fbpixel

Search icon
Search
Sarah McBride: Ποια είναι η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής των Η.Π.Α για την οποία όλοι μιλούν;
PEOPLE & MOMENTS

Sarah McBride: Ποια είναι η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής των Η.Π.Α για την οποία όλοι μιλούν;

Μια ματιά στην αξιοθαύμαστη πορεία της που τη βοήθησε να φτάσει στην επιτυχία


Η Sarah McBride από το Delaware της Αμερικής, είναι η πρώτη τρανς Γερουσιαστής στην ιστορία των Η.Π.Α που εκλέχθηκε γι' αυτήν τη θέση συγκεντρώνοντας το 86% των ψήφων εξ αποστάσεως, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη γραμμή των media αυτών των ημερών, με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παραχωρούν το μεγαλύτερό τους μέρος στις πολυπόθητες εκλογές της Αμερικής. Πέρα, όμως, από το αξίωμα της McBride που ήρθε για να αποτελέσει μια νέα εποχή για τη ζωή στις Η.Π.Α, αξίζει να εμβαθύνουμε στο συνολικό έργο αυτής της γυναίκας που με γνώμονα την πίστη και την αγάπη προς τον εαυτό της θέλησε να πετύχει στο έπακρο τους στόχους της και να ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος.

A look at her life

Από νεαρή ηλικία, η Sarah McBride ήταν σίγουρη για το πάθος της να υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εκφράζει τις απόψεις σε κάθε τομέα που ταλανίζει τη σύγχρονη κοινωνία -ανάμεσά σε αυτούς τους τομείς σημαντική θέση κέρδιζε από πάντα και η πολιτική σκηνή, την οποία η ίδια θέλησε να γνωρίσει καλύτερα και να αποκτήσει τη δική της γνώμη απέναντι σε θέματα που έχουν τον τρόπο να απασχολούν κάθε μερίδα πολιτών.

f2f31f90-8b8b-4d3d-a528-2df1f3e6c5b9sized-1000x1000.jpg
Μια ματιά στη ζωή της, μάς φανερώνει την πληθώρα των προσπαθειών που έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν, αποσκοπώντας σε ένα μέλλον πιο «ανοιχτό» για τους πολίτες της Αμερικής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. 

Την αρχή για τη σκιαγράφηση ενός μέλλοντος που θα επικεντρωνόταν στην ουσία των πραγμάτων και θα άφηνε μια για πάντα πίσω τις τοξικές πεποιθήσεις απέναντι σε καθετί διαφορετικό, η McBride έκανε το 2016. Τέσσερα χρόνια πριν λοιπόν, είχε γράψει ιστορία μετά τη συγκλονιστική ομιλία που παραχώρησε σε συνέδριο του μεγάλου κόμματος των Η.Π.Α, μιας και είναι το πρώτο διεμφυλικό άτομο που κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο, μετατρέποντας τη φωνή του σε worldwide σύμβολο και μιλώντας δημόσια και από μια τόσο σημαντική θέση για τα τότε τρέχοντα ζητήματα της Αμερικής, καθώς και την προσωπική οπτική που είχε απέναντι στους εφαρμοζόμενους νόμους.

Μετά την ομιλία της, η ίδια γεμάτη ενθουσιασμό κι εξοπλισμένη με δόσεις αισιοδοξίας για όσα θα ακολουθούσαν, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τα εξής λόγια, θέλοντας να εκφράσει περιεκτικά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που ένιωσε: «Τα καταφέραμε. Κερδίσαμε. Σας ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της:

Her career

Έχοντας πάντα στο μυαλό της κάθε πιθανό τρόπο για να υποστηρίξει με πάθος την LGBTQ κοινότητα αλλά και κάθε μερίδα ανθρώπων που «απειλούνται» από ρατσιστικές στάσεις και συμπεριφορές, η 30χρονη McBride με κάθε αφορμή που της δινόταν εξέφραζε την ευαισθησία της και την αδιάκοπη προσήλωση που είχε απέναντι στους γύρω της, μιλώντας ακόμα και για τη δική της εμπειρία που αποτέλεσε αφορμή για ένα «βομβαρδισμό» από αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν, αλλά της εξασφάλισε περισσότερη αισιοδοξία για το έργο που ήταν προορισμένη να φέρει εις πέρας: την εκφορά δημόσιου λόγου σε θέματα που αφορούν ολόκληρη την Αμερική.

Εξετάζοντας τα πράγματα από την αρχή τους, η McBride το 2012 βρέθηκε στο πλευρό του Barack Obama με τον οποίο εργάστηκε για της πολιτικής σκηνής που ο ίδιος διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο, ξεκινώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την πορεία της ως «η πρώτη τρανς γυναίκα που δούλεψε στον Λευκό Οίκο», όπως χαρακτηρίστηκε από τους New York Times.

Η ματιά σύμφωνα με την οποία, όμως, αντιμετώπιζε κάθε πιθανό πρόβλημα και οι απόψεις της για την πολιτική, έβλεπαν πέρα από το γεγονός πως είναι διεμφυλική κι εστίαζαν στις αξιοθαύμαστες ικανότητές της. Αυτός είναι ο λόγος που την οδήγησε στην κορυφή!
lipsis-sr1e2.jpg

Το 2013, είχε εργαστεί στην προεκλογική καμπάνια του Beau Biden -γιου του Joe Biden-, τον οποίο βοήθησε να λάβει μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Αμερική, καθώς γνωρίζονταν ήδη και διατηρούσαν μια δυνατή φιλία που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου -παρά το ανταγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στις πολιτικές εκστρατείες.

Την ίδια χρονική περίοδο, δούλεψε μαζί του για τη συγγραφή του βιβλίου "Gender Identity Nondiscrimination Act", στο οποίο καταγράφονται οι ακτιβιστικές της ενέργειες και απόψεις που την καθιερώνουν σε ένα άκρως σημαντικό πρότυπο της εποχής που η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Μάλιστα, τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο πατέρας του Beau, Joe Biden, κάνοντας διεξοδικές αναφορές στην καθημερινή μάχη των διεμφυλικών ατόμων που καλούνται να έρθουν αντιμέτωπα σε κάθε φάση της ζωής τους, αλλά εν τέλει παραμένουν δυνατά κι έτσι πορεύονται. 

Ενώ στις δηλώσεις του λέει τα εξής: «Sarah, ήθελα να ξέρεις πως είμαι πολύ περήφανος για εσένα. Σε αγαπώ και είσαι πάντα μέρος της οικογένειας Biden».

xsaramcbride4-1604464000-jpg-pagespeed-ic-tl6v0qra6y-1604468450.jpg
Ίσως αυτή να είναι μια δυναμική αρχή για την πολιτική σκηνή των Η.Π.Α που εδώ και χρόνια ψάχνει διεξόδους για να εξελιχθεί και να λύσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει. Η Sarah McBride δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει από τη θέση ισχύος που πλέον διαθέτει και να δώσει ένα οριστικό τέλος σε κάθε πιθανή αμφισβήτηση και χλευασμό απέναντι στο diversity!