fbpixel

Search icon
Search
Πώς να "γυμνάσετε" τους μύες του προσώπου σας για να δείχνετε πιο καλοσχηματισμένες
FACE & BODY

Πώς να "γυμνάσετε" τους μύες του προσώπου σας για να δείχνετε πιο καλοσχηματισμένες

Η τάση "fit face" επικεντρώνεται στην άσκηση για νεανικό δέρμα και σμιλευμένα ζυγωματικά


Η βιομηχανία της ομορφιάς περιστρέφεται εδώ και πολύ καιρό γύρω από την επιχείρηση του "σιδερώματος" των ρυτίδων και της εξομάλυνσης της επιδερμίδας σε μια "νεανική" κατάσταση. Την τελευταία δεκαετία υπήρξε μια έκρηξη στα fillers που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν τεχνητά στο πρόσωπο περισσότερο όγκο και δομή. Σύμφωνα με μελέτη του University College του Λονδίνου, η αγορά των δερματικών fillers αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 11,7 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το 2026, όπως αναφέρει το Telegraph.

Ενώ τα fillers, στα σωστά χέρια, μπορούν να είναι αποτελεσματικά στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου, η τάση αλλάζει. Υπάρχει μια νέα επιθυμητή εμφάνιση στην πόλη: το "γυμνασμένο πρόσωπο". Σκεφτείτε μυς που είναι σμιλευμένοι και τονισμένοι και ασκούνται (όπως θα γυμνάζατε τους δικέφαλους και τους τετρακέφαλους) που προσδίδουν στο δέρμα φυσικό περίγραμμα και όχι υπερβολικό γέμισμα. Και αν έχετε μερικές ρυτίδες, ποιος νοιάζεται; Το "γυμνασμένο πρόσωπο" είναι νεανικό με έμφαση στην καλή, υγιή επιδερμίδα και όχι στο "σιδέρωμα" των γραμμών.

goop.jpg
image credit: goop.com

Αρκεί να παρατηρήσετε φωτογραφίες από πρόσφατες εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί για να δείτε ότι τα πρόσωπα δείχνουν πιο σμιλεμένα. Πάρτε για παράδειγμα την Demi Moore, η οποία ίσως προτιμούσε ένα πιο γεμάτο βλέμμα στο παρελθόν, αλλά το πρόσωπό της δείχνει πιο τονωμένο και περιγεγραμμένο καθώς γερνάει. Η Sienna Miller έχει επίσης όλα τα κλασικά σημάδια του "γυμνασμένου προσώπου": φωτεινό, λαμπερό δέρμα με σμιλεμένα ζυγωματικά και σαγόνι.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς θα αποκτήσετε και εσείς ένα "fit face"! 

Hit the (Face)gym

Η απάντηση δεν είναι πάντα τα ενέσιμα. "Η κόπωση από τα fillers είναι πραγματική", λέει η Inge Theron στο Telegraph, η ιδρύτρια της FaceGym, η αλυσίδα κομμωτηρίων της οποίας έχει ως στόχο να γυμνάζει και να τονώνει τους 40 μύες του προσώπου των πελατών της μέσω εντατικών τεχνικών μασάζ και συσκευών ομορφιάς. Σκεφτείτε το σαν μια προπόνηση HIIT για το πρόσωπο. "Σταδιακά ο κλάδος κινείται προς μια πιο φυσική προσέγγιση", προσθέτει. Εκτός από το να δίνει μια πιο τονισμένη και σμιλευμένη όψη στο πρόσωπο, είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν οι μισοί από τους πελάτες του FaceGym είναι άνδρες που αναζητούν επίσης ένα πιο τονισμένο σαγόνι.

Στοίβαξη θεραπειών

Η αισθητικός με έδρα το Λονδίνο Jasmina Vico, η οποία βλέπει τακτικά τις Jodie Comer και Margot Robbie, συμφωνεί. Είναι μία από τις καλύτερες ειδικούς στην υψηλή τέχνη της βελτίωσης του προσώπου μόνο με τη χρήση μηχανημάτων και μασάζ. Δεν θα βρείτε ενέσιμα στην κλινική της- είναι όλα αριστοτεχνικά μηχανήματα που τονώνουν και σμιλεύουν το πρόσωπο.

bd8997daa074053f5fdc74f17a5edf8d.jpg

Για να ασκήσει το πρόσωπο, η Vico χρησιμοποιεί ένα ενδοστοματικό λέιζερ το οποίο βοηθά στην ανύψωση και σύσφιξη των ζυγωματικών μέσα από το στόμα. Αυτό δεν είναι επώδυνο. Η ίδια αποκαλεί την εμφάνιση που προκύπτει "αντίστροφο φαινόμενο βαρύτητας", το οποίο είναι ίσως το πιο ελκυστικό όνομα για ένα πρόσωπο προσώπου που υπήρξε ποτέ. "Μπαίνεις μέσα σου... και αυτό αντανακλάται στο εξωτερικό. Είναι σαν να διακοσμείς το σπίτι", λέει η Vico στο Telegraph. Κάνει αυτή τη θεραπεία για πολλές διασημότητες πριν από μια εκδήλωση στο κόκκινο χαλί, καθώς "βρίσκεις το σαγόνι και τα ζυγωματικά".

Η Vico χρησιμοποιεί επίσης πολύ ηλεκτρομυϊκή διέγερση (EMS) και ραδιοσυχνότητες στις θεραπείες της, δύο μακροχρόνιες δοκιμασμένες μεθόδους αναζωογόνησης και τόνωσης του προσώπου. Η πρώτη μοιάζει με έντονη προπόνηση και η δεύτερη βοηθά στην τόνωση και την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Ενώ το EMS έχει περίεργη αίσθηση, δεν είναι επώδυνο, και το θερμαινόμενο εργαλείο μασάζ που χρησιμοποιείται για τη ραδιοσυχνότητα είναι απλά υπέροχο.

"Όσο περισσότερο κάνετε αυτές τις θεραπείες, τόσο περισσότερο οι μύες θα παραμείνουν στη θέση τους", εξηγεί h Vico. Και τα δύο αυτά gadgets χρησιμοποιούνται παράλληλα με ένα σωστό, εντατικό μασάζ προσώπου. Μόνο μια λέξη προσοχής: η ραδιοσυχνότητα πρέπει να χρησιμοποιείται στα σωστά χέρια και από έναν έμπειρο αισθητικό, όπως η Vico, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα τα λιπώδη "μαξιλάρια" του προσώπου. Ο στόχος δεν είναι να λιώσει ο όγκος στο πρόσωπο.

Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν ενεργά να αφαιρέσουν λίπος από το πρόσωπό τους. Σχεδιασμένη για να κάνει τα ζυγωματικά να "ξεπροβάλλουν", η αφαίρεση λίπους από τα ζυγωματικά είναι μια από τις τελευταίες αισθητικές τάσεις που κάνουν το γύρο του κόσμου. Είναι ένα μεγάλο όχι από τη Vico, επειδή, όπως επισημαίνει, καθώς μεγαλώνετε θα χάσετε όγκο στο πρόσωπό σας ούτως ή άλλως. Καθώς μεγαλώνουμε, τα δόντια μετακινούνται και τα οστά υποχωρούν. Αν έχετε ήδη αφαιρέσει το βουβωνικό λίπος, πιθανότατα θα φαίνεστε ισχνός και βυθισμένος με την πάροδο του χρόνου.

Ενέσιμα που γίνονται σωστά

Αν τα ενέσιμα είναι το φόρτε σας, υπάρχουν τρόποι για να πετύχετε μια πιο φυσική εμφάνιση αντί για μια ισχυρή δόση γεμίσματος. Η γενική ιατρός και ειδικός αισθητικής Dr Christine Hall, η οποία δραστηριοποιείται στην The Taktouk Clinic στο Knightsbridge, λέει ότι βλέπει μια αύξηση των πελατών που έρχονται να την δουν με πρόσωπα που έχουν χάσει λίπος, και την επιθυμία για συνολικά περισσότερο τόνο. "Η απώλεια λίπους μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι", μου λέει. "Μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε τραβηγμένοι ή βυθισμένοι, με κοίλανση των ματιών. Αν χάσουμε βάρος ή καθώς γερνάμε, τα διαμερίσματα λίπους στο δέρμα μας - τα μαξιλάρια που μας κρατούν να δείχνουμε νεανικοί - πέφτουν προς τα κάτω". Αυτό είναι το αντι-"γυμνασμένο πρόσωπο".

Ο Δρ Hall εξηγεί ότι ένα νεανικό πρόσωπο μοιάζει με ένα ανεστραμμένο τρίγωνο - το οποίο οι γιατροί αποκαλούν "τρίγωνο της νεότητας". Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο όγκο στους κροτάφους, υψηλότερα ζυγωματικά και λεπτότερο σαγόνι και πηγούνι. Πρόκειται για ένα πολύ νεανικό ιδανικό. Όμως καθώς μεγαλώνουμε, αυτό το τρίγωνο γυρίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση: με απώλεια όγκου στους κροτάφους και τα ζυγωματικά και με μετατοπισμένα λιπώδη μαξιλάρια που υποτάσσονται στη βαρύτητα και προκαλούν "κρέμασμα". Αυτή η μετατόπιση των λιποαποθηκών είναι που επηρεάζει πραγματικά το πρόσωπό σας, και αυτές τις λιποαποθήκες πρέπει να γυμνάσουμε.

1b2ca8a2ba7b7847a835b3721e237c83.jpg

Πώς μπορούμε λοιπόν να διορθώσουμε αυτό το βυθισμένο και "ξεφουσκωμένο" δέρμα; Για την απώλεια όγκου η Hall έχει διάφορες επιλογές. Η πρώτη είναι πιθανότατα η πιο δημοφιλής επιλογή: το filler υαλουρονικού οξέος, το οποίο δίνει ένα άμεσο αποτέλεσμα ανύψωσης και κάνει το απαιτούμενο έργο της αποκατάστασης του χαμένου όγκου. "Αυτό είναι που πραγματικά προορίζεται το πληρωτικό υλικό", προσφέρει ο Hall, και όχι ένα εργαλείο για την προσθήκη υπερβολικού όγκου ή σχήματος στο πρόσωπο.

Από τη μία πλευρά, τα fillers είναι μια φανταστική γρήγορη λύση και στα σωστά χέρια μπορούν να δώσουν πραγματικά υπέροχα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να δείτε άμεση αλλαγή: το πληρωτικό μπορεί να δώσει την εντύπωση ενός πιο ανασηκωμένου σαγονιού και τονωμένων ζυγωματικών μέσα σε μια ώρα. Το πρόβλημα είναι ότι αν παρατηρήσετε κάποιον που έχει κάνει filler, είτε έχει κάνει υπερβολική ποσότητα είτε έχει εγχυθεί όγκος σε λάθος σημεία.

Εναλλακτικές λύσεις στα fillers 

Ο Δρ Marco Nicoloso στην κλινική Ouronyx στο Λονδίνο λέει στο Telegraph: "Η αντιμετώπιση της απώλειας όγκου, ιδιαίτερα στα μάγουλα, είναι ζωτικής σημασίας. Η βυθισμένη εμφάνιση, η μειωμένη προεξοχή των ζυγωματικών και το χαλαρό δέρμα είναι κοινές ανησυχίες που χρειάζονται προσοχή" , λέει. Ο Nicoloso αρέσκεται να χρησιμοποιεί το HarmonyCA, έναν νέο υβριδικό βιοδιεγέρτη, ένα ενέσιμο προϊόν που παρέχει αποτέλεσμα ανόρθωσης, αλλά επίσης εκκινεί την παραγωγή κολλαγόνου μετά τη θεραπεία, οδηγώντας σε ουσιαστικές βελτιώσεις στη χαλάρωση του δέρματος. Σε συνδυασμό με συσκευές τόνωσης του δέρματος και καλά προϊόντα περιποίησης, μπορείτε να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.