fbpixel

Search icon
Search
Πώς άλλαξε η γκαρνταρόμπα μας από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα
THE LOOK

Πώς άλλαξε η γκαρνταρόμπα μας από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα

Όλα τα κομμάτια που αποτελούν πλέον βασικά στοιχεία της ντουλάπας μας


Δεν είναι λίγες οι φορές που η μόδα πηγαίνει «μαζί» με τις αλλαγές που συμβαίνουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλοι μας αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε την εμφάνιση και το στιλ μας στα νέα δεδομένα. Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί έπρεπε να βρουν τους τρόπους για να «επιβιώσουν» σε όλη αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μέσα σε μόλις μία νύχτα η ανάγκη μας για πιο glam κι επίσημα looks αποτελούσε πια παρελθόν. Τη θέση τους είχαν έρθει να πάρουν τα μαλακά και άνετα υφάσματα, οι φαρδιές και αέρινες γραμμές αλλά και τα κομμάτια που μπορούσαμε να τα φοράμε από την ώρα που σηκωνόμασταν από το κρεβάτι μέχρι αργά το βράδυ.

Για πολλούς τα παραπάνω καινούρια δεδομένα ίσως να ήταν αυτό που ήθελαν στην πραγματικότητα, ενώ άλλοι δυσκολεύτηκαν να αφήσουν στην άκρη τα φορέματα και τις ψηλοτάκουνες γόβες τους. Οι συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα ψωνίζουμε αλλά και για τα κομμάτια στα οποία θα επενδύουμε οδήγησε στο να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο κίνημα της βιωσιμότητας της μόδας και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ρούχα φιλικά προς το περιβάλλον, brands που ακολουθούν την πολιτική της ανακύκλωσης, αλλά και second-hand επιλογές, μπήκαν στο επίκεντρο. Περνώντας οι μέρες, τα zoom meetings και οι βιντεοκλήσεις έγιναν όλο και πιο έντονα, γεγονός που μας οδήγησε στη δημιουργία συνόλων που θα συνδυάζουν την άνεση που είχαμε συνηθίσει –και δε θέλαμε να αποχωριστούμε- αλλά και τον formal χαρακτήρα. Και τέλος ήρθαν οι μάσκες. Με τη λήξη του lockdown μέχρι και σήμερα, η μάσκα προσώπου αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της εμφάνισής μας και πάντα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μία διαθέσιμη στην τσάντα μας.

Τι έχει αλλάξει λοιπόν στην γκαρνταρόμπα μας από την έναρξη της πανδημίας κι έπειτα; Σε ποιον βαθμό άλλαξε πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο ντυνόμαστε και πώς έχουν μεταλλαχθεί οι ανάγκες της ντουλάπας μας; Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε όλα εκείνα που κατέκτησαν μία σημαντική θέση στη συλλογή μας τους τελευταίους μήνες!

Comfort

comfort-items.jpg
Image source: @emilisindlev, @_jeanettemadsen_, @wethepeoplestyle

Παραμένοντας στο σπίτι μας από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας ως μόνη δυνατότητα εξόδου την άθληση ή την επίσκεψη σε κάποιο κοντινό super market, η ανάγκη για άνετα και «χαλαρά» κομμάτια ήταν μονόδρομος. Τα παντελόνια και τα τζιν μας αντικαταστάθηκαν από τους περισσότερους από τις φόρμες και τα κολάν, ενώ τα παπούτσια από απλά slippers, flip flops και κάποιες φορές sneakers. Τα κορίτσια του street style μας παρουσίασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι μοντέρνους και απλούς τρόπους για να δημιουργήσουμε stylish looks μ’ αυτά τα κομμάτια, τα οποία πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας ακόμα και των εξόδων μας.

Face Masks

face-masks.jpg
Image source: @leoniehanne, @instyle

Τώρα που οι μάσκες είναι απαραίτητες για τις περισσότερες εμφανίσεις μας παρατηρούμε μία μεγάλη μετάβαση από τις ιατρικές στις πιο μοντέρνες και stylish εκδοχές. Η μάσκα με το λογότυπο του γνωστού brand Off-White είναι αυτή με τις περισσότερες αναζητήσεις όσον αφορά τις μοντέρνες επιλογές. Plus, τα μεταξωτά φουλάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προστατευτικό προσώπου και ταυτόχρονα να χαρίσουν στιλ στο σύνολό μας έχουν αυξήσει τη ζήτησή τους. Ήδη πολλές γυναίκες της μόδας έχουν υιοθετήσει αυτήν την τακτική και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πανέμορφο.

Second-hand

second-hand.jpg
Image source: @whowhatwear

Η νέα και διαφορετική αυτή συνθήκη που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες οδήγησε την πλειοψηφία των ανθρώπων να σκεφτούν περισσότερο κάποια πράγματα και να δουν με διαφορετική οπτική πολλές καταστάσεις. Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκει και η βιωσιμότητα της μόδας. Παρατηρήθηκε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και στην περίοδο που ακολούθησε, υπήρξε ιδιαίτερη προτίμηση στα brands που χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά αλλά και σε second-hand επιλογές. Μάλιστα, το Lyst.com ανέφερε αύξηση στις αναζητήσεις που περιελάμβαναν τις λέξεις «vintage» και «secondhand».

Επενδύσεις

Ίσως αυτή να είναι η κατηγορία που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη. Κι όμως είναι γεγονός ότι πολλές γυναίκες εν μέσω καραντίνας αποφάσισαν να επενδύσουν σε διαχρονικά και «ακριβά» κομμάτια, τα οποία θα έχουν στη συλλογή τους για μία ζωή. Αυτά τα items αφορούσαν τόσο αξεσουάρ, όπως τσάντες και υποδήματα αλλά και βασικά κομμάτια. Ούτως ή άλλως είναι γνωστή η ανάγκη τόσο των ειδικών όσο και των fashion lovers για κλασικές και διαχρονικές γκαρνταρόμπες και συλλογές.

Zoom-friendly

Πολλές από εσάς ίσως περάσατε πλήθος ωρών μπροστά στον υπολογιστή σας συνομιλώντας με τους συνεργάτες σας και κάνοντας αλλεπάλληλα meetings, αλλά αυτό δε σήμαινε ότι οι επιλογές σας θα έπρεπε να μοιάζουν μ’ αυτές που θα κάνατε εάν βρισκόσασταν στον χώρο εργασίας σας. Άλλωστε με τα casual items που κυριαρχούν τον τελευταίο καιρό δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργήσετε τέτοια σύνολα. Πλέον, οι όροι όπως «oversized» αλλά και «loose-fitting» έχουν αυξήσει κατά πολύ τη δημοτικότητά τους. Ακόμα ένα κομμάτι που γνώρισε μεγάλη δημοφιλία κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού ήταν τα κοσμήματα. Η απλότητα των βασικών κομματιών ήρθε σε ισορροπία με την επιλογή glam jewels που θέλουμε να φοράμε ξανά και ξανά, για να νιώθουμε πιο εντυπωσιακές.