fbpixel

Search icon
Search
SKG Handbook: Το ανανεωμένο μενού του Botargo θα σας κρατήσει το καλοκαίρι στην πόλη
MAGAZINE

SKG Handbook: Το ανανεωμένο μενού του Botargo θα σας κρατήσει το καλοκαίρι στην πόλη

Το εστιατόριο του 5* MonAsty, Autograph Collection, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, ανεβάζει τον πήχη στη μαγειρική


Το εστιατόριο Botargo του 5* MonAsty, Autograph Collection, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο του στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, υποδέχεται το καλοκαίρι με ανανεωμένο μενού και ένα πληθωρικό καρέ από ιδιοσυγκρασιακά πιάτα με βαθιά ελληνικότητα και σύγχρονη ματιά, που κερδίζουν τις εντυπώσεις!

monasty-7324.jpg

Κατέφτασε στη σκηνή των γεύσεων της Θεσσαλονίκης μόλις πριν από μερικούς μήνες, με άκρως γαστρονομικές διαθέσεις και ένα conceptual μενού-ωδή στην πόλη, ξεχωρίζοντας για τον χαρακτήρα και τη φινέτσα του. Η κουζίνα που σύστησε ο έμπειρος Γιώργος Στυλιανουδάκης και εκτελεί επάξια ο executive σεφ Κωνσταντίνος Μποβιάτσης δουλεύει σταθερά με ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η εποχή και ο τόπος. Αν κάτι, όμως, τη χαρακτηρίζει, είναι η τέχνη με την οποία επαναδιατυπώνει γαστρονομικά τις αστικές, βυζαντινές και μοναστηριακές καταβολές που καθόρισαν την κουζίνα της Θεσσαλονίκης.

image00025.jpg

Στην πρώτη μας απόβαση, μεταξύ άλλων, είχαμε γευτεί το signature, umami αυγοτάραχο Botargo, με μαρμελάδα μοσχολέμονο και βούτυρο μυρωδικών, έναν έξοχο αγιορείτικο μπακαλιάρο, χταπόδι μπρεζέ και μια δροσερή οσπριάδα με πιπεριά Φλωρίνης και αρωματικό ελαιόλαδο που ξεχώριζε για τη γήινη νοστιμιά της. Αυτήν τη φορά, το καλωσόρισμα στο νέο μενού έφερε στο τραπέζι πιάτα εξίσου έξοχα και πυκνά, που «καυχιούνται» για τις πρώτες ύλες τους. Από τα ορεκτικά τους, μας κέρδισε η άψογα ψημένη μελιτζάνα με ντομάτα, άγριο σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, γαλομυζήθρα και σουσάμι, αλλά και το ημίπαστο σκουμπρί που περνάει από φλόγιστρο. Η δροσερή σαλάτα με τα πολύχρωμα φασολάκια μοσχοβολούσε βασιλικό και η μανέστρα γαρίδας με το χειροποίητο κριθαράκι και το μπουγιόν οστρακόδερμων ήταν ίσως μία από τις νοστιμότερες που έχουμε δοκιμάσει. Αν είστε λάτρεις των κρεατικών, αξίζει να ενδώσετε στο ζουμερό Pork Iberico Secreto, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, στο σιγομαγειρεμένο αρνί με υφές αγκινάρας, πατάτες και σάλτσα θυμαριού, ή στις slow-cooked στηθοπλευρές, που σερβίρονται πλάι σε φρέσκα κολοκυθάκια, ζωηρά τοματίνια, σταφίδα και μυρωδικά.

Don't miss

Το Avaton με κρεμέ μάνγκο βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα με κομμάτια μπισκότου, monte καρύδας, σάλτσα passion fruit και παγωτό μάνγκο, αλλά κι αυτό το θεϊκό cheesecake με βάση από γκρανόλα εσπεριδοειδων και σάλτσα ροδάκινο-δεντρολίβανο, είναι σίγουρα δύο κορυφαία γλυκά που γράφουν τον ιδανικό επίλογο και φέρουν την επιμέλεια του Exereton. 

Info: Βασιλέως Ηρακλείου 45, τηλ.: 2310 274545, monastyhotel.com

Instagram: @botargo.restaurant, @monasty.hotel