fbpixel

Search icon
Search
Rianna Nina + LALAoUNIS: Μια νέα συνεργασία, αληθινό χάρμα οφθαλμών
FASHION NEWS

Rianna Nina + LALAoUNIS: Μια νέα συνεργασία, αληθινό χάρμα οφθαλμών

Η καταξιωμένη capsule συλλογή κοσμημάτων πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι τις 15 Αυγούστου


Για αιώνες, τα κοσμήματα δίνουν στις γυναίκες της Ελλάδας απαράμιλλο στιλ, γοητεία και αίσθηση ενδυνάμωσης. Η συλλογή Rianna + Nina AW22 Kosmima, «γιόρτασε» αυτή την παράδοση, εμποτίζοντας μια ready-to-wear συλλογή με το εκπληκτικό πνεύμα που υπάρχει σε όλα τα ελληνικά κοσμήματα.

rianna-nina-060722-valentin-le-cron-182.jpg
Rianna + Nina

Όπως μπορεί να επιβεβαιώσει η ίδια η Rianna, η εμφάνιση μιας Ελληνίδας δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια ποικιλία από ζωντανά και εντυπωσιακά κολιέ - μια παράδοση που έχει τις ρίζες της βαθιά στην ιστορία του έθνους. Με την πάροδο του χρόνου, μια τέτοια παράδοση έχει δημιουργήσει μια απίστευτη σειρά από ξεχωριστούς και χαρακτηριστικούς θησαυρούς.

titlo-IJ61x.jpg

«Τώρα, παίρνουμε αυτό το εύρος της όμορφης δουλειάς και το εμποτίζουμε στη δική μας - μια συλλογή που ονομάζεται KOSMIMA. Είναι επηρεασμένη από τη διάσημη ιστορία της ελληνικής χειροτεχνίας. Με θεματικά μοτίβα κι εντυπωσιακά κεντήματα που γίνονται στο χέρι στην Ινδία, αυτή η κομψή σειρά αποτυπώνει την ομορφιά πολλών προϊόντων των νησιών. Κάθε look έχει δημιουργηθεί σε λεπτές αποχρώσεις, επιτρέποντας μια ευελιξία και χάρη που κάνει τον χρήστη να αισθάνεται καλά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλη η συλλογή αντλεί έμπνευση από ανακαλύψεις στην πόλη της Κνωσού στην Κρήτη, όπου οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει αναρίθμητους αρχαίους θησαυρούς - η εκπληκτική ομορφιά των οποίων συνεχίζει να αιχμαλωτίζει μέχρι σήμερα.

rianna-nina-060722-valentin-le-cron-34.jpg
Ριάννα Κούνου, Μαρία Λαλαούνη και Nina Knaudt

Παράλληλα με τα νέα κεντητά στο χέρι σχέδια, η συλλογή παρουσιάζει και καπιτονέ κομμάτια και πλεκτά. Η Kosmima εξερευνά επίσης εκλεπτυσμένα μεταξωτά, κατασκευασμένα από μετάξι υψηλής ποιότητας στο Κόμο της Ιταλίας. Διακεκριμένα ανδρικά κάνουν επίσης την εμφάνισή τους, διαθέτοντας την ίδια ποιότητα και στιλ που υπάρχει σε όλη τη συλλογή.

titlo-bYjLw.jpg

Για να συμπληρωθεί αυτή τη σειρά με θέμα τα κοσμήματα, συνοδεύει ένας από τους παλαιότερους και πιο αναγνωρισμένους κοσμηματοπώλες της Ελλάδας: ο οίκος LALAoUNIS. Καμία ιστορία ελληνικού κοσμήματος δεν είναι πλήρης χωρίς τον Ηλία Λαλαούνη και την πολυγενεακή οικογένεια του - και σήμερα, η ετικέτα που φέρει αυτό το οικογενειακό όνομα έχει δημιουργήσει μια ειδική συλλογή εμπνευσμένη από την εμφάνιση της Kosmima.»

Έτσι τα ελληνικά κοσμήματα δίνουν την έμπνευση για τη δημιουργία μιας νέας συνεργασίας μεταξύ του περίφημου brand και της LALAoUNIS - μια ειδική σειρά που αγκαλιάζει την ιστορία του ελληνικού design, ενώ βαδίζει με τόλμη σε νέους δρόμους.

«Αυτή είναι η συνεργασία μιας ζωής», εξηγεί η Ριάννα Κούνου, συνιδρύτρια του Rianna + Nina. Η Rianna μεγάλωσε περιτριγυρισμένη από τα κοσμήματα Lalaounis που ήταν για πολύ καιρό αγαπημένα της στα χρόνια της μελέτης της μόδας. «Ο Ηλίας Λαλαούνης παίζει θεμελιώδη ρόλο στην ιστορία του ελληνικού κοσμήματος. Το να συμμετάσχω μαζί με την κόρη του και creative director του brand, Μαρία Λαλαούνη για αυτή τη συλλογή - και να γίνουμε κι εμείς μέρος αυτής της ιστορίας - είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ όταν μελετούσα το έργο τους πριν από τόσα χρόνια».

riana.jpg

«Μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με αυτούς που μοιράζονται τις αξίες μας», μοιράζεται η Nina Knaudt, συνιδρύτρια του Rianna + Nina. «Το να συναντηθούμε με ένα τόσο σημαντικό brand που έχει επηρεάσει τόσο έντονα το έργο της Rianna και την ιστορία της Ελλάδας είναι μια σπάνια ευκαιρία και πραγματικά απολαύσαμε κάθε στιγμή».

H έναρξη της συνεργασίας, πλαισιώθηκε από ένα ξεχωριστό event με μια ομάδα αξιότιμων καλεσμένων στη νέα της ναυαρχίδα στο Palais Royal στο Παρίσι. Εκεί, οι επισκέπτες ξεκίνησαν με κοκτέιλ πριν οδηγηθούν στους κήπους του Palais Royal για ένα αξέχαστο γεύμα. Πάνω από ένα τραπεζομάντιλο ζωγραφισμένο στο χέρι από τη Rianna, οι επισκέπτες απόλαυσαν μια μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας που προετοιμάστηκε από τη διάσημη σεφ Μικαέλα Λιαρούτσο, το γαστρονομικό μυαλό πίσω από το ETSI του Παρισιού, συνοδευόμενο από τους σαγηνευτικούς ήχους του Έλληνα μουσικού Γιώργη Χριστοδούλου.

Info: Η συλλογή θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά και στο Flagship κατάστημα του brand έως τις 15 Αυγούστου.