fbpixel

Search icon
Search
«Σινεμά και Μόδα: πίσω από τον καθρέφτη»: Απολαύστε τρία μοναδικά ντοκιμαντέρ μόδας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

«Σινεμά και Μόδα: πίσω από τον καθρέφτη»: Απολαύστε τρία μοναδικά ντοκιμαντέρ μόδας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Γνωρίστε κορυφαίες προσωπικότητες του fashion industry μέσα από το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης


Μπορεί η πανδημία να ματαίωσε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που είχαν προγραμματιστεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκείνο παραμένει αδρανές. Ο χώρος του πολιτισμού συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες για να βρεθεί κοντά στο κοινό του, και επιχειρεί -όπως όλοι- να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η επικαιρότητα, εκμεταλλευόμενος όλες τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία. 

cinema-kai-moda-poster.jpg

Γι' αυτό λοιπόν, ως εναρκτήρια εκδήλωση του ΦΚΘ προσφέρει ένα μοναδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα σε τρεις μεγάλους σχεδιαστές του χώρου της μόδας, τους Christian Dior, Vivienne Westwood και Mαrtin Margela, το οποίο διοργανώνεται διαδικτυακά από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Σινεμά και Μόδα», και πραγματοποιείται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (online.filmfestival.gr) από τη Δευτέρα 15 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021!

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του συλλόγου Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale και περιλαμβάνει την προβολή τριών εξαιρετικών ντοκιμαντέρ. Κάθε ταινία θα συνοδεύει ένα εισαγωγικό βίντεο παρουσίασης από ανθρώπους που ασχολούνται με τη μόδα.

Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι τα εξής:

Dior and I 

dior-1.jpg

To documentary του Φρεντερίκ Τσενγκ (2014) μας μεταφέρει στον κόσμο του παγκοσμίου φήμης Γάλλου σχεδιαστή μόδας, Christian Dior και στις πυρετώδεις εβδομάδες που προηγούνται της παρουσίασης της νέας κολεξιόν (πανελλήνια πρεμιέρα). Την ταινία παρουσιάζει η σχεδιάστρια Αλκμήνη Τριγωνάκη.

Westwood: Πανκ, Είδωλο, Ακτιβίστρια

westwood-3.jpg

Ένα ντοκιμαντέρ της Λόρνα Τάκερ (2018) που μιλάει για τις πολλές και ταραχώδεις ζωές της εκκεντρικής και πρωτοπόρου σχεδιάστριας Vivienne Westwood, όπως τις αφηγείται για πρώτη φορά η ίδια. Την ταινία παρουσιάζει ο σχεδιαστής Νίκος Δάλλας.

Mαrtin Margela – Με τα δικά του λόγια

margiela-1.jpg

Ένα ιδιαίτερο φιλμ-ντοκιμαντέρ του Ράινερ Χόλτσεμερ (2019) που κάνει λόγο για τον γνωστό και ως «Μπάνκσι της μόδας», Mαrtin Margela, που καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές της εποχής μας, παρότι δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το πρόσωπό του δημοσίως. Την ταινία παρουσιάζει η σύμβουλος μόδας Δήμητρα Νάνου.

Info: Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 10:00 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 23.59. Η τιμή του εισιτηρίου για την κάθε ταινία είναι 3€. Τα εισιτήρια πωλούνται μέχρι τις 17/2/2021 στις 22:00. Η ολοκλήρωση της θέασης πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών (από τη στιγμή που θα πατήσετε το play) και το αργότερο μέχρι τις 17/2/2021.

Κεντρική Φωτογραφία: από το ντοκιμαντέρ "Dior and I".