fbpixel

Search icon
Search
Selfcare o'clock: Αυτά είναι τα αγαπημένα wellness tips των beauty experts που αξίζει να υιοθετήσετε
WELLNESS

Selfcare o'clock: Αυτά είναι τα αγαπημένα wellness tips των beauty experts που αξίζει να υιοθετήσετε

Αναδείξτε τον καλύτερο εαυτό σας


Η αλήθεια είναι πως η περίοδος των γιορτών προσφέρεται για extra food, για περισσότερες εξόδους και γενικότερα μία πιο έντονη social life. Κάπως έτσι, όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη μετά από αυτές τις ημέρες να κάνουμε ένα mini-detox σε όλα τα επίπεδα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε focus στον εαυτό μας, να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο σε εμάς και να αποφορτίσουμε το σώμα και το μυαλό μας. Εμείς ξεχωρίσαμε τα must-try feel-good tips των πιο γνωστών beauty experts και σας τα παρουσιάζουμε.

Απολαύστε τον ελεύθερό σας χρόνο!

Miranda Kerr

miranda-kerr-kora-organics.jpg

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειας και τη συνολική διάθεση του κάθε ανθρώπου. Κατά μέσο όρο, χρειαζόμαστε περίπου 7-8 ώρες, προκειμένου να ξεκουράσουμε πλήρως το μυαλό και το σώμα μας μετά από μία busy day και για την Miranda Kerr αυτό ακριβώς είναι το πιο σημαντικό wellness μυστικό. «Κάτι που με κάνει πάντα να αισθάνομαι πολύ καλύτερα, είναι ο σωστός ύπνος. Προσπαθώ να κοιμάμαι κάθε βράδυ περίπου επτά ώρες. Όταν έχω κοιμηθεί καλά το βράδυ, αισθάνομαι μεγαλύτερη ευεξία και τα επίπεδα ενέργειά μου είναι πολύ υψηλότερα», εξηγεί το διάσημο top-model, που πλέον διαθέτει το δικό της brand που περιλαμβάνει μία σειρά από clean products για όλες τις γυναίκες. Η Kerr λέει ένα μεγάλο «ναι» στα gadgets που καταγράφουν τα βήματα που κάνει μέσα στην ημέρα, την καταπόνησή της, αλλά και τις ώρες του ύπνου και κάπως έτσι, έχει δημιουργήσει τη δική της, σταθερή ρουτίνα. 

Victoria Beckham

461427-8778994-updates.webp

Η Victoria Beckham είναι μία γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα. Μία γυναίκα-πρότυπο για πολλές άλλες, που μοιάζει να γνωρίζει πολύ καλά το μυστικό της επιτυχίας. Είναι πάντα εντυπωσιακή και super λαμπερή κι έχει κι αυτή τα δικά της μυστικά, που τη βοηθούν να διατηρεί την αψεγάδιαστη εικόνα της. Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, το δικό της μυστικό βρίσκεται στις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής που έχει εντάξει στην καθημερινότητά της. Το μαγνήσιο και η βιταμίνη C, δε λείπουν από τη ρουτίνα της κι όπως λέει: «Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στη ζωή μου, που έχει κάνει σημαντική διαφορά. Παίρνω βιταμίνες ακόμη και για τα νύχια και τα μαλλιά μου κι ήδη, τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά». 

Angela Caglia

27094212-69034102-128464515174117-5513145635701098361-n-cover-1080x1080.webp

Ανήκει στη λίστα με τις πιο γνωστές και πετυχημένες aestheticians αυτή τη στιγμή, ενώ έχει δημιουργήσει και το δικό της skincare brand. Η Angela Caglia έχει εξηγήσει τι περιλαμβάνει ακριβώς η δική της self-care Sunday κι αποτελεί ιδανικό πρότυπο για κάθε γυναίκα, που αυτό που θέλει είναι να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί πλήρως, πριν από μία εβδομάδα γεμάτη με υποχρεώσεις. «Έχω δημιουργήσει μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία που ξεκινάει με ένα hot bath νωρίς το απόγευμα, για να προετοιμάσω το σώμα και το μυαλό μου. Συνήθως, ετοιμάζω τη δική μου, DIY face mask, χρησιμοποιώντας λίγο μέλι, γιαούρτι, αβοκάντο και μερικές φράουλες, για να δώσω στην επιδερμίδα μου το extra boost που χρειάζεται. Συνεχίζω, με ένα face massage με τη βοήθεια ενός face roller κι ασκώ πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία, έχοντας εφαρμόσει πρώτα το αγαπημένο μου serum. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και κάπως έτσι, είμαι πιο έτοιμη από ποτέ για μία busy working-week», σημειώνει η πασίγνωστη aesthetician.

Gucci Westman

gucci-westman-13.jpeg

Μία ακόμη πασίγνωστη makeup artist, μία ακόμη ισχυρή γυναίκα που γνωρίζει καλά πώς να φροντίζει τον εαυτό της. Η Gucci Westman, ιδρύτρια του Westman Atelier, έχει δημιουργήσει τη δική της καθημερινή ρουτίνα που τη βοηθά να διατηρείται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να προετοιμάσει το σώμα της, για μία γεμάτη κι άκρως απαιτητική μέρα, που περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές υποχρεώσεις. Η Westman λέει ένα μεγάλο «ναι» στον διαλογισμό και συμβουλεύει όλες τις γυναίκες να κάνουν το ίδιο, σημειώνοντας πως θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους. «Κάνω υπερβατικό διαλογισμό κάθε πρωί στις 6. Τα παιδιά μου ξυπνούν περίπου στις 6:30, οπότε αυτό το διάστημα μου δίνει λίγο χρόνο για να συγκεντρωθώ. Μου αρέσει επίσης να διαλογίζομαι το απόγευμα, αν είναι δυνατόν. Βοηθά στο να μένω focus όλη μέρα ή να καταπολεμώ το άγχος των υποχρεώσεών μου», εξηγεί.

Helena Christensen

0917-helena-christensen.webp

Για άλλους μοιάζει περιττό, για άλλους πάλι αυτονόητο. Για την Helena Christensen, μία τακτοποιημένη κρεβατοκάμαρα κι ένας clean χώρος, σημαίνουν πολλά περισσότερα! Το διάσημο μοντέλο και φωτογράφος, ξεκινάει την ημέρα της τακτοποιώντας τον προσωπικό της χώρο και στη συνέχεια, προχωράει στα next parts της πρωινής της ρουτίνας. «Πάντα αφιερώνει λίγο χρόνο για να φτιάξω το κρεβάτι μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να μπαίνω σε ένα τέλειο υπνοδωμάτιο κάθε βράδυ, οπότε κάθε πρωί, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες, τοποθετώ σωστά το πάπλωμα και τα μαξιλάρια μου κι ανοίγω τα παράθυρα για να μπει καθαρό οξυγόνο στο χώρο», αναφέρει η Christensen, ενώ προσθέτει πως λατρεύει να περιποιείται τον εαυτό της και δεν αμελεί ποτέ την πρωινή skincare routine της.

Charlotte Tilbury

2017-01-25-charlotte-tilbury-emoji-shot01-192.webp

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι ένα ζεστό ντουζ, πριν να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας το βράδυ; Η Charlotte Tilbury είναι μία γυναίκα που γνωρίζει πολύ καλά πώς να φροντίζει τον εαυτό της, διαθέτοντας ένα από τα πιο hot beauty brands τη δεδομένη χρονική στιγμή και συχνά, μοιράζεται τις δικές της συμβουλές. Για την πασίγνωστη επιχειρηματία, η ιδανική μέρα ολοκληρώνεται με ένα άκρως χαλαρωτικό pre-bed bath, που της χαρίζει ευεξία και τη βοηθά να αποφορτιστεί πλήρως, πριν να μπει στην κρεβατοκάμαρά της. «Όταν αισθάνομαι extra κουρασμένη, τοποθετώ τα αγαπημένα μου άλατα και έλαια μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό, ανάβω μερικά αρωματικά κεριά κι αφήνω το μυαλό μου να ταξιδέψει. Αντλώ δύναμη κι ενέργεια από τους κρυστάλλους μου κι αμέσως όλα αλλάζουν», σημειώνει μεταξύ άλλων και μάλλον, αξίζει να την ακολουθήσετε.