fbpixel

Search icon
Search
Ραντεβού πολλαπλών απολαύσεων στον πιο vibrant πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Ραντεβού πολλαπλών απολαύσεων στον πιο vibrant πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης

Στην οδό Ρογκότη βίωσα μια μοναδική εμπειρία γευστικής υπεροχής με εκλεκτές γεύσεις από όλο τον κόσμο


Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ποικίλες γαστρονομικές εμπειρίες που την αναγάγουν σ' ένα αυθεντικό σταυροδρόμι - έναν κοινό τόπο όπου ενώνονται διάφορες «γευστικές γλώσσες». Στο ανήσυχο κέντρο της, ο εμβληματικός πεζόδρομος της Ρογκότη, αποτελούσε για χρόνια αγαπημένο προορισμό όσων γνωρίζουν από καλό φαγητό. Δεν ξαφνιάστηκα λοιπόν, όταν επισκεπτόμενη τον υπέροχο αυτόν δρόμο, γνώρισα από κοντά κάθε ομορφιά του, την οποία οι άνθρωποί του, μου σύστησαν από κοντά. Από το κομψό Hanaya που προσφέρει το καλύτερο sushi της Θεσσαλονίκης μέχρι την εκλεκτή ιταλική κουζίνα του Cena, τα θεϊκά σουφλέ του Soufflér αλλά και τα διακριτικά αρώματα των ναργιλέδων του Shaka Downtown, το μόνο σίγουρο είναι ότι έζησα ένα απόγευμα γεμάτο δυνατές συγκινήσεις και πρωτότυπες εκρήξεις γεύσεων!  

Ελάτε μαζί μου σε μία γευστική διαδρομή που εξιτάρει τις αισθήσεις, και προσωπικά, προτείνω ανεπιφύλακτα...
hanaya-UjY9i.jpg

Το απόγευμά μου ξεκίνησε με χαλαρή διάθεση, αφού λίγο μετά τη δουλειά κατευθύνθηκα στον πεζόδρομο της Ρογκότη με πρώτη στάση το Hanaya (@hanaya.skg). Το sushi bar που εδώ και χρόνια έχει δώσει ζωή σε αυτό το στενό της πόλης και παράλληλα παρουσιάζει την πιο αναβαθμισμένη εκδοχή της ιαπωνικής κουζίνας, αποτέλεσε την πιο δυνατή έναρξη γι' αυτήν την γευστική περιήγησή μου. Μπαίνοντας στον χώρο, σε συνεπαίρνει αρχικά η κομψή αισθητική του και το sexy dark περιβάλλον του. Με την ιαπωνική κουλτούρα να πρωταγωνιστεί είτε στο bar, είτε στους άνετους μαύρους δερμάτινους καναπέδες, το Hanaya είναι το σουσάδικο που χρειαζόταν η Θεσσαλονίκη. Στο πιο φιλόξενο κλίμα και με την πιο άμεση εξυπηρέτηση, βίωσα μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία υψηλού επιπέδου. Τόσο οι ποικίλες επιλογές σε sushi, όσο και τα φοβερά pop corn shrimps με chili mayo και τα ακαταμάχητα tempura shrimps μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και μια ανάμνηση ωραίων γεύσεων στις οποίες σίγουρα θα επιστρέψω. Γνωρίζοντας καλά τα μυστικά της δημοφιλούς αυτής κουζίνας, στο Hanaya παρουσιάζουν ένα προσεχτικά επιμελημένο μενού και μια ενημερωμένη λίστα κρασιών, σάκε και cocktails που θα συνοδεύσουν κάθε στιγμή σας εκεί. Στα συν του, στον επάνω όροφό του θα ανακαλύψετε έναν ξεχωριστό χώρο, τον οποίο μπορείτε να κλείσετε για private events, επαγγελματικές εκδηλώσεις, γενέθλια, κ.ά.

cena-ZHOve.jpg

Στην επόμενη στάση μου με περιμένει το απόλυτα Ινσταγκραμικό Cena (@cena.skg). Μέσα στην πιο ιδιαίτερη στοά της πόλης, που θυμίζει Μιλάνο, το ιταλικό εστιατόριο της Ρογκότη παρουσιάζει αυθεντική ιταλική κουζίνα, με γεύσεις που συναντάμε μόνο στη γειτονική χώρα. Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με διακοσμητικές hand-made λεπτομέρειες που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες, μπορείτε να απολαύσετε από το lunch break σας μέχρι ένα ρομαντικό dinner for two. Η ανοιχτή κουζίνα του εντυπωσιάζει, ενώ στο εστιατόριο παρασκευάζονται όλα τα ζυμαρικά φρέσκα, και οι πίτσες εδώ έχουν το πιο ιδιαίτερο και αφράτο ζυμάρι καθώς βγαίνουν από τον custom-made απευθείας από Ιταλία ξυλόφουρνό τους. Η λίστα των κρασιών, τόσο σε ελληνικές όσο και ιταλικές ετικέτες εντυπωσιάζει, προσκαλώντας σας σ' ένα ταξίδι που τον πρώτο λόγο έχουν οι masters του comfort food.

souffler-uECsT.jpg

Σειρά έχει το γλυκό! H πιο νόστιμη απόδραση με περίμενε στο Soufflér ( @souffler.pastry). Εκεί ο pastry chef Παλαιολόγος Γιαννάκης και η ομάδα του έχουν αναγάγει το σουφλέ σε τέχνη. Και μην νομίζετε ότι θα δοκιμάσετε κάτι που έχει ξαναγευτεί. Στο υπέροχο pastry shop έχουν παντρέψει το ζεστό και κρύο μείγμα και έχουν δημιουργήσει το δικό τους εικονικό σουφλέ με μοναδικές γεύσεις, που δεν θα βρείτε ίδιο πουθενά αλλού. Ένα ευρωπαϊκό concept, που τώρα το καλοκαίρι θα χαρίσει και νέες γεύσεις παγωτού που θα σας δροσίσουν απόλυτα. Διαφορετικά αρωματικά συστατικά συνομιλούν σε έναν νόστιμο «διάλογο», ενώ η κλασική συνταγή σουφλέ απογειώνεται με τον πιο σύγχρονο και ντελικάτο τρόπο. Προτάσεις από σουφλέ με επικάλυψη διάφορων γεμισμάτων ή και στρώσεων, ξηρών καρπών ή και φρούτων μέχρι κι άλλα εκλεκτά sweet treats, το Soufflér γίνεται μονόδρομος για τις πιο «γλυκιές» συναντήσεις. Παράλληλα, τα γλυκά του μπορείτε να τα απολαύσετε σε καθένα από τα μαγαζιά του πεζοδρόμου, ενώ μην παραλείψετε να δημιουργήσετε την επόμενη custom-made τούρτα σας εκεί!

shaka-im86a.jpg

Τελικός προορισμός, μα φυσικά η νέα άφιξη του Shaka (@shaka.downtown) στο κέντρο της πόλης, όπου συνδυάζει υπέροχο ναργιλέ και fusion κουζίνα, με τις γεύσεις των μοναδικών Hanaya Sushi Bar, Cena και Soufflér που βρίσκονται στον ίδιο πεζόδρομο, καθώς και την επιλογή για brunch. Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το άκρως μυστηριακό περιβάλλον του και την πολυτελή διακόσμησή του. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το μεγάλο ενυδρείο του - το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στην πόλη, αλλά και οι μοντέρνες τουαλέτες του, όπου το design τους θα σας δώσει το τέλειο φόντο για το επόμενο Instapost σας. Μυηθείτε σε έναν κόσμο που θα σας μαγέψει με μοναδικά αρώματα και εκλεκτές γεύσεις ναργιλέ, τις οποίες μπορείτε ν' απολαύσετε από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Η περιήγησή μου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ αν κι εσείς βρίσκεστε σε περίοδο εξερεύνησης, σας συστήνω ανεπιφύλακτα τη διαδρομή μου...