fbpixel

Search icon
Search
Rosemary oil: Το best-kept μυστικό για υγιές τριχωτό & πιο δυνατά μαλλιά
HAIR & NAILS

Rosemary oil: Το best-kept μυστικό για υγιές τριχωτό & πιο δυνατά μαλλιά

Το συστατικό που γίνεται viral αυτή τη σεζόν


Η βιομηχανία του skincare συχνά φέρνει στην επιφάνεια συστατικά που ισχυρίζονται ότι θα κάνουν θαύματα για το δέρμα σας. Από τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων έως την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν στην επιδερμίδα σας την απόλυτη λάμψη. Αλλά στην πραγματικότητα, το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας αξίζει την ίδια φροντίδα και προσοχή. Καλώς ορίσατε στη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, μια κατηγορία που εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Με την άνοδο των εξειδικευμένων προϊόντων, όπως τα έλαια και τα scrubs, ένα νέο σύνολο συστατικών έχει επίσης αυξηθεί σε δημοτικότητα. Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Από καιρό σεβαστό για τη σύνδεσή του με την ανάπτυξη των μαλλιών, το αιθέριο έλαιο βρίσκεται συνήθως σε σαμπουάν και μαλακτικά. Αλλά τα πολλά οφέλη του ελαίου δενδρολίβανου για το τριχωτό της κεφαλής το καθιστούν επίσης ένα συστατικό-star για τη διατήρηση υγιών μαλλιών.

i.jpg

Όπως πολλά αιθέρια έλαια, το δενδρολίβανο έχει ένα άρωμα που μπορεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει άμεσα τις αισθήσεις σας. Ενώ τα οφέλη της αρωματοθεραπείας δεν είναι κάτι καινούργιο, τα εκχυλίσματα του φυτού χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια για την προστασία του δέρματος από κοινές ανησυχίες όπως η ξηρότητα, ο ερεθισμός και η μόλυνση. Σε συνδυασμό με την ικανότητά του να διεγείρει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία, δεν είναι περίεργο που αυτό το διαμάντι έχει αρχίσει να αποκτά μια λατρεία.

Ανακαλύψτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο viral ingredient της σεζόν για τη φροντίδα των μαλλιών!

Τι είναι το rosemary oil;

Το δενδρολίβανο είναι ένα φυτό που αγαπήθηκε τόσο για τις μαγειρικές όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Γνωστό για τη γήινη και βοτανική του γεύση, χρησιμοποιείται συχνά για να καρυκεύει κρέατα και άλλα προϊόντα. Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, το έλαιο δεντρολίβανου προσφέρει παρόμοια αναζωογονητικά οφέλη. Αλλά από το πιάτο σας μέχρι το δέρμα σας, η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των φύλλων του απαιτεί λίγη δουλειά. Ως αιθέριο έλαιο, το δενδρολίβανο πρέπει να αραιωθεί με έλαια φορέα (όπως αργκάν, αβοκάντο και jojoba) πριν εφαρμοστεί στο πρόσωπο ή το τριχωτό της κεφαλής σας.

Ποια είναι τα οφέλη του δενδρολίβανου για το δέρμα;

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων του δέρματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη του ελαίου δενδρολίβανου είναι τα αντιμικροβιακά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία του, τα οποία μπορούν να είναι επωφελή για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και του ερεθισμού στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό το καθιστά επίσης έναν εξαιρετικό παράγοντα για την καταπολέμηση των break outs.

snapinstaapp-412528052-1590338265129243-2070886015001181161-n-1080.jpg

Για το δέρμα του προσώπου, το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να συμβάλει σε μια πιο λεία εμφάνιση χάρη στην ικανότητά του να διεισδύει σε βάθος και να ενυδατώνει το δέρμα. Από τη φύση του, το έλαιο προσθέτει ένα ελαφρύ στρώμα υγρασίας στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το διατηρεί ενυδατωμένο και βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων όπως η ξηρότητα, η απολέπιση και ο κνησμός. Μια μελέτη δείχνει επίσης ότι τα προϊόντα που παρασκευάζονται με τα συστατικά μπορούν να ενισχύσουν ελαφρά την ελαστικότητα του δέρματος όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Ίσως το πιο δημοφιλές όφελος του ελαίου δεντρολίβανου είναι η ικανότητά του να διεγείρει την κυκλοφορία και να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Υπάρχουν δεδομένα που υποδηλώνουν ότι το τοπικό έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να είναι ευεργετικό στη θεραπεία της αραίωσης των μαλλιών. Όπως εξηγούν οι experts, ο ακριβής μηχανισμός του τρόπου δράσης του ελαίου είναι ακόμη ασαφής. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της έρευνας υποδηλώνει ότι το έλαιο δενδρολίβανου δρα ως αντιανδρογόνο, εμποδίζοντας τη διυδροτεστοστερόνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με την αραίωση των μαλλιών, να συνδεθεί με τον υποδοχέα της.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί το έλαιο δενδρολίβανου & ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειές του;

snapinstaapp-372628505-213218378392299-3722606570845769306-n-1080.jpg

Σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ελαίου δεντρολίβανου για τα μαλλιά, καθώς μπορεί να θρέψει τους θύλακες, να αποτρέψει το σπάσιμο και να βελτιώσει τη δύναμή τους. Ωστόσο, όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να λάβετε προφυλάξεις. Ο ερεθισμός θα είναι πάντα ένας κίνδυνος όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε συστατικό τοπικά. Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να είναι ιδιαίτερα δραστικό στον καθένα λόγω της ισχύος του. Όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για το τριχωτό της κεφαλής ή το πρόσωπό σας, είναι καλύτερο να κάνετε patch test σε μια μικρή περιοχή πριν απλώσετε το προϊόν σε όλη την περιοχή για να διαπιστώσετε πώς μπορεί να σας επηρεάσε

Πώς να ενσωματώσετε το έλαιο δεντρολίβανου στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας

Το έλαιο δενδρολίβανου χρησιμοποιείται συνήθως σε μια σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Τούτου λεχθέντος, η ενσωμάτωσή του στην τρέχουσα ρουτίνα σας έχει να κάνει περισσότερο με την εύρεση μιας μεθόδου που λειτουργεί καλύτερα για τις ανάγκες των μαλλιών σας. Το ίδιο το έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για την προώθηση ενός υγιέστερου περιβάλλοντος στο τριχωτό της κεφαλής και ισχυρών θυλάκων. Ωστόσο, αν δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να εφαρμόσετε το έλαιο απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας, προτείνουμε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην αγαπημένη σας μάσκα μαλλιών για να δημιουργήσετε μια θεραπεία ενδυνάμωσης.