fbpixel

Search icon
Search
Σκασμένα χείλη; Ανακαλύψτε τις αιτίες & πώς να τα αντιμετωπίσετε
FACE & BODY

Σκασμένα χείλη; Ανακαλύψτε τις αιτίες & πώς να τα αντιμετωπίσετε

Κι όμως δεν ευθύνεται μόνο ο καιρός


Μπορεί η χρήση της μάσκας να εξακολουθεί να ισχύει σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα περιποιούμαστε τα χείλη μας. Ένα παραπάνω για εμάς τις γυναίκες αποτελούν σήμα κατατεθέν για το πρόσωπό μας, για αυτό άλλωστε στις εξόδους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή.

Σίγουρα, θα έχετε παρατήσει πως ανά περιόδους δεν διατηρούν αυτή τη λεία όψη που επιθυμούμε. Αντιθέτως, δημιουργούνται πληγές στο στόμα μας, με έντονη παρουσία από λευκά πετσάκια. Μια εικόνα αρκετά συνηθισμένη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς το κρύο επιδρά στην επιδερμίδα τους, ταλαιπωρώντας τα. Βέβαια, οι λόγοι που μπορεί να ξυπνήσετε με σκασμένα χείλη είναι περισσότεροι και όχι αποκλειστικά οι καιρικές συνθήκες. Γι αυτό, θα πρέπει να τα φροντίζουμε, καθώς όλοι μας θέλουμε να δείχνουν όμορφα και υγιή.

Οι δερματολόγοι το επισημαίνουν ως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Αποτελούν αρκετά ευαίσθητο σημείο και όταν συμβαίνει αυτό γίνονται επώδυνα, ενοχλητικά και ορισμένες φορές προκαλούν και πόνο. Επομένως, με τις κατάλληλες συμβουλές θα μπορέσετε να επαναφέρετε την απαλότητά τους και μελλοντικά να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ενημερωθείτε γιατί σκάνε τα χείλη μας και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Αφυδάτωση

Η ελλιπείς κατανάλωση νερού και υγρών, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 6-8 ποτήρια ημερησίως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζει συμπτώματα στην επιδερμίδα, με πρώτο τα σκασμένα χείλη. Ο λόγος που συμβαίνει είναι επειδή λόγω το ότι είναι αρκετά λεπτά, δεν έχουν σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες. Επομένως, μην αμελείτε την ενυδάτωση του οργανισμού, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα του δέρματος.

Χρόνια ξηρότητα

Υπάρχει η περίπτωση να το αντιμετωπίζετε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εάν παρατηρείτε τόσο συχνά αυτό το συμβάν, τότε συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή.

lips-1.jpg

Αλλεργία

Πολλές φορές δεν επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα περιποίησης. Γενικά, τα καλλυντικά, οι κρέμες κτλ. μπορεί να γίνουν αρκετά απειλητικά, προκαλώντας μέχρι και αλλεργίες. Έτσι, λοιπόν, να δίνετε προσοχή στις αγορές σας, στα συστατικά που περιλαμβάνουν, στην ημερομηνία λήξης τους. Εάν η ξηρότητα δεν αποχωρεί, τότε σταματήστε να χρησιμοποιείτε για λίγες ημέρες βασικά προϊόντα για να αντιληφθείτε από πού προκλήθηκε το θέμα και κλείστε ραντεβού με έναν δερματολόγο.

Σάλιο

Όπως ακριβώς και με το δάγκωμα, έτσι και με το γλείψιμο των χειλιών μπορεί να πιστεύετε πως τα ενυδατώνετε, αλλά ισχύει το αντίθετο. Είναι μια αιτία που οδηγεί στην ξηρότητα, στο σκάσιμο και στην δημιουργία πληγών, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαια.

Έντονες καιρικές συνθήκες

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι ο πιο γνωστός παράγοντας για αυτό το πρόβλημα. Το πολύ κρύο, ο αέρας, η μεγάλη ηλιοφάνεια έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητά τους.

Extra beauty tips

zothmera-kheili.jpg

Lip balm

Προμηθευτείτε λιποζάν που δεν περιέχουν ερεθιστικά συστατικά και εντάξτε τα στην ρουτίνα σας. Η συμβουλή που δίνεται είναι να τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, κυρίως το βράδυ πριν κοιμηθείτε, ώστε να ξυπνάτε με φρέσκα, ενυδατωμένα χείλη. Αυτό, επειδή θα δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχουν και κρέμες για περιπτώσεις που είναι αρκετά ταλαιπωρημένα και χρειάζεται πιο δραστική λύση. Plus, μην ξεχάσετε και τα lip balm, τα οποία περιλαμβάνουν και δείκτη προστασίας κατά του ήλιου, καθώς όταν ανοίγει ο καιρός και έρχεται το καλοκαίρι είναι ευαίσθητα προς την ακτινοβολία. Επομένως, αποτελεί ένα προϊόν που όλοι μας χρειάζεται να το διαθέτουμε και να μην το αποχωριζόμαστε από τα πράγματά μας.

Scrub

Όπως και με το υπόλοιπο πρόσωπο, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και διατηρεί μια λεία όψη. Υπάρχουν και πολλές σπιτικές συνταγές, οι οποίες γίνονται γρήγορα και έχουν θεαματικές αλλαγές.

Toothpaste

Αποφύγετε τις οδοντόκρεμες που περιέχουν πικάντικες και «περίεργες» γεύσεις, επειδή μπορεί να τα ερεθίσει περισσότερο. Καλύτερα θα ήταν να προτιμάτε πιο απλές και ουδέτερες επιλογές για να αποφύγετε την πιθανή ξηρότητα.