fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα περάσουν οι συντάκτες του GLOW.GR το φετινό Πάσχα
WHAT'S GLOW

Πώς θα περάσουν οι συντάκτες του GLOW.GR το φετινό Πάσχα

Παρουσιάζουν τις προτάσεις τους, μοιράζοντας τις πιο εγκάρδιες ευχές τους


Το Πάσχα μάς καλεί να βιώσουμε τις πιο δυνατές στιγμές και να απολαύσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί τριγύρω μας. Φέτος τις γιορτές, η αισιοδοξία βρίσκεται στο επίκεντρο και με βάση αυτή πορευόμαστε για όλα όσα έρχονται. Φως, χαρούμενα πρόσωπα και όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε είναι όλα όσα έχουμε ανάγκη. Οι μέρες αυτές βρίσκουν όλους εμάς με την πιο γιορτινή διάθεσή μας, με όρεξη να αδράξουμε κάθε στιγμή και με ένα πλατύ χαμόγελο που πηγάζει από όλα αυτά για τα οποία νιώθουμε ευγνωμοσύνη, μοιράζοντας τις δικές μας προτάσεις, αλλά και τις ευχές για το πιο φωτεινό, «ζεστό» Πάσχα!

Σταυρούλα Κλειδαριά

othonis-2022-04-22-124828.png

Πάσχα κοντά στη θάλασσα που αγαπώ είναι το καλύτερό μου. Με πρόσωπα αγαπημένα, κουβέντες χαρούμενες, όμορφα στρωμένα τραπέζια κάτω απ’ τον ήλιο, κεριά αναμμένα το σούρουπο, μυσταγωγία στην εκκλησία, αγκαλιές και λόγια αγάπης μαζί με το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών. Η Ουρανούπολη είναι ένας τόπος αγαπημένος εδώ και χρόνια, κι έχω περάσεις αρκετές γιορτές του Πάσχα στη ζωή μου εκεί. Είναι όμορφα αυτή την εποχή μια και το γαλήνιο τοπίο έχει τη δυναμική της προσδοκίας του καλοκαιριού που ακολουθεί, ενώ η σκιά του Άγιου Όρους είναι απόλυτα ταιριαστή με την εποχή. Χαίρομαι να επιστρέφω στον τόπο αυτό, απολαμβάνω τις πρωινές μου βόλτες στην αμμουδιά, έναν απογευματινό καφέ σε μία από τις απολαυστικές βεράντες του Eagles Palace με θέα την Αμμουλιανή, όπως και τη διαδρομή μέχρι τα όρια του Αγίου Όρους όπου το τοπίο γίνεται απίθανα άγριο, τραχύ και γοητευτικό μαζί. Η ηρεμία και η γαλήνη που που εισπράττω κάθε φορά είναι αναντικατάστατη αποσυμπίεση και απόλυτα ευεργετική για την ψυχή.

Κωνσταντίνος Τανιάς

275131359-845293409761729-5821489730265119304-n.jpg
Art de la table: Dior Maison

Όσο μεγαλώνω, καταλαβαίνω πως η οικογένεια είναι το μεγαλύτερο αγαθό και ό,τι πιο σημαντικό έχουμε σε αυτήν τη ζωή. Ιδίως στις γιορτές, αυτή η σκέψη βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό μου. Μέχρι πρόσφατα, θεωρούσα πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της θαλπωρής και της αγάπη, αλλά τώρα έχω την ίδια αντίληψη και για το Πάσχα. Στιγμές με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους, ένα τραπέζι γεμάτο χρώματα και χαρούμενα πρόσωπα υπό τον ήχο του θροΐσματος που προσφέρουν τα καταπράσινα δέντρα... Μια αίσθηση που μου υπενθυμίζει πως η άνοιξη είναι εδώ, επιβάλλοντάς μου σχεδόν να κάνω μόνο αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον. Καταστάσεις γεμάτες απλότητα, ηρεμία και γαλήνη. Αυτό θα είναι το δικό μου Πάσχα φέτος, και μπορώ να πω πως, μετά από δύο «παγωμένα» χρόνια, το έχω περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Κάπου εκεί, ανάμεσα στις οικογενειακές στιγμές, έχω βάλει στην to do list μου την ταινία "The City and the City", για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα. Μια παραγωγή που παραβαίνει τους συναισθηματικούς κανόνες και αρνείται κατηγορηματικά να κλειστεί σε κοινότυπα «κουτάκια» καμουφλάζ. Όποια κι αν είναι τα δικά σας σχέδια για το φετινό Πάσχα, εύχομαι να περάσετε μοναδικά, δείχνοντας με κάθε πιθανό τρόπο στους δικούς σας πόσο πολύ του αγαπάτε!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

shutterstock-1075198475.jpg

Κι ενώ οι περισσότεροι επέλεξαν τις εξορμήσεις και τις εκδρομές, προτίμησα να μείνω στην πόλη. Εκτός από τα οικογενειακά τραπέζια και τις συναντήσεις με φίλους αυτές τις πασχαλινές ημέρες, δεν μπορώ να αντισταθώ στην κατανυκτική, ήσυχη και «άδεια» Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι αυτές τις ημέρες την αγαπάω λίγο περισσότερο. Οι βόλτες στο κέντρο, στη Νέα Παραλία αλλά και σε άλλα σημεία που λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας δεν συνηθίζω θα είναι must για τις επόμενες μέρες. Αν λοιπόν, ανήκετε κι εσείς στην ίδια κατηγορία -θα παραμείνετε στην πόλη- σας προτείνω, χωρίς δεύτερη σκέψη να αφιερώσετε χρόνο και να απολαύσετε έναν απογευματινό περίπατο στα σοκάκια της Άνω Πόλης και στη συνέχεια να θαυμάσετε την υπέροχη θέα από τα Κάστρα. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών θα συμβάλει στη δημιουργία αξέχαστων στιγμών.  

Αναστασία Πολίτογλου

shutterstock-11589947921.jpg

Αυτό το Πάσχα θα το περάσω στην αγαπημένη μου Βαρκελώνη. Αυτή τη μαγική πόλη που εμείς στην Ευρώπη έχουμε την ευκαιρία να την αποκαλούμε το μικρό Λος Άντζελες μας. Δεν ξέρω αν είναι τα κύματα, οι άνθρωποι, ο ήλιος, τα μαγαζιά της ή κάτι διαφορετικό αλλά ξέρω ότι κάθε φορά που πηγαίνω λατρεύω οτιδήποτε την περιλαμβάνει. Χρώματα, φίλοι, Κυριακή του Πάσχα σε άλλη χώρα και μερικές αγκαλιές που δεν κάναμε σίγουρα θα γίνουν και θα συμπληρώσουν ότι έλειπε τόσο καιρό. Όσο για αυτά που αξίζει κανείς να δει αυτό το Σαββατοκύριακο, στη must list είναι το Barcelona Open Banc Sabadell, στο οποίο παίζει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Για τις γαστρονομικές σας περιπέτειες προτείνω ανεπιφύλακτα το El Set, όπου κάθε φορά που το επισκέπτομαι μια διαφορετική μεσογειακή εμπειρία με περιμένει. Μια ανάσα για δυο μέρες και μετά πάλι μέσα σε όλα αυτά τα οποία δημιουργούν την καθημερινότητα μου και μου υπογραμμίζουν ότι το να ταξιδεύω είναι η δική μου μαγική ιδιότητα. Να φωτιζόμαστε και να φωτίζουμε.

Αγάπη Γαβριηλίδου

shutterstock-1906088218.jpg

Το Πάσχα -τουλάχιστον για μένα- σημαίνει παράδοση, σημαίνει οικογένεια, σημαίνει φαγητό και καλή παρέα. Οπότε, αυτό ακριβώς είναι το δικό μου πλάνο για φέτος! Την Κυριακή, από νωρίς το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει -παραδοσιακά- σούβλες και πλούσιες γεύσεις, ενώ προς το απόγευμα και κυρίως τη Δευτέρα, στο «κάδρο» μπαίνουν μερικά από τα πιο hot σημεία της πόλης, για κάποιο καφέ και φυσικά ποτό. Ωστόσο, πρώτα και πάνω από όλα, θα προσπαθήσω να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου. Παρατηρώ γύρω μου, ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται συνεχώς οι αρνητικές ειδήσεις και φέτος, πραγματικά αισθάνομαι πως θέλω να κάνω focus στους δικούς μου ανθρώπους, στους γονείς, στους παππούδες, σε όλους. Μην τους ξεχνάτε και μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο, γιατί δεν είναι! Ό,τι κι αν κάνετε, σας εύχομαι να περάσετε τέλεια, να απολαύσετε αυτά που σας αρέσουν και να χαρείτε τις ημέρες αυτές όπως ακριβώς θέλετε. Καλό Πάσχα σε όλους!

Ελένη Παπαστεργίου

garden-party.jpg

Η μέρα του Πάσχα πάντα είναι ταυτισμένη στο μυαλό μου με λέξεις όπως άνθρωποι, αγάπη, «ζεστασιά». Διαχρονικό κέντρο όλων αυτών αποτελεί η τραπεζαρία, το πιο γοητευτικό και ταυτόχρονα «νόστιμο» σημείο αναφοράς μου. Η αγαπημένη μου στιγμή αυτής της ημέρας είναι να διαμορφώνω τη διακόσμηση της γιορτινής τραπεζαρίας. Με έναν μόνο κανόνα, ο οποίος δεν αλλάζει ποτέ! Η τραπεζαρία θέλω να είναι πάντα τοποθετημένη στο πιο ωραίο σημείο της αυλής. Η ενέργεια είναι ιδιαίτερη και τα φυτά «χτίζουν» την τέλεια διακόσμηση. Κάθε χρονιά δοκιμάζω και μια διαφορετική διαμόρφωση και «παίζω» με τα χρώματα και τα υλικά. Όσο μεγαλώνω, λατρεύω όλο και περισσότερο την minimal ατμόσφαιρα. Natural στοιχεία, λευκά πορσελάνινα σερβίτσια και διακοσμητικές λεπτομέρειες θα μείνουν αξέχαστα. Καλό και φωτεινό Πάσχα!