fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Πώς να εντάξετε τα κεριά στη διακόσμησή σας φέρνοντας ανοιξιάτικο αέρα

Plus, οι top επιλογές που αξίζει να γνωρίζετε


Πώς να εντάξετε τα κεριά στη διακόσμησή σας φέρνοντας ανοιξιάτικο αέρα

Τα κεριά αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση κάθε σπιτιού, μιας και μπορούν να δημιουργήσουν ατμοσφαιρική όψη σε κάθε σημείο και να λειτουργήσουν μοναδικά για κάθε ώρα τις ημέρας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τα επιλέγουν για να ηρεμήσουν και να αποφορτιστούν από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, καθώς και να αφεθούν στη λάμψη και τα αρώματα που αυτά χαρίζουν.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τα εντάξετε στην κατοικία σας και τι να προσέξετε, φέρνοντας από τώρα την άνοιξη στους προσωπικούς σας χώρους!

Διαλέξτε τις ιδανικές νότες

shutterstock-1314618251.jpg

Η άνοιξη πλησιάζει και αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή, όπου οι πιο «δροσερές» μυρωδιές κυριαρχούν. Αποφύγετε τις έντονες και πολύ γλυκιές, τις οποίες προτιμάμε για τους χειμερινούς μήνες και πείτε «ναι» στο γιασεμί, τη λεβάντα και το πεύκο. Μια safe νότα, η οποία υπάρχει σε πολλά κεριά ανεξαρτήτου εποχής, είναι η βανίλια, που έχει τον τρόπο να χαρίζει ένα κλίμα «ζεστασιάς» και ηρεμίας.

Πείτε «ναι» στο perfume layering

shutterstock-1360703363.jpg

Το perfume layering είναι τάση, όχι μόνο σε designer και niche αρώματα για το σώμα, αλλά και για την κατοικία σας. Προμηθευτείτε τα αγαπημένα σας κεριά και συνδυάστε τα με φρέσκα άνθη για να χαρίσετε ένα ultra spring vibe στον χώρο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ακόμα πιο έντονο άρωμα, ενώ παράλληλα θα έχετε δημιουργήσει μια απίστευτα κομψή κι εντυπωσιακή γωνία στη διακόσμησή σας.

Δώστε βάση στη συσκευασία και στο χρώμα του κεριού

shutterstock-1903481539.jpg

Την άνοιξη τα χρώματα γίνονται πιο φωτεινά και χαρούμενα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί και στα κεριά που θα εντάξετε στο προσωπικό σας περιβάλλον. Ακόμα, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη βάση στη συσκευασία των κεριών, η οποίο θα πρέπει να είναι κομψή και να ταιριάζει με τον υπόλοιπο διάκοσμο του σπιτιού σας. Μια chic επιλογή είναι τα metallics και φυσικά το διάφανο γυαλί, που ταιριάζει παντού και πάντα!

Κινηθείτε σε mininal διακόσμηση

best-candles-on-etsy-2021-guide.jpg

Προκειμένου να δημιουργήσετε ένα σκηνικό που θα παραπέμπει σε άνοιξη, καλό είναι να κινηθείτε σε μινιμαλιστικές γραμμές, ώστε να το πετύχετε! Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διακοσμήσετε το coffee table, καλό είναι να προσθέσετε έναν διακοσμητικό δίσκο, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά κεριά σε διάφορα μεγέθη και στιλ, ένα βιβλίο ή ακόμα και το αγαπημένο σας φυτό.

Good to know!

Ανάψτε τα κεριά σας για 1-2 ώρες την πρώτη φορά

shutterstock-1902097540.jpg

Κάθε φορά που ανάβετε ένα καινούριο κερί, καλό είναι να το καίτε από μία έως δύο ώρες και όχι λιγότερο ή περισσότερο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το κερί σας -ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός του- θα πάρει υγρή μορφή, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στο φιτίλι να ενοποιηθεί με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σύσταση του κεριού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα το ανάβετε, θα λιώνει ολοένα και πιο αργά, εφόσον η πρώτη του καύση πραγματοποιήθηκε σωστά από τη δική σας πλευρά και αυτό θα το καταλάβετε στην πορεία.

Αποφύγετε τα πολύ ζεστά περιβάλλοντα

271646838-142547804862155-5638738250491963213-n.jpg
Image sourc: @muse.unknown

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος ή θερμοκρασία για να κάψετε ένα κερί. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα δωμάτια του σπιτιού σας όπου ο ήλιος εισέρχεται περισσότερο ή υπάρχει πολλή ζέστη εξαιτίας της θέρμανσης. Είναι λογικό τα κεριά σας να λιώνουν πιο εύκολα, οπότε θα χρειαστεί να το λάβετε υπόψη σας. Επίσης, θα σας προτείναμε να μην τοποθετείτε τα κεριά πολύ κοντά μεταξύ τους κατά την καύση, διότι προκαλείται υψηλή θερμότητα, άρα λιώνουν γρηγορότερα.

1

Floral majesty

Diptyque, Attica BUY HERE

2

Orange & bergamot

Molton Brown London BUY HERE

3

Rosa Moschata

Dolce& Gabbana BUY HERE

4

Cactus flower & agave

Yankee, Παρουσίαση BUY HERE

5

Velvet rose & oud

Jo Malone London, Attica BUY HERE

6

White cypress

Japonica, Apollonia Politia BUY HERE

7

Mary

Cedar and gaiac, Trudon, Link Jewellery BUY HERE