fbpixel

Search icon
Search
Πρώτο ραντεβού: 10 ερωτήσεις για να κάνετε τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις
WELLNESS

Πρώτο ραντεβού: 10 ερωτήσεις για να κάνετε τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Πώς να γνωρίσετε καλύτερα το άτομο που έχετε απέναντί σας


Τα πρώτα ραντεβού κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Όπως κι αν καταλήγουν στο τέλος, το σίγουρο είναι πως είναι κάτι που θα θυμόμαστε σε όλη τη ζωή μας και θα τα διηγούμαστε. Είναι η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για έναν άνθρωπο. Μπαίνουμε στη διαδικασία να επικοινωνήσουμε και να περάσουμε χρόνο με κάποιον άγνωστο, ο οποίος μπορεί να προκύψει μέχρι και ο μεγάλος μας έρωτας...

Τίποτα δεν αναιρεί τη μαγεία που επικρατεί πριν το πρώτο ραντεβού. Φανταζόμαστε το που θα πάμε, τι να φορέσουμε, πώς θα είναι, πώς θα εξελιχθεί. Βέβαια, μαζί με όλες αυτές οι σκέψεις κυριαρχεί και ένα απίστευτο άγχος. Σκεφτόμαστε απευθείας αν θα ταιριάξουμε, χωρίς να επικρατήσει σιωπή στο τραπέζι. Αυτό είναι και το 1ο λάθος. Πιο σωστό θα ήταν τα first dates να αντιμετωπίζονται περισσότερο ως μια απλή γνωριμία, εστιάζοντας στην ανακάλυψη μερικών στοιχείων του χαρακτήρα του άλλου. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε πιο ουσιαστικές συζητήσεις. Ειδικότερα, εάν σας είναι πιο δύσκολο να ανοιχτείτε, μπορείτε να απομνημονεύσετε μερικές ιδέες, ώστε εκείνη την ώρα να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε ένα όμορφο κλίμα.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω εναλλακτικές ερωτήσεις, ιδανικές για να αναπτυχθεί το αρχικό ενδιαφέρον!

Που πέρασες τα πρώτα χρόνια της ζωής σου;

Πολλές φορές αγνοούμε να μιλήσουμε για βασικά θέματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να γνωριστούμε καλύτερα. Αυτή η ερώτηση είναι ένας πολύ καλός και διακριτικός τρόπος για να μιλήσετε για τα παιδικά σας χρόνια, χωρίς να βαρύνει το κλίμα. Θα αναφερθείτε σε προηγούμενες εμπειρίες και μέσα από αυτό μπορεί να βρείτε και επιπλέον κοινά για να ξεκινήσουν από εκεί κι άλλες συζητήσεις.

shutterstock-1911429535.jpg

Πόσο έχεις αλλάξεις μεγαλώνοντας;

Του δίνετε την αφορμή για να εκφραστεί ελεύθερα για τον εαυτό του. Να σας περιγράψει διάφορες πτυχές του και τι έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Χτίζει μια γερή βάση για να μιλήσετε για τα θετικά/αρνητικά σας, τι έχετε βελτιώσει, τι σκοπεύετε να εξελίξετε σε εσάς και να μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον.

Που φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα;

Ένας άνθρωπος με όραμα και στόχους, γοητεύει. Πέρα από το κομμάτι του να μάθετε το πώς βλέπει τα πράγματα, τι όνειρα έχει και τι περιμένει από το μέλλον, θα μπορείτε να αντιληφθείτε και κατά πόσο είναι ή όχι μίζερος στη ζωή του. Εάν χλευάσει την ερώτησή σας, γεμάτος απαισιοδοξία θα καταλάβετε πως δεν ταιριάζετε.

Πώς επέλεξες το επάγγελμά σου;

Τα θέματα που αφορούν την εργασία μπορούν να «προδώσουν» πολλές οπτικές μας, σε σχέση με τη δημιουργικότητα, τα λεφτά, την εργατικότητα ή τη τεμπελιά, κτλ. Ο συνομιλητής σας μπορεί να μιλήσει για το πώς & από πού ξεκίνησε, να αναφερθεί σε τυχόν δυσκολίες, στην έμπνευσή του. Ακόμη κι αν δεν αγαπάει τη δουλειά του ή δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο που θέλει, θα είναι μια μέθοδος μέσω της απάντησής του για να δείτε εάν είναι από αυτούς που βολεύονται ή που τολμούν και αναλόγως να δείτε εάν σας αρμόζει.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε έχει επηρεάσει περισσότερο στη ζωή σου;

Μπορεί να είναι η μητέρα, ο δάσκαλος, ένας καλός φίλος, ο οποιοσδήποτε... Μια ερώτηση που θα αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες, καθώς από την αιτιολόγησή του θα φανεί ένα μέρος του εαυτού του. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι η μητέρα του, η οποία αποφάσισε να σπουδάσει σε μεγαλύτερη ηλικία. Επομένως, αυτόματα, φαίνεται πως εκτιμάει την προσπάθεια και δεν υποβαθμίζει τα όνειρα των άλλων.

Πώς επιθυμείς να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

Η διασκέδαση στη ρουτίνα μας είναι αναγκαία, πόσο μάλλον για όσους αφιερώνουν ατελείωτες ώρες στην δουλειά και χρειάζεται να ξεφύγουν. Μπορεί εσείς να είστε εξαιρετικά party animal και από την άλλη, ο απέναντι, να προτιμάει πιο χαλαρές καταστάσεις στο σπίτι. Θα εντοπίσετε, λοιπόν, που βρίσκεστε και εάν έχετε κάποια κοινά.

shutterstock-217908793.jpg

Τι μαθήματα πήρες από την τελευταία σου σχέση;

Τα flags που παίρνουμε, όταν ακούμε κάποιον να μιλάει για ένα τρίτο άτομο είναι πολλά. Μπορεί να δείξει ότι σέβεται το παρελθόν και παράλληλα έχει αντιληφθεί το τι πήγε λάθος, καθώς ένας χωρισμός οφείλεται συνήθως στη συμπεριφορά και των δύο. Από την άλλη, εάν απευθείας θυματοποιηθεί, μιλήσει άσχημα ή δεν σταματήσει να αναφέρεται ακόμη στην πρώην του, ανεξάρτητα από την έντονη στάση του, θα είναι και ένα σημάδι πως δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει ακόμη. Επιπλέον, σε περίπτωση που σας πει πως δεν είχε κάποιον προηγούμενο δεσμό, μπορείτε να στηριχθείτε σε αυτό και να δείξετε ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη επιλογή του. 

Ταξιδεύεις;

Εάν είστε travel lovers, τότε είναι μια κρίσιμη ερώτηση για εσάς. Ειδικότερα, εάν είναι εξαρχής θετικός, τι καλύτερο από το να συζητήσετε για τα μέρη που έχετε επισκεφθεί, που θα επιθυμούσατε να πάτε σύντομα, αλλά και τι είδος ταξιδιού προτιμάτε. Και γιατί όχι να μην αναφέρετε μεταξύ σοβαρού και αστείου να προγραμματίσετε μαζί το επόμενο trip. Ποτέ δεν ξέρετε πως θα εξελιχθεί.

shutterstock-743434732.jpg

Πότε βίωσες την καλύτερή σου περίοδο;

Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε και να σας συνδέσει με κάτι εξίσου όμορφο, θέστε αυτήν την ερώτηση. Δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε να μάθετε τι ήταν αυτό που τον ανέβασε ψυχολογικά. Επίσης, θα εκπλαγείτε από την απάντηση, καθώς μπορεί να είναι αναπάντεχη. Θυμηθείτε ότι εάν ρωτήσουμε τον καθένα μας ξεχωριστά, όλοι θα απαντήσουν διαφορετικά.

Τι γνώμη έχεις για…;

Αξιοποιήστε ένα κοινωνικό φαινόμενο και φέρτε το στην επιφάνεια. Μπορεί να αφορά την επικαιρότητα, την οικονομία και πολλά άλλα... Φροντίστε, όμως να μη συμβεί με ύφος debate, αλλά μιας ενήλικης συζήτησης, από την οποία μπορούν να προκύψουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Μπορεί τα ραντεβού να είναι χαλαρά και να μιλάμε πιο πολύ για ευχάριστα θέματα, αλλά σε αυτά τα σημαντικά γεγονότα αποκαλύπτει κανείς το τι πραγματικά είναι. Οι αντιλήψεις και τα πιστεύω μας είναι αυτά που μας αντιπροσωπεύουν. Εάν μέσα από τα λόγια του διακρίνετε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν συμβαδίζει με εσάς, τουλάχιστον, θα το έχετε διαπιστώσει από την αρχή.