fbpixel

Search icon
Search
Redecorating: 5 items που πρέπει να προσθέσετε πρώτα στο σαλόνι σας
INTERIORS

Redecorating: 5 items που πρέπει να προσθέσετε πρώτα στο σαλόνι σας

Γνωρίστε από που να ξεκινήσετε


Σκέφτεστε να κάνετε μια ανανέωση στη διακόσμηση της κατοικίας σας; Ή ακόμα καλείστε να διαμορφώσετε για πρώτη φορά τον προσωπικό σας χώρο; Για να επιτευχθεί καλύτερα η λίστα με τις επιθυμίες σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε συγκεκριμένα tips από τους experts του interior design. Ξεκινήστε με επιλογή must-have κομματιών για το καθιστικό σας που ούτως ή αλλιώς αποτελεί το «κέντρο» του σπιτιού σας. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε ποια είναι αυτά 5 items στα οποία αξίζει να επενδύσετε πρωτίστως! 

Ξεκινήστε από το έδαφος και προς τα πάνω 

titlo-WzIsA.jpg

Τα χαλιά (καλοκαιρινά και χειμερινά) «γειώνουν» ένα δωμάτιο, οριοθετούν τον χώρο, και φυσικά τον κάνουν να φαίνεται πιο φιλόξενος προσεγμένος. Επενδύστε λοιπόν σε ένα καλό, κατά προτίμηση μεγάλο χαλί, το οποίο θα μείνει μαζί σας για πολλά χρόνια, και επιλέξτε το σε ένα κλασικό αγαπημένο σας μοτίβο για να παραμείνει διαχρονικό. Εάν κινηθείτε σε πιο ήπιους χρωματικά τόνους μπορείτε να παίξετε με πιο statement αξεσουάρ, ενώ αν θέλετε το χαλί σας να έχει πιο edgy χαρακτήρα τότε κρατηθείτε σε μια πιο μίνιμαλ design προσέγγιση.

Επενδύστε σε μια καλή πολυθρόνα ή καναπέ 

2-KymV7.jpg

Αρχικά, αναρωτηθείτε εάν είστε τύπος του καναπέ ή της πολυθρόνας. Είναι λογικό να ρίξετε το περισσότερο βάρος της επένδυσής σας σε ένα αντικείμενο που θα κρατήσετε για χρόνια και θα περνάτε πολλές στιγμές και ώρες της ημέρας σε αυτό. Εάν μάλιστα, είστε τύπος που θέτετε σε προτεραιότητα την άνεσή σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτό το χαρακτηριστικό αρχικά. Δοκιμάστε διάφορα υφάσματα σε ουδέτερες αποχρώσεις, που θα πρωταγωνιστήσουν τον επόμενο χειμώνα, και γιατί όχι να μην το συνδυάσετε με μια κομψή ταπετσαρία;

Γίνετε δημιουργικοί με τις επιφάνειες 

3-5edbO.jpg

Όλοι χρειαζόμαστε μια λειτουργική επιφάνεια για τα snacks και τα ποτά μας, επομένως ένα coffee table είναι απαραίτητο στο σαλόνι μας. Φυσικά, αυτό μας βοηθά να συγκεντρώνουμε σε ένα μέρος τα τηλεχειριστήριά μας, ενώ βγάζει το πιο δημιουργικό πνεύμα από μέσα μας, αφού επάνω του μπορούμε να διακοσμήσουμε, προσθέτοντας λευκώματα με ωραίες εικόνες, αξεσουάρ, κεριά, δίσκους και πολλά ακόμη αντικείμενα. Αν έχετε μικρό χώρο, τότε μπορείτε να επενδύσετε σε μια πιο πρακτική λύση. Τοποθετήστε στη θέση του coffee table σας ένα σκαμπό ή ένα vintage μπαούλο και ακουμπήστε εκεί τα design items σας. Very stylish!

Μην ξεχνάτε τα παράθυρα! 

3-xhnyV.jpg

Εννοείται πως η συνολική εικόνα ενός δωματίου αλλάζει από τη στιγμή που προστεθούν οι κουρτίνες. Μπορεί να μην έχετε τον χρόνο ή το budget για ειδικές παραγγελίες, ωστόσο υπάρχουν πολλές βασικές αποχρώσεις σε κουρτίνες που θα κάνουν αμέσως το καθιστικό σας να φαίνεται ολοκληρωμένο. Σκεφτείτε ότι στην ουσία επιθυμείτε κάτι που θα μπλοκάρει το φως και θα σας προσφέρει λίγη ιδιωτικότητα, ειδικά αν ζείτε σε πολυσύχναστο δρόμο!

Φως, φως, φως 

fos.jpeg

Τα πορτατίφ παρέχουν πιο «απαλό» φωτισμό σε αντίθεση με τη σκληρή λάμψη ενός πολύφωτου. Προσθέτουν επίσης χαρακτήρα και διάσταση στο δωμάτιο. Το πιο σωστό είναι να δημιουργήσετε το κατάλληλο lighting combo: Έναν πολυέλαιο στην οροφή, κομψά επιτραπέζια φωτιστικά, ένα φωτιστικό δαπέδου, και ένα ή δύο τοίχου. Οι πολλαπλές πηγές φωτός μπορούν να σας αλλάξουν αμέσως τη διάθεση, ενώ κάνουν και το κάθε αντικείμενο του σπιτιού να δείχνει καλύτερα!

Πηγή: Mydomaine.com