fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Πώς να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση ανανεώνοντας το σαλόνι σας

Ιδέες & λύσεις για τα καλύτερα TV wall designs


Πώς να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση ανανεώνοντας το σαλόνι σας

Λατρεύετε τη διακόσμηση αλλά σκέφτεστε και την πρακτικότητα στον χώρο σας; Με την τεχνολογία να εξελίσσεται συνεχώς, οι τηλεοράσεις στα σπίτια μας γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες ανά τα χρόνια, κάνοντάς μας να σκεφτόμαστε πού και πώς να την τοποθετήσουμε εντός του σαλονιού χωρίς να κρύβει το decor που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Κι όμως, υπάρχουν λύσεις που με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα μπορούν να εξασφαλίσουν υπέροχο διάκοσμο στο living room του σπιτιού σας ή ακόμα και στα υπνοδωμάτια. Εάν, λοιπόν, βρίσκεστε στην αναζήτηση αυτών των τρόπων, εμείς τους συγκεντρώσαμε για εσάς και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω!

Δημιουργήστε ένα gallery wall

81939629aa14071958da6866b8bb7cd8.jpg


Μια ωραία ιδέα για εσάς που λατρεύετε την τέχνη! Βάψτε τον τοίχο σας σε μια ουδέτερη απόχρωση (λευκή, γκρι, off white ή μπεζ) κι έπειτα δώστε διάσταση χρησιμοποιώντας διάφορα κάδρα και posters, δημιουργώντας ένα απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα που θα θυμίζει έργο τέχνης. Συγκεντρώστε τις αγαπημένες σας απεικονίσεις, τα artworks που θαυμάζετε, δικές σας φωτογραφίες από ταξίδια και ξεχωριστές στιγμές και τοποθετήστε τα στον τοίχο δίνοντας το σχήμα που εσείς επιθυμείτε. Extra tip: Καλύτερα οι κορνίζες και τα πλαίσια που θα επιλέξετε να είναι ίδια μεταξύ τους, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στον χώρο.

Κάντε το σημείο, το πιο statement κομμάτι του σαλονιού σας

800-width.jpg


Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε ή δε θέλετε να αφιερώσετε πολλή σκέψη για το πώς θα διαμορφώσετε το σημείο όπου βρίσκεται η τηλεόρασή σας, υπάρχουν ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια! Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία που να ταιριάζει με τη συνολική αισθητική του χώρου σας ή διαφορετικά να σκεφτείτε την ιδέα για μια σχετικά πιο μόνιμη κατασκευή που θα δώσει «χαρακτήρα» σε ολόκληρο το σαλόνι. Πείτε «ναι» στο πολυτελές marble effect, στη rustic διάθεση των επιφανειών από πέτρα ή στο διαχρονικό ξύλο και φτιάξτε τον τοίχο με τέτοιο τρόπο που να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Extra tip: Επειδή μια τέτοια λύση δεν επιδέχεται πολύ styling στη διακόσμηση, μπορείτε για μια extra πινελιά χρώματος να ακουμπήσετε στο πάτωμα κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου.

Κινηθείτε σε μινιμαλιστικές γραμμές

f12da39c96772f38f9f33390f1538f21-1.jpg


Εσείς που παραμένετε πιστοί σε μινιμαλιστικές τακτικές ακόμα και στη διακόσμηση του σπιτιού σας, ίσως να μη σας δυσκολεύει τόσο πολύ η όλη διαδικασία. Η αλήθεια είναι πως πολλοί μπορεί να μην εξυπηρετηθείτε με τις παραπάνω ιδέες, γι' αυτό προτιμήστε λιτούς τρόπους κάνοντας focus στη λειτουργικότητα. Με σκοπό να μην υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει στο να συγκεντρωθείτε σε αυτό που βλέπετε στην TV ή κάτι που να απορροφά την προσοχή σας, τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα μονόχρωμο τοίχο χωρίς περιττά διακοσμητικά τριγύρω. Extra tip: Εκμεταλλευτείτε τα εξαρτήματα που υπάρχουν στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και κρεμάστε την στο τοίχο χωρίς τη βάση της, για να αποφύγετε την ύπαρξη κάποιου επίπλου και για να εξοικονομήσετε χώρο.

Τοποθετήστε τη συσκευή σας επάνω σε ένα vintage έπιπλο

dark-walnut-walker-edison-furniture-company-tv-stands-hd60nor2ddw-64-1000.jpg


Όσο περνούν τα χρόνια, τα vintage στοιχεία στο interior design γίνονται όλο και πιο must για κάθε σύγχρονη κατοικία. Αδράξτε αυτήν την ευκαιρία, λοιπόν, και αναζητήστε παλιά κομμάτια που μπορείτε να βρείτε σε σπίτια συγγενικών προσώπων ή σε online καταστήματα με τέτοιου είδους έπιπλα και αντικείμενα. Διαφορετικά, μπορείτε να ανακαλύψετε στο εμπόριο ακόμα και καινούριες κατασκευές με vintage αισθητική που θα δώσουν το επιθυμητό vibe στον χώρο σας και θα αλλάξουν τελείως τον τοίχο μπροστά από τον οποίο θα τοποθετήσετε το TV furniture που θα επιλέξετε. Extra tip: Διακοσμήστε το έπιπλό σας με μεταλλικά στοιχεία, κεριά και χρυσές λεπτομέρειες, έτσι ώστε να χαρίσετε μια πιο εορταστική αύρα τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!

1

Mirror

Metallic gold, Zara Home BUY HERE

2

Poster

Black/Pause, H&M Home BUY HERE

3

Wall clock

Kartell, Tic Tac, Παρουσίαση BUY HERE

4

Table lamp

Crystalline, Zara Home BUY HERE

5

Vases

Dark green glass, H&M Home BUY HERE

6

Lantern

Embossed glass, COINCASA, notos.gr BUY HERE

7

TV furniture

Stockholm, IKEA BUY HERE