fbpixel

Search icon
Search
Που τρώμε μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Που τρώμε μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη

Τα στέκια της πόλης που ενδύκνεινται για τις βραδινές λιγούρες μετά το ποτό


Έχετε βγει για ποτό και έχει έρθει η ώρα της επιστροφής, κι όμως σας έχει πιάσει μια μικρή λιγούρα για την απόλαυση μιας μικρής «αμαρτίας» after midnight. Το κατανοούμε απόλυτα. Όσο και να επιθυμούμε να τιθασεύσουμε την όρεξη μας είτε για γλυκό είτε για κάτι αλμυρό, το κέντρο της πόλης έχει βρει πάλι τον τρόπο να μας βάζει σε πειρασμό. Υπέροχες προτάσεις από street food, παραδοσιακές γεύσεις ή à la francaise παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα στέκια της Θεσσαλονίκης που ικανοποιούν τις γαστρονομικές μας προσδοκίες μετά τις 12.00!

Μικρός Πρίγκιπας 

titlo-XHuRo.jpg

Μια από τις πιο «παραμυθένιες» γωνιές της πόλης, ίσως και από τις πιο γνωστές κρεπερί της, ο Μικρός Πρίγκιπας στην Παλαιών Πατρών Γερμανού μοιάζει σαν να βγήκε από το Marais του Παρισιού. Αυθεντία στο άνοιγμα φύλλου, έχει καταφέρει να παρουσιάσει αυτήν τη γαλλική delicacy σε μια νέα εκδοχή, η οποία μας αρέσει πολύ -ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει πέρα από το εμπνευσμένο design του που θυμίζει πράγματι ότι βγήκε από τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, είναι το γεγονός ότι έχει καταφέρει να συνδυάζει διαφορετικές κουζίνες του κόσμου που ωστόσο «δένουν» αρμονικά. Plus, ένα ενδιαφέρον fact για αυτό το μικρό spot είναι ότι η κάθε κρέπα του έχει το δικό της όνομα, για τη φιλία, την αγάπη, κ.ά.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 16, @mikrosprigkipas.skg

Μπουγάτσα Γιάννης

anoigma-giannis-575x705.jpg

Ίσως από τα πιο διάσημα after midnight στέκια της πόλης, που προσφέρουν την Νο1 γεύση της Θεσσαλονίκης. Η Μπουγάτσα Γιάννης αποτελεί ένα εμβληματικό spot της πόλης, που γνωρίζουν καλά όσοι ξενυχτούν. Με την αγαπημένη μπουγάτσα της, αλλά και το πιο φημισμένο «σουφλέ» της όπως το αποκαλούν (είναι ουσιαστικά ζαμπονοκασερόπιτα με μαγιονέζα) σας προσκαλεί να δώσετε στο night out σας την επίγευση του πιο νόστιμου φύλλου. Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και την κλασική μπουγάτσα με κρέμα, που μετά από ένα βράδυ με ποτό ακούγεται ιδανική.

Info: Μητροπόλεως 106, @bougatsa_giannis

Last Slice

titlo-RgUqN.jpg

Oι λάτρεις της πίτσας το επιλέγουν για χρόνια. Το Last Slice κρατάει επάξια τα ηνία ίσως του καλύτερου pizza spot στο κέντρο της πόλης, αφού συνδυάζει την αυθεντικότητα της ιταλικής συνταγής με ένα μοντέρνο twist, σε υπερμεγέθη κομμάτια που δίνουν πραγματικά άλλη «γεύση» στο βράδυ σου. Με καλές πρώτες ύλες, μεσογειακές προτάσεις και φιλόξενη διάθεση αυτό το συνήθως take away στέκι της Προξένου θα κάνει καλύτερα την έξοδό σας more italian και more fun!

Info: Προξένου Κορομηλά 1, @thelastslice_thessaloniki

Thess Bao

img-1414.jpg

Αγαπάμε το Thess Bao γιατί είναι μια υψηλών προδιαγραφών γαστρονομική πρόταση, σερβιρισμένη στο χέρι. Εδώ, τα φημισμένα ασιατικά ψωμάκια ζυμώνονται με τη γνήσια συνταγή και σερβίρονται μ’ ελληνικές umami γεύσεις. Γαρίδες, κοτόπουλο, χοιρινό είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ δε λείπουν και αυτές για τους vegan ή vegetarian. Επιπλέον, η εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής το καθιστούν μια εμπειρία που μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε ακόμα και μετά από το ποτό μας. Τι καλύτερο για να κλείσει η βραδιά;

Info: Καλαποθάκη 3, @thessbao

Three pieces 

titlo-v6qTI.jpg

Ένα μικρό street food spot, με εξαιρετικές προτάσεις για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Ιδιαίτερα για εσάς που επιλέγετε να πίνετε το ποτό σας στα Λαδάδικα, σε μόνο λίγα λεπτά μπορείτε να βρίσκεστε εκεί και να απολαμβάνετε τις πιο υπέροχες γεύσεις, που πραγματικά θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας. Με ανεβασμένη διάθεση, δημιουργεί ένα κλίμα παρέας στο εξωτερικό του, με τους περισσότερους να δοκιμάζουν επιλογές του ονείρου από, tacos, hot dogs και burgers, με έμφαση στα φρέσκα υλικά και στην ποιότητα.

InfoΒεροίας 4, @threepiecesskg