fbpixel

Search icon
Search
Σε αυτά τα πολυτελή εστιατόρια πάνω στο κύμα θα βιώσετε μια once-in-a-lifetime dining experience
MAGAZINE

Σε αυτά τα πολυτελή εστιατόρια πάνω στο κύμα θα βιώσετε μια once-in-a-lifetime dining experience

Μοναδικοί γαστρονομικοί προορισμοί σε μοναδικές τοποθεσίες στον κόσμο


Από τo St. Barts έως τον Παναμά κι από τις Μαλδίβες έως το Μεξικό, αυτά τα beachside εστιατόρια του κόσμου ξεχωρίζουν -πέρα από το εκπληκτικό μενού τους- για την καθηλωτική τοποθεσία τους και προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία πλάι στο κύμα, που αξίζει, αν έχετε την τύχη, να τη ζήσετε έστω και μία φορά.

hugo-allard-s-sereno-93-banana-bread-greek-yoghurt-mousse-and-grapfruit-ice-cream-scaled-e1674490568590-838x1000.jpg
Le Sereno Al Mare

Mε ανεμπόδιστη θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του Grand Cul de Sac του St. Barts, το Le Sereno Al Mare προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων κι αισθήσεων. Διαθέτοντας 600 μέτρα ιδιωτικής παραλίας, αυτό το εστιατόριο είναι ιδανικό είτε για να απολαύσετε μια αστακομακαρονάδα στο υπερυψωμένο κατάστρωμα, είτε για να γευτείτε signature cocktails κάτω από τη σκιά που χαρίζουν οι εξωτικοί φοίνικες, με τα πόδια σας να αγγίζουν την καυτή αμμουδιά.

islas-secas-terraza-postcard.jpg
Terraza

Σ’ ένα αρχιπέλαγος στα ανοικτά των ακτών του Παναμά στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Terraza προσκαλεί τους επισκέπτες να ατενίσουν τη γοητεία του κόλπου Chiriquí κάτω από μια πανύψηλη, καθεδρική στέγη, φτιαγμένη από άχυρο. Πέρα από το υπέροχο φαγητό, το αξιοθέατο αυτού του παναμαϊκού προορισμού είναι αναμφίβολα τα κοπάδια των φαλαινών που «περιπολούν» στην περιοχή από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Κυρίως, όμως, η εμπνευσμένη προσέγγιση της κουζίνας του Terraza είναι ένας βασικός λόγος για να το επισκεφθεί κανείς.

marion-butet-studio.jpg
Le Plongeoir

Σε μία άλλη γωνιά του κόσμου -στην Ευρώπη αυτήν τη φορά- και καθώς ο ήλιος δύει, το Le Plongeoir στη Νίκαια της Γαλλίας αποτελεί το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τη σαγηνευτική ατμόσφαιρα της Κυανής Ακτής. Μπορεί η Νίκαια να είναι γνωστή για τα beach clubs της, αλλά για όσους θέλουν να συνδυάσουν το fine dining με την αφοπλιστική θέα στο ηλιοβασίλεμα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το συγκεκριμένο εστιατόριο, που είναι χτισμένο σ’ έναν απόμερο βράχο, αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τον René Livieri το 1941. Όταν η εκθαμβωτική θέα στη φημισμένη προκυμαία της λίμνης Como και στο κοντινό χωριό Bellagio γίνεται «ένα» με τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα και τη μιλανέζικη κομψότητα, οι αισθήσεις απογειώνονται. 

grand-hotel-tremezzo-giacomo-al-lago-4.jpg
Giacomo al Lago

Στο Giacomo al Lago στο Grand Hotel Tremezzo, η ψαροφαγία αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα πολυτέλειας και συμπληρώνεται ιδανικά με μια πλούσια λίστα κρασιών.

maxresdefault.jpg
The Grotto

Στη σκιά ενός ασβεστολιθικού βράχου στις ακτές της παραλίας Phra Nang στην Ταϊλάνδη βρίσκεται το The Grotto, ένα μαγικό καταφύγιο που εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Στεγάζεται στο πεντάστερο ξενοδοχείο Rayavadee και σας καλεί να ζήσετε την απόλυτη γευστική εμπειρία, ειδικά αν κάνετε κράτηση για ένα Twilight Set Dinner. Απολαύστε ένα ειδικό μενού με φρέσκα, τοπικά υλικά, όσο παρακολουθείτε τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου να χάνονται στον ουρανό.

33.jpg
The Lighthouse

Γιατί να γευματίσετε κοντά στον ωκεανό όταν μπορείτε να το κάνετε μέσα σ’ αυτόν; Αυτή είναι η μαγεία του εστιατορίου The Lighthouse, στο Baros Resort, στις Μαλδίβες, το οποίο έχει προσελκύσει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο με την υπόσχεση για πανοραμική θέα στο απέραντο μπλε από μια κυκλική πλατφόρμα που βρίσκεται πάνω από μια λιμνοθάλασσα. Οι εκπλήξεις, ωστόσο, δε σταματούν εδώ, καθώς το μενού του είναι γεμάτο μοντέρνες αποδόσεις τοπικών θαλασσινών, ενώ κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο Lighthouse Lounge, τα ποτά γίνονται η αφορμή για να περάσετε λίγη ακόμη ώρα σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

el-farallon.jpg
El Farallon

Υπό τους ήχους των κυμάτων που χτυπούν στα βράχια, το El Farallon, στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal στο Cabo San Lucas του Μεξικού, μετατρέπεται στο τέλειο σημείο για ν’ απολαύσετε ένα γεύμα απευθείας από τη θάλασσα στο τραπέζι σας. Με το τσιγάρισμα από την υπαίθρια κουζίνα ν’ ακούγεται στο background, μακριά από τον θόρυβο της πόλης και μ’ ένα εξαιρετικό κρασί στο χέρι, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα βράδυ στην παραλία που θα σας μείνει αξέχαστο.

Κεντρική φωτογραφία: The Lighthouse στις Μαλδίβες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024