fbpixel

Search icon
Search
Sex Education: Γνωρίστε τα καλύτερα sex tips για ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση
WELLNESS

Sex Education: Γνωρίστε τα καλύτερα sex tips για ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση

Δώστε ένα boost στη σχέση σας... με τον πιο απλό τρόπο


Ανεξάρτητα από το πόσες νύχτες έχετε επιδοθεί στο αγαπημένο σας Netflix-and-Chill εσείς και ο σύντροφός σας, υπάρχει κάτι άλλο το οποίο ορίζει τη μεταξύ σας σχέση. Η σεξουαλική σας ζωή. Παρόλα αυτά με τον καιρό να περνάει και με πολλά πράγματα να παραμένουν ίδια, δεν είναι λίγες οι φορές που τα ζευγάρια -σε μακροχρόνια σχέση- νιώθουν πως το συγκεκριμένο κομμάτι ξεκινάει να μην έχει ενδιαφέρον. Αν πιστεύετε πως αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, τότε έφτασε η στιγμή να κάνετε την αλλαγή. Δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική και προσπαθήστε να εφαρμόσετε όσα από τα παρακάτω sex education tips πιστεύετε πως σας ταιριάζουν. Μπορεί χωρίς πολλή προσπάθεια... να δείτε διαφορά!

sex-tips-1.jpg

Ανακαλύψτε το Kama Sutra

Ακόμα κι αν γνωρίζετε την ύπαρξή του, είναι πιθανό να μην του έχετε αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο. To Kama Sutra μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες για νέες ερωτικές στάσεις, μια κίνηση που ίσως να αποτελέσει το κλειδί για μια πραγματική αλλαγή στη σεξουαλική σας ζωή. Μάλιστα, αν είστε σε mood πειραματισμού, τότε μπορείτε να ανακαλύψετε και τις ερωτικές στάσεις που ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο

Πείτε «όχι» στη γρήγορη λύση

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε κάθε μακροχρόνια σχέση είναι η οικειότητα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο άτομα. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να οδηγήσει σε μια λύση στη σεξουαλική ζωή η οποία ονομάζεται "quickie". Αποτελώντας ένα συνηθισμένο φαινόμενο ανάμεσα στα ζευγάρια, η σύντομη σεξουαλική επαφή που πραγματοποιείται απλώς για να βγουν και οι δύο από την υποχρέωση είναι κάτι που οφείλει να σταματήσει. Ξεχάστε το sex όταν είστε κουρασμένοι ή λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι αργά το βράδυ και δώστε του ξανά τον απαραίτητο χρόνο. 

sex-tips-2.jpg

Δημιουργήστε ένα "menu"

Σκεφτείτε πως βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο και παραγγέλνετε καθημερινά το ίδιο φαγητό. Όσο και αν σας αρέσει, κάποια στιγμή θα βαρεθείτε να το τρώτε. Για αυτό τον λόγο επιλέξτε με τον σύντροφό σας να δημιουργήσετε ένα menu το οποίο θα περιέχει διαφορετικά πιθανά μέρη, αλλιώτικες στάσεις ή ακόμη κι ένα role play. Με αυτό τον τρόπο, τίποτα δε θα μοιάζει πια βαρετό.

Δοκιμάστε να κάνετε skip στη σεξουαλική επαφή

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, αυτή η κίνηση μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας για κάποια επόμενη επαφή. Έτσι, ξεκινήστε ανάβοντας μερικά κεριά, χαμηλώνοντας τα φώτα, φορώντας τα αγαπημένα σας εσώρουχα και λέγοντας στον σύντροφό σας να σας κάνει μασάζ. Η ιδιαίτερη αυτή επαφή και η φροντίδα θα δημιουργήσει ένα υπέροχο αίσθημα... το οποίο και οι δύο θα εκτιμήσετε! Μην ξεχνάτε άλλωστε πως πολλές φορές χρειάζεται να βγείτε εκτός «λειτουργίας» για να εκτιμήσετε κάποια πράγματα.

sex-tips-3.jpg

Κάντε μια έκπληξη

Ο σύντροφός σας μπορεί να πιστεύει ότι είστε εξίσου σέξι φορώντας το αγαπημένο σας φούτερ όσο είστε όταν δοκιμάζετε τα καινούρια σας εσώρουχα. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό μερικές φορές να αλλάζετε το παιχνίδι και να κάνετε εκπλήξεις τις οποίες θα εκτιμήσει. Δοκιμάστε για παράδειγμα να τον υποδεχθείτε -μια φορά τον μήνα- φορώντας κάτι πιο αισθησιακό και θα ανακαλύψετε πως μια τέτοια κίνηση ίσως να αλλάξει τις ισορροπίες. 

Ξεκινήστε ένα κοινό hobby

Ακόμα κι αν είστε κατά κύριο λόγο χαρούμενοι μέσα στη σχέση σας, μπορεί να υπάρξει κάποια χρονική περίοδος στην οποία δε θα αισθάνεστε όπως στην αρχή. Μια λύση σε αυτό αποτελεί το να ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα μαζί. Θα αλλάξει την ισορροπία των ορμονών ντοπαμίνης, αδρεναλίνης και σεροτονίνης και θα σας κάνει να ανακαλύψετε μια διαφορετική πτυχή του ανθρώπου που έχετε δίπλα σας. 

Πείτε «ναι» στο sexting

Αντί να χρησιμοποιείτε τις συνομιλίες γραπτών μηνυμάτων αποκλειστικά για να ενημερώσετε ο ένας τον άλλον σχετικά με το καθημερινό σας πρόγραμμα, κάντε το κατάλληλο upgrade. Μιλήστε για τη διάθεσή σας, περιγράψτε στον σύντροφό σας τι θα έχει το "menu" αργότερα μέσα στη μέρα και μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες που θα τον ενθουσιάσουν.