρελθόν συναντά το παρών και κάπως έτσι, αυτά μαζί, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και της χαρίζουν έναν σπάνιο χαρακτήρα. Στο κέντρο, συναντά κανείς πληθώρα σημαντικών μνημείων, μουσεία και γραφικές γειτονιές, ενώ οι βυζαντινές εκκλησίες, τα οθωμανικά μνημεία, η Άνω Πόλη κι η ρωμαϊκή αγορά, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αξίζει να εξερευνήσουν οι visitors, αλλά κι οι locals που δεν το έχουν ήδη κάνει μέχρι σήμερα. Μία πόλη μαγική, μία πόλη με απίστευτη ομορφιά, ιστορική σημασία κι έναν αυθεντικό χαρακτήρα. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη και για μία ακόμη φορά, αγγίζει την κορυφή.

Σε μία εποχή όπου κυριαρχούν -κατά κύριο λόγο- οι αρνητικές ειδήσεις τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στα social media, το αφιέρωμα αυτό και το γεγονός ότι η πόλη αποτελεί go to προορισμό για το 2022, έρχεται να μας χαρίσει μία νότα αισιοδοξίας και να μας υπενθυμίσει πως η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη αξία. Είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία, με κουλτούρα. Είναι ένα από τα πιο ωραία κι ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και σαγηνεύει όποιον βρίσκεται σε αυτήν!