fbpixel

Search icon
Search
Σας πνίγουν οι γρήγοροι ρυθμοί; Σας εξηγούμε το slow living με απλά βήματα
WELLNESS

Σας πνίγουν οι γρήγοροι ρυθμοί; Σας εξηγούμε το slow living με απλά βήματα

Κάντε τη δική σας λίστα και αλλάξτε καθημερινότητα


Υπάρχουν παντού ιστορίες γυναικών που με ασορτί σετ προπόνησης κατευθύνονται στις 7 το πρωί για το μάθημα hit. Είναι αυτές που πετυχαίνουν τα πάντα, καταφέρνουν να βρίσκονται παντού και ίσως και εσείς ανήκετε σε αυτές. Ίσως σας εκφράζει ή ίσως από την άλλη απλώς να θέλετε να εντάξετε στη ζωή σας ένα πιο αργό τρόπο ζωής γιατί οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σας έχουν εξουθενώσει. Εκεί ακριβώς έρχεται η κουλτούρα του slow living για να αντισταθεί ουσιαστικά στους πολύ γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. 

pampering-at-home.jpg

Αν νιώθετε και εσείς ένα ατελείωτο αίσθημα ενοχής καθώς δεν κερδίζετε συνεχώς το στοίχημα με το χρόνο τότε παρακάτω θα δείτε πως να κάνετε μια ριζική αλλαγή στην οπτική σας. 

Το στοίχημα του slow living

"Η αργή ζωή είναι ουσιαστικά η πρακτική του να ζείτε πιο συνειδητά και με σκοπό". Αυτός ήταν ο ορισμός που έδωσε η Elsa Grace Evelyn, μια δημιουργός περιεχομένου στο TikTok και στο Instagram της οποίας τα βίντεο παρουσιάζουν επεξεργασμένα κομμάτια της ζωής της και πράγματα που αγαπά και όλα επικεντρώνονται γύρω από την αργή ζωή. Αυτό μπορεί να σημαίνει αναζήτηση τροφής, άγριο κολύμπι, ανακύκλωση παλιών ρούχων και επίπλων ή απλώς χρόνος για να εκτιμήσει τη φύση. Για την Elsa, ειδική στο θέμα του slow living, όλο αυτό το κομμάτι αφορά το να επικεντρώνεται στο να ζει την παρούσα στιγμή και να κάνει τελετουργίες που τη βοηθούν να ζήσει όσο πιο βιώσιμα μπορεί. Αυτές μπορούν να αφορούν το να κάθεται ξυπόλητη κάτω από τα δέντρα ή να κολυμπάει, με άλλα λόγια με το να δημιουργεί στιγμές που τα πάντα σταματούν και υπάρχει ηρεμία.  

hannah-blonde-hair-49-homepage-835x470.jpg

Εφαρμόζοντας το πρακτικά

Όσο υπέροχο κι αν ακούγεται, δεν είναι εύκολο για τον καθένα να κάνει αυτές τις πρακτικές καθημερινά ειδικά ζώντας σε μια μεγάλη πόλη. Αυτά λοιπόν που μπορείτε να κάνετε είναι τα παρακάτω:

  • Αφιερώστε λίγα λεπτά στον ήλιο: Κάντε το skincare σας, φορέστε αντηλιακό και αφιερώστε μόλις λίγα λεπτά απλώς στο να καθίσετε κάτω από τον ήλιο, Φυσικά αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες και μην ξεπερνάτε τα 10 λεπτά απευθείας έκθεσης. Αυτή η πρακτική θα σας γεμίσει με ενέργεια και μάλιστα μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για ένα mindful meditation.
  • Αλλάξτε τον τρόπου που κάνετε μπάνιο: Το βράδυ, μετά από μια δύσκολη ημέρα ανάψτε κεριά, πάρτε το χρόνο σας -ακόμη και αυτός είναι 15 λεπτά- και απολαύστε αυτό που κάνετε σαν να είστε σε ένα spa. Η αίσθηση της πολυτέλειας οφείλεται πραγματικά στον τρόπο που εσείς αντιλαμβάνεστε την καθημερινότητα σας. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας προϊόντα, μυρίστε τα και νιώστε πως πραγματικά κάνουν αυτά τα οποία υπόσχονται. 
blowdry-hair-how-to-32-hair-oiling-benefits-homepage-1280x720.jpg

  • Φαγητό με σκέψη: Η γρήγορη καθημερινότητα είναι σίγουρα μια απόδειξη πως το φαγητό δε μπορεί να καταναλώνεται με ήπιο ρυθμό. Εφόσον λοιπόν κάθε μέρα τρέφεστε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να  επενδύσετε στην αργή ζωή και σε αυτό το κομμάτι της ζωής σας. Ένα είδος συνειδητού καταναλωτισμού ενθαρρύνει τον σεβασμό της εποχικότητας, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην παραγωγή τροφίμων και την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και των γαστρονομικών παραδόσεων. 
  • Δώστε περισσότερη προσοχή στο σώμα: Μια ολιστική προσέγγιση για την αργή ζωή περιλαμβάνει φυσικά προσοχή στο σώμα και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Η γιόγκα, ο διαλογισμός, οι συνειδητές αναπνοές αλλά και η σύνδεση με τη φύση θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Ακόμη και 30 λεπτά θα σας γυρίσουν μέσα σας. 
  • Ψωνίστε υπεύθυνα: Το fast fashion δε μπορεί σίγουρα να οδηγήσει σε αργούς ρυθμούς ζωής. Από μόνη της η ενέργεια που "κουβαλάει" κάθε κομμάτι είναι αρνητική καθώς δεν έχει δημιουργηθεί με έναν τρόπο που να τιμάει το προϊόν. Επίσης, κάντε μια ανακατάταξη. Διαλέξτε τι θα κρατήσετε, τι θα επισκευάσετε, τι θα αντικαταστήσετε και τι θα δωρίσετε.
  • Βρείτε τη δύναμη του τώρα: Ο χρόνος είναι σχετικός και αυτό θα το καταλάβετε αν κατακτήσετε τη στιγμή. Για να εφαρμόσετε πρακτικά το slow living θα πρέπει να κατανοήσετε την έννοια του και ο μόνος τρόπος είναι τιμώντας κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική.