fbpixel

Search icon
Search
Πώς να εντάξετε με επιτυχία το ξύλο στην κατοικία σας κάνοντάς την να δείχνει μεγαλύτερη
MAGAZINE

Πώς να εντάξετε με επιτυχία το ξύλο στην κατοικία σας κάνοντάς την να δείχνει μεγαλύτερη

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος μάς αποκαλύπτει τις προτάσεις και τις συμβουλές του


Η σταδιοδρομία του Γιώργου Αργυρόπουλου στον χώρο της κατασκευής επίπλου ξεκίνησε το 2000, όταν ανέλαβε εξολοκλήρου την οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1981. Οι σπουδές στο interior decoration αποτέλεσαν τη βάση για ν’ αποκτήσει την αίσθηση του χώρου και του πώς να τον μεταμορφώνει, ενώ η καθημερινή επαφή με πελάτες και περιβάλλοντα τον βοήθησε να βελτιώσει τον τρόπο σκέψης και την αισθητική του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Τo σπίτι μας έχει γίνει ο βασικός χώρος στον οποίο ζούμε και λειτουργούμε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τον διαμορφώνουμε έτσι, ώστε να μας καλύπτει αισθητικά και να μας δίνει ικανοποίηση.

Από την εμπειρία σας, πείτε μας, τι πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει ν’ ανανεώσει τον χώρο του; 

Ποιος ο ρόλος του ξύλου και των ειδικών κατασκευών; Καταρχήν, πρέπει να ξεκινήσει από απλές αλλαγές χρώματος σε τοίχους, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα και πάντα σύμφωνα με το budget του. Ο ρόλος του ξύλου είναι κυρίαρχος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον και προσδίδει ζωντάνια. Ειδικότερα, το κομμάτι των ειδικών κατασκευών από αυτό δίνει αξία, προσθέτει εργονομία κι εκπληρώνει τα όνειρα κάθε ιδιοκτήτη, σχετικά με τη διακόσμηση που θέλει να απολαμβάνει.

argiropoulos1.jpg

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός άρτια σχεδιασμένου χώρου, τόσο λειτουργικά όσο κι αισθητικά; Τι θα προτείνατε;

Το σημαντικότερο θεωρώ ότι είναι η άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών της καθημερινότητας. Στο αισθητικό κομμάτι, η αρμονία κατασκευών και χρωμάτων δίνει μια αίσθηση ευεξίας και ηρεμίας. Βασικό μότο της επιχείρησής μας -και δικό μου- είναι το «Ο χώρος είναι η ψυχή σου». Βάσει αυτής της λογικής προτείνω ειδικές επενδύσεις τοίχου, με αποθηκευτικές λειτουργίες και άλλες ανάλογες κατασκευές, που δεν μπορεί κάποιος να βρει έτοιμες. Αυτό θ’ αλλάξει τον τρόπο ζωής, τη φρεσκάδα, την αισθητική ενός χώρου και θα δώσει αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο προσωπικό μας περιβάλλον.

argiropoulos2.jpg

Πώς εξασφαλίζουμε ευελιξία σ' έναν χώρο; Δώστε μας μερικά παραδείγματα. 

Νομίζω ότι κατά βάση εξασφαλίζεται στις εύχρηστες και αποθηκευτικές συνθέσεις, όπως ειδικές ντουλάπες, σε χώρους που είναι ανεκμετάλλευτοι, σε δύσκολα σημεία, σε συνδυασμό με εργονομικούς μηχανισμούς και τεχνικές ενσωματωμένες στις κατασκευές που επιλέγονται.

Μικροί χώροι που θέλουμε να φαίνονται μεγαλύτεροι: τι βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση; 

Το σημαντικότερο ρόλο κατέχουν ο φωτισμός, οι γυάλινες επιφάνειες και η χρήση ξύλου σε ανοιχτούς χρωματισμούς. Στις ειδικές κατασκευές που προτείνουμε όλα αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να ενσωματωθούν σε σύγχρονες τεχνικές, με σωστή μελέτη και σχεδιασμό, επιτυγχάνοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Η εικόνα και η αίσθηση είναι ότι ο χώρος μεγαλώνει.

argiropoulos3.jpg
Γιώργος Αργυρόπουλος

About

Η εταιρία Aργυρόπουλος ιδρύθηκε το 1981 και αριθμεί πλέον 40 χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας στον χώρο της κατασκευής επίπλου. Απαιτητικά projects, τα οποία καλύπτουν ξύλινες ειδικές δημιουργίες, είναι το στοιχείο που τη χαρακτηρίζει. Οι συνεργασίες με αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας και του εξωτερικού την έχουν καταστήσει πλέον ως τη σίγουρη επιλογή για τις απαιτήσεις κάθε πελάτη, σε minimal και διαχρονικές κατασκευές.

Info: Αργυρόπουλος Εργοστάσιο - Show Room Q: 5ο χλμ. Χαρίλαου - Θέρμης, Instagram: @argyropoulos epipla, www.argiropoulos.com.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021