fbpixel

Search icon
Search
Restyle your home: Τα χρώματα που θα φέρουν τo καλοκαίρι στη διακόσμηση της κατοικίας σας
INTERIORS

Restyle your home: Τα χρώματα που θα φέρουν τo καλοκαίρι στη διακόσμηση της κατοικίας σας

Χαρίστε στον χώρο σας την φρεσκάδα που του αξίζει


Βρισκόμαστε μία «ανάσα» πριν το καλοκαίρι και η διάθεση μας έχει ανέβει. Αυτό σημαίνει πως έχουμε ήδη ξεκινήσει να ανανεώνουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τον χώρο στον οποίο ζούμε. Ψάχνουμε καλαίσθητα ενδύματα για να μας συντροφεύσουν στις καλοκαιρινές μας εξόδους, κάνουμε έρευνες για τους πιθανούς μελλοντικούς μας προορισμούς και φυσικά αναζητούμε τρόπους για να φέρουμε το καλοκαίρι στο σπίτι μας. Όλα αυτά συνεπάγονται με την πιο ζεστή εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι και τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε από την αναβάθμιση του σπιτιού μας, προσδίδοντάς του περισσότερες φρέσκες πινελιές;

Γι’ αυτό κι εμείς συλλέξαμε τα hot χρώματα, που θα κυριαρχήσουν στο interior design φέτος το καλοκαίρι και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το απόλυτο restyle στους χώρους σας!

Το πράσινο του φασκόμηλου

1-jUJ9s.png

Σύμφωνα με το Pinterest και το Instagram το πράσινο έχει κεντρίσει σε μεγάλο βαθμό τις εντυπώσεις των interior lovers. Πρωταγωνιστικό ρόλο όμως έχει παίξει το πράσινο του φασκόμηλου, το οποίο είναι ένα χρώμα που μπορεί να προσαρμοστεί όλες τις εποχές του χρόνου, αν και μόνο αν συνδυαστεί κατάλληλα. Πιο συγκεκριμένα, τους πιο θερμούς μήνες μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας στην απόχρωση αυτή, να προσθέσετε έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις και μετά να το απογειώσετε με πολύχρωμα διακοσμητικά αντικείμενα –όπως το ανοιχτό κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο. Πέρα απ’ αυτά, το πράσινο είναι ένα χρώμα που αγαπούν οι λάτρεις της φύσης, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και συμβάλλει πολύ θετικά στην συγκέντρωση και στην ηρεμία. Γενικά, είναι ένας ιδανικός τόνος για να «ενώσετε» τον εσωτερικό σας χώρο με την θέα του πράσινου που ενδεχομένως φαίνεται από το παράθυρό σας. Plus, αν έχετε κήπο αντλήστε από αυτόν έμπνευση για να επιλέξετε αποχρώσεις.

Μπλε

2-DtUpr.png

Κάθε φορά που θα ερχόμαστε σε επαφή με το μπλε χρώμα, θα μας έρχονται στο μυαλό τα καταγάλανα νερά των παραδεισένιων ελληνικών νησιών και αυτό γιατί έχουμε ταυτίσει το Ελληνικό καλοκαίρι με την απόχρωση αυτή. Πέρα απ’ αυτό, το μπλε είναι ένα ιδιαίτερα ήρεμο και γαλήνιο χρώμα, ακόμα και στις πιο έντονες μορφές του. Για όσους δεν το γνωρίζουν, συμβολίζει την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση και όσοι το επιλέγουν θεωρούνται αξιόπιστοι. Επιπλέον, έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι που εργάζονται στους χώρους όπου κυριαρχεί το μπλε είναι πιο παραγωγικοί και σε στρεσογόνες καταστάσεις καταφέρνουν και παραμένουν πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Τώρα, όσον αφορά τους τρόπους που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το ενσωματώσετε στον χώρο σας υπάρχουν δύο. Ο ένας είναι να τολμήσετε να βάψετε τον τοίχο σας σε μπλε απόχρωση και να τον ισορροπήσετε με την επιλογή επίπλων σε ουδέτερους τόνους –όπως το λευκό, το μπεζ και το καφέ. Ενώ, ο άλλος είναι να βάψετε τον τοίχο με ένα ασφαλές χρώμα –όπως το λευκό και το μπεζ, να το συνδυάσετε με έπιπλα από ξύλο και να το διακοσμήσετε με χρωματιστά μαξιλάρια γεμάτα από patterns –όπως το animal, το καρό και το πουά, με deco books και πολλά πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου.

Κίτρινο

3-8nwcj.png

Αν ψάχνετε το χρώμα που θα σας ανεβάσει την διάθεση περισσότερο από όλα τα άλλα, τότε η λύση είναι το κίτρινο. Δημιουργεί μια ιδιαίτερα χαρούμενη και φιλική διάθεση –λέγεται, μάλιστα, πως η παρουσία του έχει την ικανότητα να απελευθερώνει την σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που συμβάλει στην αίσθηση της ευτυχίας. Ένας τέλειος τρόπος να το ενσωματώσετε στον χώρο σας είναι να τον συνδυάσετε με χρώματα –όπως το πράσινο, το μπλε, το ροζ, το μαύρο και το μωβ, έχουν την τάση να δημιουργούν την τέλεια αντίθεση. Επίσης, εάν θέλετε ένα πιο colourful αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από δύο χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε ένα σημείο του τοίχου σας κίτρινο, να το συνδυάσετε με έναν καναπέ στην ίδια απόχρωση και να τοποθετήσετε μικρές χαρούμενες πινελιές –όπως διακοσμητικά μαξιλάρια σε μπλε και κόκκινο χρώμα, deco books, καθώς και φρέσκα λουλούδια.

Ανοιχτό κόκκινο

5-btSFp.png

Το ανοιχτό κόκκινο είναι ένα ζωντανό και έντονο χρώμα που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει κάποιος στη διακόσμηση του σπιτιού του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν τρόποι να το εντάξει. Πιο συγκεκριμένα, ένας αρκετά τολμηρός τρόπος είναι να τοποθετήσετε μια κόκκινη ταπετσαρία με floral σχέδια, να την συνδυάσετε με έναν κόκκινο καναπέ, με ένα ξύλινο coffee table και να ολοκληρώσετε με διακοσμητικά αντικείμενα –όπως μαξιλάρια σε μπλε, κίτρινο και πράσινο χρώμα. Στην συνέχεια, ένας άλλος τρόπος είναι να προτιμήσετε ουδέτερους τόνους στον χώρο σας, απογειώνοντάς τον με happy διακοσμητικά αντικείμενα –όπως μαξιλάρια γεμάτα με χρώματα και σχέδια, art pieces, και funky deco books.

Λευκό

6-BHFZa.png

Το λευκό είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται πολύ στη διακόσμηση σπιτιών και αυτό γιατί συνδυάζεται εύκολα, χωρίς να χάνει την αριστοκρατικότητά του. Βέβαια, φέτος κυκλοφορούν πολλές off white αποχρώσεις που θα σας βάλουν σε πραγματικό δίλημμα σχετικά με το ποια να επιλέξετε για το δικό σας σπίτι. Για να του προσδώσετε περισσότερο καλοκαιρινό χαρακτήρα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στα έπιπλα που θα προτιμήσετε. Με λίγα λόγια, προτιμήσετε υφάσματα που δεν είναι λευκά και συνδυάστε τα με θερμά ρουστίκ ξύλινα έπιπλα. Μετά, προσθέστε λίγο χρώμα μέσα από πολυθρόνες, μαξιλάρια κι ένα φωτιστικό, έτσι ώστε να «σπάσετε» την μονοτονία και να δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε διάφορες υφές. Για παράδειγμα, υλικά –όπως το τούβλο, το ξύλο, το άνετο χαλί ή μια πολυθρόνα θα είχαν πιο ενδιαφέρον σε συνδυασμό με κάποιο ύφασμα. 

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα νέα!