fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε τις σωστές κινήσεις για επιτυχημένες αγορές στη Black Friday
LIFE & CAREER

Πώς να κάνετε τις σωστές κινήσεις για επιτυχημένες αγορές στη Black Friday

Ένας shopping guide που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου


O Νοέμβριος φημίζεται για τις πολλές και ιδιαίτερες γιορτές του, αφού αποτελεί τον μήνα που προαναγγέλλει τον ερχομό των Χριστουγέννων, που καταφέρνουν πάντα να αγγίζουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Η χαρά διάχυτη και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τη μοιραστείτε, παρά μόνο κάνοντας δώρα στον εαυτό σας, αλλά και στα πρόσωπα που αγαπάτε. Έτσι, λοιπόν, το Black Friday παρουσιάζεται ως η τέλεια αφορμή για pre Christmas shopping, αφού η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη έχει καθιερωθεί πλέον και στην Ελλάδα ως η ημέρα των μεγαλύτερων εκπτώσεων του χρόνου, αφού οι προσφορές στα καταστήματα αγγίζουν μέχρι και το -80%. 

Η αμερικάνικη φρενίτιδα όμως, που έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα υπερκαταναλωτισμού, το οποίο συχνά μας οδηγεί σε ανούσιες αγορές. Πώς θα καταφέρουμε να διαχωρίσουμε τι είναι αυτό που στην ουσία θέλουμε και να το αποκτήσουμε στην καλύτερη δυνατή τιμή;

Ακολουθήστε τoν παρακάτω οδηγό με τα απαραίτητα tricks & tips για το φετινό Black Friday και θα μας θυμηθείτε! 

Δημιουργήστε μία λίστα 

3-vQTNJ.jpg

Oι λίστες με βοηθούν ανεξαρτήτως Black Friday. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ορίσετε τι πραγματικά χρειάζεστε από μια καλά οργανωμένη λίστα. Δε θα σας κοστίσει και θα σας πάρει μονάχα 10 λεπτά. Ανοίξτε την fancy ατζέντα σας και σημειώστε το οτιδήποτε επιθυμείτε, υπολογίζοντας τις διαφορετικές παραμέτρους που σας έκαναν να το θελήσετε εξαρχής. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που στην ουσία χρειάζεστε, θέστε το σε προτεραιότητα και ακολουθήστε μια συγκεκριμένη σειρά, τοποθετώντας τη Νο 1 επιθυμία σας στην κορυφή. Τέλος, συγκρίνετε τιμές και προσφορές, ενώ κάντε ένα test με τον εαυτό σας και δείτε εάν πραγματικά μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στη λίστα σας, με το να αγοράσετε αποκλειστικά ό,τι περιέχει! 

Να είστε ειλικρινής με το budget σας

5-i9iPH.jpg

First things first: Υπολογίστε το πραγματικό σας budget. Αφού, αποφασίσετε ποια θα είναι τελικά τα items που θα αγοράσετε, υπολογίστε τις τιμές τους και σημειώστε εάν αυτές ταιριάζουν με τα χρήματα, που αποφασίσατε να διαθέσετε. Καλό θα ήταν να σκεφτείτε έξυπνα και να αγοράσετε αντικείμενα, που βρίσκονται σε one of a kind προσφορές, που δε θα ξανασυναντήσετε. Επίσης, όλο το point of view της ημέρας είναι οι απόλυτες shopping ευκαιρίες που χαρίζει, γι' αυτό επιδιώξτε να βγείτε κερδισμένοι από τις αγορές σας και να μην καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα στο τέλος -καθώς κάτι τέτοιο, μπορεί να σας στερήσει μελλοντικά απαραίτητα ψώνια.

Χρησιμοποιήστε μετρητά 

1-T9cJJ.jpg

Μην παγιδευτείτε στον κόσμο των καρτών και επιλέξτε να πραγματοποιήσετε τις επιλογές σας με μετρητά τη συγκεκριμένη ημέρα. Αν σας είναι εύκολο να ξοδεύετε cash, φανταστείτε πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα με μια πιστωτική κάρτα. Τελικώς, όχι μόνο δε θα εκμεταλλευτείτε τις προσφορές, αλλά θα χρεώσετε παραπάνω τις κάρτες σας με extra αγορές. Tip: Πάρτε μαζί σας μόνο το ποσό μετρητών, που πραγματικά πρόκειται να διαθέσετε.

Αποφασίστε πού θα ψωνίσετε

6-IUapG.jpg

Γνωρίζοντας πότε τα καταστήματα έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις τους και συγκρίνοντας τις τιμές τους θα καταφέρετε να οργανώσετε μια επιτυχημένη στρατηγική για το πού να ψωνίσετε πρώτα. Θέστε σε προτεραιότητα εκείνα, που δε θέλετε να χάσετε, φτάνοντας εκεί το πρωί, έτσι ώστε να μη χάσετε λεπτό. Plus, εγγραφείτε στην ειδική Black Friday List που διαθέτουν πολλά brands διαδικτυακά, η οποία θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές σας εκείνη την ημέρα! Παράλληλα, επιλέξτε προορισμούς που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της κατοικίας ή της εργασίας σας, ώστε να είστε on time σε όλες τις υποχρεώσεις.

Be calm and enjoy your shopping therapy!