fbpixel

Search icon
Search
Σαμοθράκη: Ο καταπράσινος παράδεισος που μοιάζει ιδανικός για μία last minute απόδραση
TRAVEL

Σαμοθράκη: Ο καταπράσινος παράδεισος που μοιάζει ιδανικός για μία last minute απόδραση

Ένα νησί με διαφορετική ομορφιά!


Υπάρχει μία χώρα μαγική, που το καλοκαίρι αποκτά μία διαφορετική ομορφιά. Μία χώρα με φιλόξενους ανθρώπους, που υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο τους visitors και τους μαθαίνουν την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου τους. Η Ελλάδα έχει την τιμητική της αυτό το διάστημα, για πολλούς λόγους και -κυρίως- τα νησιά της κατακλύζονται από κόσμο, που ταξιδεύει σε αυτά, για να τα γνωρίσει από κοντά. Υπάρχουν αυτά που ξεχωρίζουν για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους, αλλά και τα low-profile, που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την αυθεντική εικόνα τους. 

Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν έχουν κλείσει ακόμη τις διακοπές τους και ψάχνουν τον ιδανικό προορισμό, τότε ιδανική επιλογή συνιστά η Σαμοθράκη. Το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, ξεχωρίζει για την άγρια φυσική του ομορφιά, τα παραδεισένια καταπράσινα τοπία, τις βάθρες και τη μοναδική του ατμόσφαιρα. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε όλα τα μυστικά της Σαμοθράκης.

Ένας alternative προορισμούς για λίγους!

Where?

Βόρειο Αιγαίο, Ελλάδα.

shutterstock-742318111.jpg

Why now?

Έχετε βρει extra χρόνο μέσα στον Αύγουστο -ή και τον Σεπτέμβρη- και θέλετε να οργανώσετε μία μικρή απόδραση, σε κάποιον κοντινό προορισμό; Δεν υπάρχει πιο ιδανικό μέρος από τη Σαμοθράκη! Το νησί αυτό θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας από την πρώτη κιόλας στιγμή και θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, με την μοναδική του ομορφιά και τα ιδιαίτερά του vibes. Στα bonus του, είναι το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα, πρόκειται για ένα αρκετά εύκολο ταξίδι, χωρίς ταλαιπωρία. Η Σαμοθράκη ξεχωρίζει για το άγριο παρθένο φυσικό τοπίο και την πυκνή της βλάστηση, κάτι που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάποιο άλλο νησί και προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες στη φύση κι απόλυτη χαλάρωση μακριά από όλους κι από όλα.

Ειδικά για όσους αγαπούν και το βουνό, αλλά και τη θάλασσα κι είναι λάτρεις της φύσης, το νησί αυτό θεωρείται must-visit προορισμός. Η ορεινή Σαμοθράκη σαγηνεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με τα εντυπωσιακά της τοπία, τους επιβλητικούς καταρράκτες, τις πηγές, τα φαράγγια και τις βάθρες, ενώ τα αμέτρητα μονοπάτια της μοιάζουν ιδανικά για πεζοπορία κι ορειβασία. Μία ιδανική μέρα στο νησί, ολοκληρώνεται με μία βόλτα στη Χώρα, με τα γραφικά σοκάκια της να κρύβουν πολλούς, μικρούς θησαυρούς, ενώ σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε και τα λουτρά. Αφήστε τη Σαμοθράκη να σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή κι απολαύστε την αυθεντική ομορφιά της, περισσότερο από ποτέ!

shutterstock-1108808639.jpg

Don't miss

Η Ελλάδα διαθέτει πολλά διαφορετικά νησιά κι η αλήθεια είναι, ότι το κάθε ένα από αυτά, έχει μία διαφορετική ομορφιά. Η Σαμοθράκη δεν είναι ένας προορισμός σαν όλους τους άλλους. Είναι ένα μέρος γεμάτο πράσινο, με πλούσια βλάστηση, με πολλά φυσικά τοπία και με δροσερά, γαλαζοπράσινα νερά που προσφέρονται για βουτιές. Είναι -ωστόσο- κι ένα νησί με πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Όσοι αγαπούν την άσκηση κι ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών τους δε θέλουν να κάνουν κάποιο break, αξίζει να την εξερευνήσουν με τα πόδια, καθώς είναι ιδανική για πεζοπορία κι ορειβασία. Από την άλλη, εξίσου εντυπωσιακή είναι η Χώρα της, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα στα δέντρα στην πλαγιά του όρους Σάος και φυσικά, εφόσον επιλέξετε το συγκεκριμένο προορισμό, μην παραλείψετε να περπατήσετε στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού. Must-visit αποτελούν και τα λουτρά, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ιαματικά λουτρά, αλλά και βουτιές στη διάσημη Γριά Βάθρα, όπως κι ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού των Μεγάλων Θεών δίπλα στην Παλαιόπολη.

Where to stay?

Θέλετε να απολαύσετε το ταξίδι σας σε αυτόν τον καταπράσινο παράδεισο και να το συνδυάσετε με τη διαμονή σας σε ένα πανέμορφο resort, που βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία; Το Samothraki Beach Apartments & Suites Hotel, βρίσκεται στη νότια απάνεμη πλευρά της Σαμοθράκης πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο 30 στρεμμάτων, μπροστά στις γραφικές παραλίες των Μακρυλιών και του Λακκώματος και μεταξύ άλλων, διαθέτει μία extra-large πισίνα, υπαίθριο υδρομασάζ και γυμναστήριο. Πρόκειται για την ιδανική επιλογή, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν μακριά από την πολυκοσμία και προσφέρεται για αληθινές στιγμές χαλάρωσης και αρμονίας. Οι suites και τα μοντέρνα δωμάτια ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα αισθητική τους και προσφέρουν στους guests όλα όσα χρειάζονται για να απολαύσουν τις διακοπές τους, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

expediav2-9564165-4a5a3734-z-807969.jpg
Samothraki Beach Apartments & Suites Hotel

Αν αυτό που ψάχνετε, είναι ένα ένα ξενοδοχείο σε μία εξαιρετική τοποθεσία με θέα τη θάλασσα, τότε το Samothraki Village, είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε! Εκτός από τα ευρύχωρα δωμάτια, που προσφέρουν όλες τις ανέσεις, στο συγκεκριμένο μέρος θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις πιο νόστιμες ντόπιες γεύσεις, με προϊόντα απευθείας από τον βιολογικό κήπο του resort και μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές, ενώ στο χώρο του ξενοδοχείου λειτουργεί poolbar και snackbar με θέα το Θρακικό πέλαγος και το επιβλητικό βουνό Σάος. Πρόκειται για έναν ακαταμάχητο συνδυασμό και σίγουρα, για μία μοναδική εμπειρία.

Where to go for dinner?

Τι περιλαμβάνει ένα ιδανικό γεύμα στα μικρά, ελληνικά νησάκια; Μεσογειακές γεύσεις, θαλασσινά, παγωμένο τσίπουρο και θέα στο απέραντο γαλάζιο. Στο εστιατόριο Συνάντηση θα βιώσετε μία μοναδική εμπειρία και σίγουρα, θα δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα πιάτα. Στο menu του θα συναντήσετε ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια, αλλά και λαχταριστές σαλάτες, ενώ must-try αποτελεί η καπνιστή μελιτζάνα και το χταποδάκι. Από τη λίστα με τα desserts, ξεχωρίζουν οι χασλαμάδες, ένα επιδόρπιο με τουρκική ονομασία, που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνο στη Σαμοθράκη κι είναι πεντανόστιμο! Εναλλακτικά, αν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας αξίζει να βρεθείτε στο Fournello, που σερβίρει την πιο νόστιμη pizza στο νησί, αλλά κι ολόφρεσκα ζυμαρικά. Ολοκληρώστε την ιδανική summer day με ένα dinner δίπλα στη θάλασσα, υπό τους ήχους της πιο χαλαρωτικής μουσικής, που δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για ένα ρομαντικό δείπνο, με θέα που κόβει την ανάσα.

shutterstock-2134302615.jpg

Who to take with you?

Η Σαμοθράκη δεν είναι ένας συνηθισμένος προορισμός και σίγουρα, δε θα την αγαπήσουν το ίδιο όλοι όσοι την επισκεφθούν. Με όποιον/α κι αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως θα χρειαστεί αρκετό περπάτημα κι ίσως δε θα είναι εύκολη η πρόσβαση σε όλα τα μέρη της με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για έναν alternative προορισμό, που μοιάζει ιδανικός για ερωτευμένα ζευγάρια, που θέλουν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης, σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο περιβάλλον.

When to go?

Δεδομένου ότι η Σαμοθράκη δεν ανήκει στην κατηγορία με τα κοσμοπολίτικα νησιά, που αποτελούν πόλο έλξης για όλους, οποιαδήποτε εποχή κι αν επιλέξετε για να βρεθείτε σε αυτήν, είναι σίγουρο πως θα την απολαύσετε! Ιδανικά, αξίζει να κανονίσετε το ταξίδι σας προς το τέλος του Αυγούστου ή και τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να αποφύγετε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Essentials to pack

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για ένα νησί που προσφέρεται για εξερεύνηση, για περπάτημα και για ατελείωτες βόλτες, είναι πολύ σημαντικό να προσθέσετε στην travel-bag σας athleisure looks και γενικότερα basic pieces που συνδυάζονται μεταξύ τους και θα σας χαρίσουν πολλά, διαφορετικά outfits. Φυσικά, δε θα πρέπει να παραλείψετε να τοποθετήσετε σε αυτήν και τα αγαπημένα σας bikinis, αλλά κι αρκετά αξεσουάρ, που θα αναβαθμίσουν πολύ εύκολα και γρήγορα το κάθε look, για τις βόλτες σας στο νησί και τη Χώρα.

shutterstock-608874941.jpg

How to get there?

Η Σαμοθράκη συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση εξυπηρετείται μία φορά καθημερινά και το ταξίδι Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες, ενώ τόσο το συγκεκριμένο νησί, όσο και το Βόρειο Αιγαίο γενικότερα, εξυπηρετούνται με πλοία από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και του Αγ. Κωνσταντίνου.