fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν όμορφα όλη μέρα, κάθε μέρα
HAIR & NAILS

Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν όμορφα όλη μέρα, κάθε μέρα

Κι όμως μπορείτε να το πετύχετε


Πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι αν θέλετε να μυρίζετε ωραία, η προσωπική σας υγιεινή είναι το «κλειδί», ενώ το να ψεκάζεστε με το αγαπημένο σας άρωμα μπορεί να σας δώσει ένα έξτρα boost. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά σας; Εκείνα φέρουν επίσης ένα δικό τους άρωμα, το οποίο αντανακλά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, το πόσο πρόσφατα τα έχετε πλύνει και διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ενώ μπορεί να συμπίπτουν οι κανόνες  μεταξύ του να κάνετε τα μαλλιά και το σώμα σας να μοσχοβολούν, υπάρχουν κάποια guidelines ειδικά για τα μαλλιά σας. 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς ακριβώς να τα κάνετε να μυρίζουν όμορφα όλη μέρα, κάθε μέρα!

Προσθέστε ένα αρωματικό λάδι

Αν θέλετε να ενισχύσετε το άρωμα των μαλλιών σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε λάδι στο τριχωτό της κεφαλής ή τις άκρες σας... ή ακόμα και στα δύο. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να τα κάνουν να μυρίζουν υπέροχα. Όσο για το τι αρώματα θα επιλέξετε, αυτό εξαρτάται από εσάς. Πολλοί hair experts είναι fans των αρωμάτων μέντας, δεντρολίβανου, λεβάντας και πορτοκαλιού. Συνιστούν τα αιθέρια έλαια για χρήση -τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στα μαλλιά- απλώς σας προτρέπουν να βεβαιωθείτε ότι το μέρος όπου το χρησιμοποιείτε είναι το κατάλληλο. Υπάρχουν υπέροχα δροσιστικά mist για τα μαλλιά, καθώς και σπρέι κατά της ρύπανσης που περιέχουν αιθέρια έλαια.

shutterstock-1721846047.jpg

Αποφύγετε τα τσιγάρα

Ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε το τσιγάρο για τη συνολική σας υγεία, το σημαντικότερο είναι ότι ο καπνός του μπορεί επίσης να αφήσει μια οσμή στα μαλλιά. Αν είστε και εσείς καπνίστρια, μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή είναι η μυρωδιά - και πόσο βαθιά μπορεί να εισχωρήσει στα μαλλιά σας, καθώς είναι εξαιρετικά απορροφητικά. Όσο κάνετε μπάνιο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τμήματα και να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν, φροντίζοντας να το τρίψετε στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Χρησιμοποιήστε ένα άρωμα μαλλιών 

Αν τα μαλλιά σας δεν μυρίζουν υπέροχα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ψεκάσετε κάποιο άρωμα για μια γρήγορη λύση. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πολύ καλή ιδέα, γι' αυτό πρέπει να το αποφύγετε. Τα αρώματα είναι φτιαγμένα για το δέρμα σας (όχι για τα μαλλιά σας) και ορισμένα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη - για παράδειγμα, το αλκοόλ στις περισσότερες φόρμουλες μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα. Υπάρχουν βέβαια αρκετά προϊόντα styling που προορίζονται ειδικά για τα μαλλιά και μυρίζουν μοναδικά. Επίσης, επιλέξτε ένα προϊόν ειδικά για τα μαλλιά με άρωμα που σας αρέσει - αυτό μπορεί να σημαίνει το σαμπουάν και το conditioner σας, διάφορα σπρέι, μους και κρέμες ή/και ένα άρωμα μαλλιών.

shutterstock-2190058625.jpg

Λούστε τα μαλλιά σας τακτικά

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Κάποιοι λένε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο σπάνια, ώστε να διατηρείτε ανέπαφα τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας και να μπορούν να καλύψουν τα μαλλιά σας, ενώ άλλοι λένε να λούζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε για να αποφύγετε οποιαδήποτε συσσώρευση. Αν η προτεραιότητά σας είναι να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν πολύ ωραία κάθε μέρα, το πιο συχνά είναι το καλύτερο. Η οσμή εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής ή στα μαλλιά όταν τα βακτήρια συγκεντρώνονται στο δέρμα. Το λούσιμο των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής για την απομάκρυνση των ελαίων και των βακτηρίων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης οσμών.

Για να αποκτήσετε στα μαλλιά σας το καλύτερο άρωμα μπορεί να χρειαστεί λίγη φροντίδα, αλλά τα βήματα είναι αρκετά εύκολα να ακολουθήσετε. Θα πρέπει να αποφεύγετε το τσιγάρο, να λούζετε τα μαλλιά σας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα και να δοκιμάζετε να χρησιμοποιείτε αρωματικά για τα μαλλιά ή προϊόντα με αιθέρια έλαια. Αν αυτά τα βήματα δεν αποδώσουν ή αν ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα που προκαλεί την κακοσμία των μαλλιών, επισκεφθείτε το γιατρό σας για να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος. Μόλις καθιερώσετε μία custom σε εσάς ρουτίνα και αντιμετωπίσετε τυχόν υποκείμενα ζητήματα, τα μαλλιά σας είναι βέβαιο ότι θα μυρίζουν καταπληκτικά κάθε μέρα σε χρόνο μηδέν.