fbpixel

Search icon
Search
Signature scent: Πώς να βρείτε το ιδανικό άρωμα για εσάς
FACE & BODY

Signature scent: Πώς να βρείτε το ιδανικό άρωμα για εσάς

Τα tips & tricks για να ανακαλύψετε αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά


Μπορούμε να συμφωνήσουμε, δεν υπάρχει πιο happy & fulfilling συναίσθημα από όταν κάποιος σας σταματάει στο δρόμο για να σας ρωτήσει τι άρωμα φοράτε. Είναι σίγουρο πως η τεράστια ποικιλία των αρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά να σας δημιουργεί έξτρα στρες και να δημιουργεί  φαίνεται δυσκολία ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει απόλυτα. Επίσης, μην ξεχνάτε πως μπορεί ένα άρωμα που μυρίζει καταπληκτικά σε κάποια φίλη σας, αλλά όχι σε εσάς. 

Για να αποφύγετε όλα τα παραπάνω "προβλήματα", ανακαλύψτε παρακάτω τις must-know συμβουλές για να βρείτε το signature perfume σας!

Step 1: Αποφασίστε τι ψάχνετε

Πριν βγείτε στην αναζήτηση, σκεφτείτε λίγο τι ψάχνετε για το χαρακτηριστικό σας άρωμα.Πιο συγκεκριμένα...απαντήστε τις ακόλουθες ερωτήσεις:
1. Την ένταση του αρώματος: Ψάχνετε για ένα διακριτικό άρωμα που μπορείτε να φοράτε για τα πάντα ή ένα έντονο άρωμα που γίνεται γνωστό όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο;

2. Κατεύθυνση αρώματος: Σκεφτείτε το είδος των αρωμάτων προς τα οποία συνήθως κλίνετε. Θέλετε κάτι γλυκό και νοσταλγικό ή ίσως κάτι πικάντικο με μια μοντέρνα πινελιά;

3. Ποιότητα αρώματος: Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε ένα άρωμα που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις προσωπικές σας ανάγκες.

shutterstock-2232009333.jpg

Step 2: Ξεκινήστε τις δοκιμές

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το χαρακτηριστικό σας άρωμα είναι να πειραματιστείτε. Η μυρωδιά είναι εξαιρετικά προσωπική, γι' αυτό θα πρέπει να φοράτε ένα άρωμα που αγαπάτε απόλυτα, όχι μόνο αυτό που είναι δημοφιλές ή έχει την πιο aesthetically pleasing συσκευασία. Το pH του δέρματος και το περιβάλλον μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που ένα άρωμα φοριέται σε ένα άτομο σε σύγκριση με ένα άλλο, οπότε δοκιμάζετε πάντα το άρωμα στον εαυτό σας. 

Step 3: Περιορίστε τις επιλογές σας

Στη συνέχεια, επιλέξτε τα αρώματα που έκαναν την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Συνιστούμε να διαλέξετε δύο με τρία αρώματα και να παραγγείλετε ένα μικρό δείγμα ή μια έκδοση ταξιδιωτικού μεγέθους. Φορέστε κάθε άρωμα για μία ημέρα (ή εβδομάδα) για ένα έγκυρο test drive. Βεβαιωθείτε ότι το άρωμα έχει διάρκεια ζωής και ότι σας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο το άρωμα μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Extra tip: Οι νότες αρωμάτων έχουν τρία μέρη: Την top, τη heart και την base. Αυτό αντικατοπτρίζει τη σειρά με την οποία οι διάφορες νότες είναι παρούσες κατά τη διάρκεια της χρήσης ενός αρώματος. Για παράδειγμα, οι φρουτώδεις και οι λουλουδένιες νότες τείνουν να είναι περισσότερο προς την top ενός αρώματος, δηλαδή θα το μυρίσετε όταν ψεκαστεί για πρώτη φορά. Οι ξυλώδεις και πουδρένιες νότες τείνουν να είναι περισσότερο προς το heart, ή base του αρώματος, που σημαίνει ότι καθώς το άρωμα καταλαγιάζει, τότε μπορείτε να τις εντοπίσετε. Μόνο όταν φορέσετε το άρωμά σας μια ολόκληρη μέρα μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το αγαπάτε πραγματικά.

shutterstock-2142033689-hOvw6.jpg

Step 4: Διαλέξτε αυτό που σας εκφράζει

Αφού δοκιμάσετε τα αρώματά σας, παρατηρήστε ποια σας έκαναν να νιώσετε καλύτερα - πιο σίγουρες, ενθουσιασμένες ή αυθόρμητες. Το χαρακτηριστικό σας άρωμα είναι ένας τρόπος να ενισχύσετε τη διάθεση σας και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας στους άλλους, οπότε επιλέξτε όποιο άρωμα σας κάνει να αισθάνεστε απλώς πιο χαρούμενες. Αν δυσκολεύεστε να το περιορίσετε, μπορεί να σας βοηθήσει να ρωτήσετε τους φίλους ή το σύντροφό σας ποιο είναι αυτό που τους φαίνεται πιο "δικό σας".