fbpixel

Search icon
Search
Shoe trends 2022: Οι τάσεις στα παπούτσια για τη νέα χρονιά
TRENDS & CATWALKS

Shoe trends 2022: Οι τάσεις στα παπούτσια για τη νέα χρονιά

Η μόδα του 2022 είναι πολλά υποσχόμενη


Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της και καινούριες τάσεις που σίγουρα δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε. Τα παπούτσια αποτελούν βασικό στοιχείο των συνόλων μας, όχι μόνο γιατί είναι απαραίτητα αλλά και γιατί μπορούν να αλλάξουν εξ' ολοκλήρου τη δυναμική και το στιλ, ακόμα και του πιο απλού look. Όσο περνάει ο καιρός παρατηρούμε όλο και περισσότεροι ότι οι διάσημοι οίκοι και οι creative directors δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα shoe designs που παρουσιάζουν. Τάσεις από προηγούμενες δεκαετίες έχουν κάνει δυναμικό και updated comeback, ενώ νέες δημιουργίες με εντυπωσιακές λεπτομέρειες έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.

Γνωρίζετε ποια είναι τα high end trends για το 2022; Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα!

1. Loafers 

Image source: @despi_naka

Ένα design που έχει κερδίσει επάξια την προσοχή μας τους τελευταίους μήνες. Οι απανταχού fashionistas δεν μπορούν να τα αποχωριστούν ανεξαρτήτως περίστασης, χαρίζοντάς μας πλήθος ιδεών για να τα εντάξουμε στις εμφανίσεις μας. Όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και τη νέα χρονιά. Τα σχέδια τους πολλά για να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Αν θέλετε να ακολουθήσετε κατά γράμμμα τους κανόνες του street style, τότε δεν έχετε παρά να τα συνδυάσετε μ' ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες. Η επιτυχία σας θα είναι δεδομένη. 

2. Slingback 

Image source: @thefashionguitar

Τα slingbacks εμφανίστηκαν πρώτη φορά το 1940 κι αποτέλεσαν το αγαπημένο σχέδιο των pin-up girls. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι έχουν κάνει μία τεράστια επιστρφή κι όλες οι fashion lovers έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σ' αυτό το shoe design. Διάσημοι οίκοι μόδας, όπως οι Saint Laurent και Louis Vuitton έχουν παρουσιάσει τις πιο high end δμιουργίες για τον φετινό χειμώνα. Ταιριάζουν με όλα τα κομμάτια και σε όλες τις περιστάσεις. Λατρεύουμε να τα βλέπουμε με minis και παιχνιδιάρικα καλσόν με logos ή σχέδια. 

3. Sneakers 

Image source: @modedamour

Φυσικά και τα αθλητικά παπούτσια δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις τάσεις της νέας χρονιάς. Άνετα, πρακτικά και με πολύ στιλ, κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις στη shoe collection. Ιδανικά τόσο για τις πρωινές εμφανίσεις, όσο και για office looks, ακόμα και για βραδινές εξόδους. Η λευκές εκδοχές τους χαρίζουν μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευελιξία. Τα New Balance έχουν "κλέψει" την καρδιά των fashion lovers, κάνοντας μας να θέλουν να τα αποκτήσουμε asap!

4. Glam details 

Image source: @stylegator

Yeah! Glam is everywhere. Αν θέλετε τη γνώμη μας, τα λαμπερά κομμάτια αποτελούν τη πιο trendy & updated τάση. Προσφέρουν στιλ και "παίζουν" σημαντικό ρόλο στη διάθεση και την ψυχολογία μας. Εμείς επιλέγουμε να το κάνουμε all the way αλλά σε περίπτωση που κάτι τέτοιο φαντάζει απαιτητικό, τα παπούτσια με τις λαμπερές λεπτομέρειες θα έχουν μία πολύ σημαντική θέση στις εμφανίσεις σας ακόμα και μετά τη γιορτινή περίοδο. Τα super stylish designs του brand brand Mach & Mach θα γίνουν ο καλύτερός σας "σύμμαχος". 

5. High heel mules 

Image source: @giorgiatordini

Ποια fashion lover δεν έχει εντυπωσιαστεί από τα mules του The Attico; Μοναδικά και ιδιαίτερα σχέδια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Το 2022 θα είναι η χρονιά των high hell mules και σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να τους αντισταθούμε. Οι τρόποι για να τα εντάξετε στα σύνολά σας είναι πολλοί. Αν θέλετε να τους δώσετε μία πιο casual εκδοχή, προσθέστε ένα ζευγάρι κάλτσες. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να γνωρίζετε ότι όσο πιο bold η απόχρωση, τόσο πιο stylish!

6. Platforms 

Image source: @carodaur

Τα γνωρίσαμε στο show του Versace τον περασμένο Σεπτέμβριο για την περίοδο Spring/Summer 2022 κι από τότε οι fashionistas τα επιλέγουν με την πρώτη ευκαιρία. Η αλήθεια είναι πως σε "κερδίζουν" με την πρώτη ματιά. Τα platforms designs είναι ιδανικά για τις γυναίκες που δυσκοελεύονται να φοράνε ψηλοτάκουνα, καθώς είναι πιο άνετα. Αν δεν έχετε ένα ζευγάρι στη συλλογή σας μην το καθυστερείτε άλλο. Μία δοκιμή αρκεία για να σας πείσει. Αν είστε λάτρεις του μινιμαλισμού τότε θα σας "ταιριάξουν" τα μαύρα ενώ αν θέλετε πιο "παιχνιδιάρικα" σύνολα, οι πολύχρωμες εκδοχές θα σας ανταμείψουν.