fbpixel

Search icon
Search
Exclusive: Η Rianna Kounou, ξετυλίγει την ιστορία του brand Rianna+Nina και μας λέει πώς οι δημιουργίες του ντύνουν τις σειρές “Emily in Paris” και “...And just like that”
FASHION NEWS

Exclusive: Η Rianna Kounou, ξετυλίγει την ιστορία του brand Rianna+Nina και μας λέει πώς οι δημιουργίες του ντύνουν τις σειρές “Emily in Paris” και “...And just like that”

Ενώ εγκαινίασε τη νέα boutique του οίκου στο Παρίσι


Ακούγοντας τη φωνή της στο τηλέφωνο ένιωσα οικεία από την πρώτη στιγμή. Γνώριζα για την Ελληνίδα που βρίσκεται πίσω από το διεθνώς αναγνωρισμένο fashion brand Rianna + Nina, ωστόσο δεν περίμενα να είναι τόσο προσιτή και χαμογελαστή. Από το πώς μου μιλούσε για τη δημιουργία του «δεύτερου παιδιού» της, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια γυναίκα με όραμα. Η ιστορία της μοναδική, αφού συνδυάζει εμπειρία, σκληρή δουλειά και λίγη τύχη! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το vintage; 

Η μαμά μου διατηρούσε το πρώτο vintage shop στο κέντρο της Αθήνας, το Berlin. Μεγάλωσα μέσα σε αυτό. Από μικρή γυρνούσα μαζί της τις street market του κόσμου, όπου μου έδειχνε όσα ξέρω τώρα. Ήθελα πάντα να γίνω ηθοποιός και η δραστηριοποίησή μου στον χώρο του styling κάλυψε αυτό το κενό. Έγινε «μικρόβιο». Στη συνέχεια, έκανα κάποια σχετικά σεμινάρια, ενώ επιμελούμουν looks για μουσικά βίντεο, ταινίες και φωτογραφίσεις στα ‘90s. Κάπως έτσι, στα ‘00s άνοιξα το πιο «περίεργο» vintage concept store στην πόλη, το θρυλικό Le Streghe Son Tornate.

one-of-a-kind-1.jpg
Rianna + Nina ss22

Διηγηθείτε μας την ιστορία του Rianna + Nina.

Όλα ξεκίνησαν κάπου στο 2009, όταν άφησα την Αθήνα για το Βερολίνο, με σκοπό να έχει μια καλύτερη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ο γιος μου. Μετέφερα φυσικά και το vintage store μου. Εκεί γνώρισα τη Nina, η οποία ήταν ένθερμη πελάτισσά μου. Ούσα τότε διευθύντρια Μάρκετινγκ στην Gallery Lafayette, ένα πρωί παραιτήθηκε και μου είπε «έλα να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας brand». Εγώ δεν το πίστευα στην αρχή. Έτσι, ξεκινήσαμε μ’ ένα πολύ μικρό atelier. Το πρώτο βήμα έγινε με τη γερμανική Vogue, σ’ ένα event κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας, όπου παρουσιάσαμε δύο looks μας, κι έτσι το μεγαλύτερο ίσως πολυκατάστημα του Hong Kong, το “The Joyce”, ζήτησε τα ρούχα μας. Στη συνέχεια, η Moda Operandi μάς έβαλε σ’ ένα trunkshow της, που έγινε sold out από την πρώτη μιάμιση ώρα. Επόμενος στόχος ήταν το Bergdorf Goodman, στη Νέα Υόρκη. Έτσι κι έγινε. Η Nina πήγε με τρία ρούχα στο χέρι, συνάντησε τον buyer, και τη στιγμή που συνομιλούσαν, περνούσε μια πελάτισσα, θαύμασε το ρούχο και αναρωτήθηκε εάν μπορούσε να το βρει στο διάσημο κατάστημα, και τότε ο buyer της απάντησε: «Σε λίγο θα μπορείτε!» Μετά παρουσιαστήκαμε εκεί μ’ ένα pop up event και στο Παρίσι με το πρώτο showroom μας.

Emily in Paris” και “...And just like that”. Είδαμε δημιουργίες σας στις δύο πιο hot σειρές της εποχής. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας; 

Στο “Emily in Paris” είχαμε 14 outfits, τα οποία επέλεξε στο Παρίσι η συνεργάτιδα της Patricia Field, Marilyn Fitoussi, και πραγματικά ξετρελάθηκε. Από την άλλη, στο αγαπημένο “...And just like that”, η Molly Rogers -η βοηθός της Patricia στο πρώτο “Sex and the City”- αρχικά ήθελε να ντύσουμε τη Sarah Jessica Parker, αλλά δυστυχώς δεν της έκαναν fit τα ρούχα μας, oπότε παραμείναμε στις υπόλοιπες πρωταγωνίστριες της σειράς, όπως τη Charlotte, η οποία κράτησε μια τσάντα μας. Μάλιστα, ετοιμάζουμε κάτι σε μια ταινία-βιογραφία μιας μεγάλης Γαλλίδας ηθοποιού, καθώς και κάτι πολύ fashionable στο Παρίσι, που ακόμη ωστόσο δεν μπορώ να σας αποκαλύψω.

riannanina-portrait-camillaarmbrust.jpg
Rianna Kounou και Nina Kuhn

Η νέα Spring/Summer '22 collection από πού αντλεί έμπνευση;

Η ανοιξιάτικη συλλογή συνδυάζει την ιταλική σχεδιαστική δεξιοτεχνία με τα vibrant prints. Παραμένει πιστή στο DNA του brand μας που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του vintage, μέσα από πολυτελή υφάσματα που διακρίνονται από μια '70s νοσταλγική διάθεση. Καφτάνια, κιμονό, swimwear, ανδρικά και γυναικεία κομμάτια, που «λατρεύουν» το χρώμα και ισορροπούν ανάμεσα στην bohemian και luxurious αισθητική.

rianna-nina-ss-22-00939.jpg
Rianna + Nina ss22

Ποια θεωρείτε τα must-haves που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της;

Ένα ιδιαίτερο statement κόσμημα της γιαγιάς ή της μητέρας της, ένα καλό παλτό -κατά προτίμηση καμηλό σε κλασική γραμμή-, ένα ζευγάρι loafers και πέδιλα, και πάντα καλοφτιαγμένα νύχια και ωραία μαλλιά. 

New Opening in Paris

272685884-916277395752366-6455618585835170390-n.jpg

Oι δύο φίλες και συνεργάτες, Rianna + Nina εγκαινίασαν μάλιστα την πρώτη τους boutique στην καρδιά της Πόλης του Φωτός, μόλις χθες. Το νέο colorful store στεγάζεται μέσα σε μια πρώην γκαλερί τέχνης, όπου οι μινιμαλιστικές λεπτομέρειες του κτιρίου αναδεικνύουν το πολύχρωμο μαξιμαλιστικό στιλ του ντουέτου, οι συλλογές του οποίου έχουν κατακλύσει τον κόσμο της βιομηχανίας ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.

«Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αναδείξουμε πραγματικά τον κόσμο της Rianna και της Nina, γιατί αυτό ήταν που μας έλειπε μέχρι στιγμής -φυσικά μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με τις Bergdorf's, A'maree's, κ.ά.- αλλά είχαμε πάντα περιορισμένο χώρο.», δήλωσε η Nina Kuhn στο WWD.

272693983-461062842256286-5819573537433688845-n.jpg

«Εδώ μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τους buyers. Ο χώρος μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στο να δοκιμάζουμε νέα πράγματα», προσέθεσε η Kuhn. «Ο πελάτης δεν έχει τη δυνατότητα να εξερευνά μόνο τη μόδα μας, αλλά και την ποικιλία των υπόλοιπων items που διαθέτουμε, διεγείροντας την περιέργειά του, ώστε να μπορεί πάντα να βρει κάτι νέο, όπως charms, φουλάρια, ζώνες, κ.ά.».

Οι βιτρίνες της νέας boutique προσφέρουν θέα στο Palais Royale -ενώ το κτίριο καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο στην πλατεία- διαθέτει διάχυτο φως, ενώ ο εκλεκτικός συνδυασμός αντικειμένων δημιουργεί όπως χαρακτηριστικά τονίζει το WWD, ένα «σοκ ενέργειας», που τραβάει τα βλέμματα των περαστικών.

272680305-262777285981386-8473284321200993102-n.jpg

Το luxe-cycling ήθος του brand αναδεικνύεται σε κάθε περίπτωση μέσα από τα vintage κομμάτια και τις ιδιαίτερες συλλογές του. Από items, όπως ένα jacket φτιαγμένο από ένα vintage χαλί από το Uzbekistan, μέχρι μοναδικά ιαπωνικά κιμονό, και Chanel bouclé, οργανώνεται ένα εκλεκτικό μείγμα, που κεντρίζει το ενδιαφέρον και προκαλεί ηλεκτρισμό! Ανάμεσα στα άλλα luxury goods θα ανακαλύψετε: Χειροποίητες κουβέρτες από την Ελλάδα, statement vintage κοσμήματα από Dior, Lacroix και Yves Saint Laurent, ελληνικές καρφίτσες γάμου, vintage μεταξωτά μαντήλια και πολλά ακόμη. Οι best-seller τσάντες "BonBon" του brand -updated με υφασμάτινα χερούλια- υπάρχουν επίσης στο κατάστημα, ενώ οι τελευταίες αέρινες printed collections της Rianna + Nina πρωτοστατούν. 

Η Kounou και η Kuhn οραματίζονται να προσθέσουν επίσης, κομμάτια σε μια συλλογή έργων τέχνης που εξελίσσουν διαρκώς. Για το opening της boutique τους, ο Πορτογάλος καλλιτέχνης Bela Silva δημιούργησε αποκλειστικά γλυπτά και ζαρντινιέρες, ενώ στο κατάστημα εκτίθενται επίσης τα ζωγραφισμένα στο χέρι φωτιστικά της Rianna.

272637620-162776352753739-689887871848891637-n.jpg

Τέλος, οι ίδιες δηλώνουν στο WWD ενθουσιασμένες με το Παρίσι, «Ερχόμαστε συχνά εδώ. Όταν λέγαμε που θα ανοίξουμε μια boutique, πάντα λέγαμε: "Πρέπει να είναι το Παρίσι".» 

Photos boutique Paris: @riannaandnina