fbpixel

Search icon
Search
Πρωινό στο κρεβάτι: 3 ιδανικές συνταγές που θα σας φτιάξουν τη μέρα
TASTE

Πρωινό στο κρεβάτι: 3 ιδανικές συνταγές που θα σας φτιάξουν τη μέρα

Δοκιμάστε τες και δεν θα χάσετε!


Μπορεί να μπαίνουμε αισίως στην καινούρια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου καλοκαιρινού τριημέρου, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χαρίσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία ενός καλού και αναζωογονητικού πρωινού. Και αν αυτό έρχεται στο κρεβάτι, τότε τι καλύτερο; Τι και αν περιμένετε το επόμενο Σαββατοκύριακο για να αισθανθείτε για λίγο πριγκίπισσες ή επιθυμείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας μικρές στιγμές special treatment, εμείς σας έχουμε τρεις υπέροχες συνταγές για ένα πλήρες πρωινό γεύμα που θα σας φτιάξει την κάθε μέρα και θα σας ανεβάσει την διάθεση!

Give it a try!

Pancakes με φρούτα του δάσους

shutterstock-1303983646.jpg

Υλικά

  • 125 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 125 γραμ. ξινόγαλο (σε θερμ. δωμ.)
  • 125 γραμ. γάλα (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (40 γραμ.)

    Σερβίρισμα

    Βούτυρο & μέλι

    Εκτέλεση

    Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπολ. Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα του ξινόγαλου με το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα pancakes. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα pancakes με μέλι, με maple syrup, σοκολάτα, γιαούρτι, φρούτα ή ζάχαρη.

    Βάφλες με πραλίνα φουντουκιού & μπανάνες

    shutterstock-1025141725.jpg

    Υλικά

    • 2 μέτρια αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
    • 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
    • 4 κ.γ. baking powder
    • 480 ml. γάλα, πλήρες
    • 300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
    • ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική
    • 4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 2 κ.γ. αλάτι
    • 2 κ.σ. ηλιέλαιο

    Σερβίρισμα

    Καρύδια, θρυμματισμένα, μπισκότο τριμμένο, πραλίνα φουντουκιού, 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες & σιρόπι σοκολάτας

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη σόδα και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Παράλληλα βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ. Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο μπολ το ηλιέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, κρατώντας τα ασπράδια στην άκρη. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και στη συνέχεια τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργήσουμε ένα πηχτό μείγμα. Έπειτα, με τη βοήθεια μιας κουτάλας αδειάζουμε δόσεις από το μείγμα μέσα στο μηχάνημα για τις βάφλες και τις ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τις αφήνουμε στην άκρη. Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τις βάφλες σε ένα πιάτο και τις πασπαλίζουμε με καρύδια, το μπισκότο, την πραλίνα φουντουκιού, τα κομμάτια μπανάνας και τα πουράκια, τοποθετούμε πάνω τους μία μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με το σιρόπι σοκολάτας.

    Scrambled Eggs

    shutterstock-270446516.jpg

    Yλικά

    • 6 αυγά
    • 1 κ.σ καλό βούτυρο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • λίγο σχοινόπρασο

      Σερβίρισμα

      Φρυγανισμένο ψωμί & ψητά μανιτάρια ή ψητά ντοματίνια

      Εκτέλεση

      Για να γίνουν τα scrambled eggs (αυγά σκραμπλ) κρεμώδη με βελούδινη υφή χρειαζόμαστε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό. Σπάμε τα αυγά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε λεπτά κομμάτια. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις γωνίες. Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τραβάμε τα αυγά από την φωτιά. Ανακατεύουμε μερικές φορές αυγά σκραμπλ εκτός φωτιάς. Επαναφέρουμε τα scrambled eggs στη φωτιά. Αλατοπιρώνουμε και ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς. Επαναφέρουμε στη φωτιά τα αυγά που αρχίζουν να πήζουν. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστά και κρεμώδη τα αυγά σκραμπλ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.