fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος επιλέγοντας τον κατάλληλο φωτισμό
MAGAZINE

Πώς να κάνετε τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος επιλέγοντας τον κατάλληλο φωτισμό

Η Νατάσα Πετρίδου της Petridis Lighting μάς αποκαλύπτει τι πρέπει να προσέξουμε


H εποχή αποτελεί την τέλεια αφορμή για μια μερική ή ολική ανανέωση στους προσωπικούς μας χώρους. Επικεντρωνόμαστε στους πιο περιορισμένους από αυτούς και στην πρόκληση να τους σχεδιάσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να δείχνουν μεγαλύτεροι, καλύπτοντας τις καθημερινές μας ανάγκες και δημιουργώντας σκηνικά που ν' ανταποκρίνονται στις επιλογές μας. Κορυφαίοι home experts μάς κατεύθυναν step by step, με χρηστικές συμβουλές κι έξυπνες προτάσεις για να εκμεταλλευτούμε σωστά κάθε εσωτερικό κι εξωτερικό living space και από μικρό σε τετραγωνικά να τον κάνουμε μεγάλο σε λειτουργικότητα και αισθητική. 

Η Νατάσα Πετρίδου, η οποία ανήκει στην τρίτη γενιά της επιχείρησης, εδώ και 20 χρόνια εξελίσσει και η ίδια την παραδοσιακή εταιρική φιλοσοφία της Πετρίδης ΑΒΕΕ, που είναι Πελάτης - Ποιότητα - Καινοτομία. Σήμερα, είναι διευθύντρια πωλήσεων, έχοντας περάσει απ’ όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρίας. Παραμένει updated σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και το μέλλον του φωτισμού και με την εμπειρία της μπορεί να παρουσιάσει ό, τι πιο σύγχρονο σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα.

Πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός για έναν χώρο; 

Με ποιον τρόπο τον προβάλλει και τον χαρακτηρίζει; Είναι εξαιρετικά σημαντικός, τόσο για την αισθητική ανάδειξη όσο και για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς ενός χώρου. Για παράδειγμα, σε μια κατοικία ή ένα κατάστημα διακοσμημένο άψογα δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν δεν αναδειχθεί με τον κατάλληλο φωτισμό, ενώ η παραγωγικότητα σ’ ένα περιβάλλον εργασίας μπορεί ν’ αυξηθεί, αν φωτιστεί με βάση τις αντίστοιχες απαιτήσεις.

3-e7Tjm.jpg

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν θέλουμε να φωτίσουμε έναν χώρο;

Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζουμε πώς θα χρησιμοποιείται, από ποιους, και να έχουμε αποφασίσει τι επιθυμούμε από αισθητικής άποψης. Κάθε περιβάλλον έχει διαφορετικές απαιτήσεις, είναι, όμως, σημαντικό, εκτός από τα γενικά κριτήρια, να ικανοποιούνται και οι επιθυμίες των ανθρώπων που θα τον λειτουργούν, αλλά και να έχουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ποιες θα μπορούσαν να είναι μερικές βασικές κατευθύνσεις, ώστε να χαρίσουμε ευελιξία στο περιβάλλον μας και να το μεταμορφώσουμε εύκολα; 

Κάθε χώρος έχει τις δικές του ανάγκες. Για παράδειγμα, σε κάποιον που είναι διαμορφωμένος για διαφορετικές χρήσεις προτείνουμε σενάρια φωτισμού. Σ’ ένα living room με κουζίνα, μπορούμε να έχουμε τα κατάλληλα φωτιστικά με τις ανάλογες αποδόσεις, δέσμες φωτός και θερμοκρασίες χρώματος, έτσι ώστε να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε τόσο για μια κοινωνική εκδήλωση, όσο και για χαλαρή συγκέντρωση, σύμφωνα με τις ανάγκες της καθημερινότητας κ.λπ.

2-Jvlik.jpg

Ποια είναι τα tricks, ώστε κάθε χώρος του σπιτιού να φαίνεται μεγαλύτερος;

Ένας τρόπος είναι να φωτίσουμε έμμεσα την οροφή, δηλαδή, με «κρυφή» εγκατάσταση, που αποδεικνύεται ότι είναι και ο πιο ιδανικός.

Εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, τι άλλο μπορεί να προσφέρει η επιλογή μιας σωστής λύσης φωτισμού; 

Σ’ ένα επαγγελματικό περιβάλλον, ο φωτισμός μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα. Η έντασή του σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία χρώματος επιδρούν σημαντικά στην ψυχολογία του ανθρώπου. Σ’ έναν εξωτερικό χώρο, από την άλλη, συνεισφέρει στην ασφάλειά του. Επιπλέον, με την επιλογή των κατάλληλων φωτιστικών σωμάτων μπορούμε να πετύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας, κάτι που έχει οικονομικό όφελος και υποδηλώνει οικολογική ευαισθησία.

1-9bcCg.jpg
Νατάσα Πετρίδου

About

H Πετρίδης ΑΒΕΕ είναι μία σύγχρονη εξαγωγική βιομηχανία παραγωγής κι εμπορίας φωτιστικών σωμάτων, με ιστορία 65 ετών και ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, αλλά και σε άλλες 56 χώρες. Με state of the art βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ισχυρό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, είναι ο αδιαφιλονίκητος leader στην ελληνική βιομηχανία φωτισμού. Τα τελευταία χρόνια, επενδύει συστηματικά στην καινοτομία και την περαιτέρω εξάπλωση του εξαγωγικού της δικτύου.

Info: Petridis Αδριανουπόλεως 6, Καλαμαριά, τηλ. 2310 408700, www.petridis-lighting.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021