fbpixel

Search icon
Search
SKG Handbook: Το εστιατόριο Χάλαρο συνεχίζει την επιτυχημένη γαστρονομική διαδρομή του
MAGAZINE

SKG Handbook: Το εστιατόριο Χάλαρο συνεχίζει την επιτυχημένη γαστρονομική διαδρομή του

Συνεπαίρνοντάς μας στην εκλεπτυσμένη γευστική του κουλτούρα, η οποία συνεχώς εξελίσσεται.


Μια διαχρονικά δημιουργική υπογραφή στη γαστριμαργική σκηνή της Θεσσαλονίκης είναι δίπλα μας, χαρίζοντάς μας ξεχωριστές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και απόλαυσης. Το Χάλαρο αποτελεί τη «συνήθεια που έγινε λατρεία», συντροφεύοντάς μας εδώ και 30 χρόνια στις καθημερινές, αλλά και στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Η ζεστή και άκρως φιλόξενη ατμόσφαιρα στα δύο εστιατόριά του, που απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους, ευφραίνει τις αισθήσεις. Σήμερα, το δεύτερο Χάλαρο, ύστερα από ανακαίνιση, αποκτά νέα εικόνα, όπου κυριαρχεί το ξύλο και το μάρμαρο. Ο χώρος του, ακόμη πιο λιτός και φινετσάτος, γίνεται το πιο όμορφο σκηνικό, για να απολαύσει κανείς τις δημιουργίες των σεφ, με θέα από τη βεράντα στον Θερμαϊκό.

0c1a1378.jpg

Η υψηλή του ποιότητα διαφαίνεται στη γαστρονομική του φιλοσοφία, προσφέροντας ισχυρές δόσεις προσιτής πολυτέλειας σε κάθε πιάτο. Η εμπνευσμένη και πληθωρική κουζίνα του, με σεβασμό στην ελληνική παράδοση, έχει καταφέρει να αναγάγει το comfort και casual dining στα fine επίπεδα, με ενδιαφέρουσες εναλλαγές, αλλά και έξυπνες και μοντέρνες προσεγγίσεις. Με απλότητα δομεί μια ανίκητη και ξεκάθαρη γευστική σφραγίδα. 

0c1a1376.jpg

Η ελληνική, φρέσκια και προσεχτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη -από την ποικιλία λαχανικών μέχρι τα εξεζητημένα κρέατα- αποτελεί προτεραιότητα. Εξαιρετικά steaks διαφορετικών προελεύσεων και ωριμάνσεων και μοναδικές premium κοπές -ribs, flaps, Picanha, Tomahawk- ψήνονται στα κάρβουνα, στη θράκα του, εδώ και 15 χρόνια. Κάθε επιλογή συνοδεύεται από μια deluxe λίστα κρασιών, με 80 επιλεγμένες ετικέτες από όλες τις περιοχές και τις ποικιλίες, εξασφαλίζοντας το ιδανικό wine pairing. Από τους κεντρικούς κανόνες του αποτελεί και η βιώσιμη ανάπτυξη, μαγειρεύοντας όλα τα κομμάτια του κρέατος nose-to-tail.

Don't miss 

0c1a1330.jpg

Μερικά από τα signature πιάτα που μπορούμε να απολαύσουμε είναι η μοσχαρίσια γλώσσα ψημένη στα κάρβουνα με βούτυρο και λεμόνι, το συκώτι και φιλέτο μοσχαριού γάλακτος στη σχάρα και το μπούτι αρνιού ψημένο στα κάρβουνα, ταλιάτα με σάλτσα Gravy.

Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 71 & Θεμιστοκλή Σοφούλη 75,  τηλ.: 2310 423284, 2310 423207 & 2310 423269, www.xalaro.gr

Facebook: xalarothessaloniki

Instagram: @xalaro_restaurant