fbpixel

Search icon
Search
Pre-Valentine's Day "beauty prep": Tα skincare secrets που θα σας βοηθήσουν να λάμψετε
BEAUTY

Pre-Valentine's Day "beauty prep": Tα skincare secrets που θα σας βοηθήσουν να λάμψετε

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η τέλεια ευκαιρία να πάρετε τον χρόνο σας και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας


Μια από τις μεγαλύτερες date nights της χρονιάς είναι προ των πυλών και ξέρετε τι σημαίνει αυτό: η pre-date προετοιμασία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ξεκινήστε την προετοιμασία σας μια ημέρα πριν από το ραντεβού σας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ώστε λάμπετε την ημέρα των ερωτευμένων. Μην περιμένετε μέχρι το βράδυ πριν από το ραντεβού σας για να ξεκινήσετε την αντίστροφη μέτρηση της beauty προετοιμασίας σας. Είτε έχετε προγραμματίσει ένα δείπνο με τις καλύτερες φίλες σας είτε ένα ραντεβού με τον σύντροφό σας, θα θέλετε να έχετε τη μέγιστη δυνατή λάμψη. Με άλλα λόγια, δείξτε πρώτα στον εαυτό σας λίγη αγάπη ενόψει της 14ης Φεβρουαρίου.

Παρακάτω δημιουργήσαμε ένα ολοήμερο πλάνο προετοιμασίας ομορφιάς που θα σας κάνει να λάμπετε και να ακτινοβολείτε!

Bodycare

Exfoliation is key

Αν θέλετε το δέρμα σας να δείχνει όσο πιο λαμπερό γίνεται, η απολέπιση είναι απαραίτητη. Πρόκειται για μια θεραπεία περιποίησης που περιλαμβάνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας. Το δέρμα σας φαίνεται πιο φωτεινό και τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν απορροφώνται καλύτερα. Το βράδυ πριν από το ραντεβού σας, κάντε μια βαθιά απολέπιση στο σώμα σας. Απλώστε το scrub ομοιόμορφα σε υγρό δέρμα και κάντε απολέπιση με κυκλικές κινήσεις, όμως φροντίστε να μην ξεχάσετε τους αγκώνες, τα γόνατα και την πλάτη σας. 

Key product: L' Occitane Artichoke Body Scrub 

1-1.webp

BUY HERE: L' Occitane Artichoke Scrub, Attica.gr

Luxurious Shower

Αφού έχετε χαρίσει στο δέρμα του σώματός σας την μαγεία του exfoliation, συνεχίστε με ένα πολυτελές αφρόλουτρο με αρώματα που θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας, το οποίο. επιπλέον, θα ενισχύσει και τα αποτελέσματα της απολέπισης που έχετε ήδη κάνει. 

Key product: Molton Brown Fiery Pink Pepper Bath & Shower Gel

1-2.webp

BUY HERE: Molton Brown Fiery Pink Pepper Bath & Shower Gel, Attica.gr

Body mask

Εάν ο χρόνος σας το επιτρέπει, εμείς προτείνουμε να συνεχίσετε με μια μάσκα σώματος. Ενώ μπορεί να ακούγεται σαν κάτι νέο, στην πραγματικότητα η χρήση των μασκών καλό είναι να μην περιορίζεται μόνο στο πρόσωπό μας, καθώς η σωστή body mask μπορεί να κάνει θαύματα για την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση σε όλο σας το σώμα. 

Key product: Vitamin face & body mask by Sephora Collection

stighmiotipo-othonis-96.png
BUY HERE: Sephora Collection Vitamin face & body mask - Vitamin enriched skincare, Sephora.gr

Hydrate & Shimmer

Όπως έχετε σίγουρα αντιληφθεί έως τώρα, το μυστικό για ένα κατάλληλα προετοιμασμένο σώμα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έγκειται στην ενυδάτωση. Για αυτόν τον λόγο, το επόμενό σας βήμα αφορά την εφαρμογή μιας πλούσιας δόσης από την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα σώματος. Λόγω της περίστασης, σας συστήνουμε μια κρέμα που θα σας ενυδατώσει βαθιά, αλλά θα σας προσφέρει και μια λάμψη με διάρκεια. 

Key product: Tzimas Cosmetics Shimmering Body Cream

2023-12-05-tzimas2027.jpg

BUY HERE: Tzimas Cosmetics Shimmering Body Cream

Skincare

Καθαρισμός & απολέπιση

Ο καθαρισμός προηγείται πάντα, καθώς το πρώτο σας μέλημα πρέπει να είναι να απομακρύνετε από την επιδερμίδα σας τα περιττά έλαια, το μακιγιάζ και όσα μπορεί να έχει υποστεί η επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, φροντίστε να χρησιμοποιήστε ένα μη αφρώδες καθαριστικό το οποίο θα απογυμνώσει τον δερματικό σας φραγμό. Αντ' αυτού στραφείτε σε ενυδατικά καθαριστικά ή balm/oil cleansers. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία του καθαρισμού σας, ακολουθεί η απολέπιση του προσώπου, για την οποία επιλέξαμε ένα exfoliator με vitamin C ώστε να έχετε πιο λαμπερά αποτελέσματα. Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε, ότι οι κινήσεις σας κατά τη διάρκεια της απολέπισης πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές, ώστε για ακόμη μια φορά να μη θέσετε σε κίνδυνο τον δερματικό σας φραγμό. 

Key products: Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm & Germaine De Capuccini Excel Therapy O2 365 Soft Scrub

elemis.webp

BUY HERE: Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm, Cultbeauty.com

excel-therapy-o2-365-soft-scrub-face-exfoliator.jpg

BUY HERE: Germaine De Capuccini Excel Therapy O2 365 Soft Scrup, Idolo Spa

Mask 

Θα το αναφέρουμε για ακόμη μια φορά: αυτή την ημέρα το πρώτο σας μέλημα είναι η λάμψη! Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη συστήσουμε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα βασισμένη στην ενυδάτωση, ωστόσο αυτή που ξεχωρίσαμε θα σας κάνει να είστε πιο shiny από ποτέ. 

Key product: Kiehl's Turmeric Cranberry Seed Energizing Radiance Mask

3605971023651-p-1.jpg

BUY HERE: Kiehl's Turmeric Cranberry Seed Energizing Radiance Mask, Hondoscenter.com

Tone, tone, tone!

Ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε με τίποτα είναι η εφαρμογή του toner σας. Σε αυτό το σημείο, έχοντας καθαρίσει, απολεπίσει και ενισχύσει το δέρμα σας με προϊόντα βασισμένα κυρίως σε οξέα για λάμψη, καλό είναι να στραφείτε σε ένα απαλό και ενυδατικό toner που θα ολοκληρώσει τον "κύκλο" καθαρισμού του δέρματος. 

Key product: Lancome Confort Tonique - Comforting Rehydrating Toner

stighmiotipo-othonis-98.png

BUY HERE: Lancome Confort Tonique - Comforting Rehydrating Toner, Sephora.gr

Lock it down with Serum

Τώρα, έφτασε η στιγμή να "κλειδώσετε" την διαδικασία και να θρέψετε το δέρμα σας με έναν ορό. Ένας ορός πλούσιος σε ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη Β5 είναι ιδανικός για την περίσταση, αφού θα σας προσφέρει εξαιρετικά λείο και απαλό δέρμα. 

Key product: SkinCeuticals Hydrating B5 & Hualoronic Acid Serum

17-1006-web-hydratingb5-340x550.jpg

BUY HERE: SkinCeuticals Hydrating B5 Serum Προσώπου Με Υαλουρονικό Οξύ & Βιταμίνη Β5

Face & Eye cream

Μετά τον ορό, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ισορροπημένο, ενυδατωμένο και σφριγηλό. Για τους σκοπούς του Saint Valentines, σας συστήνουμε μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα από silk tree, με στόχο να αποκομίσετε τα οφέλη ενός ενυδατικού συστατικού αλλά και ενός ingredient που θα σας προσφέρει ακαταμάχητη λάμψη. Όσον αφορά τα μάτια, η καθεμία διαθέτει τις δικές της ανάγκες, όμως αξίζει να δώσετε και πάλι βάση σε κάτι εξαιρετικά ενυδατικό. 

Key products: Embryolisse Radiant Complexion Cream Rose Glow & The Silk Peony melting eye cream by TACHA

3350900002510-p-1.jpg

BUY HERE: Embryolisse Radiant Complexion Cream Rose Glow, Hondos Center

r04274690-m.webp

BUY HERE: TACHA The Silk Peony melting eye cream, Selfridges.com