fbpixel

Search icon
Search
Πώς να διοργανώσετε ένα dinner party σύμφωνα με τις Γαλλίδες
INTERIORS

Πώς να διοργανώσετε ένα dinner party σύμφωνα με τις Γαλλίδες

Oλοκληρώστε ένα μαγικό σκηνικό step by step!


Ανακαλύπτοντας κανείς την ιδιαίτερα ξεχωριστή νοοτροπία των Γαλλίδων και αντλώντας έμπνευση από τις τακτικές που εφαρμόζουν στο lifestyle τους, κατανοεί κάποιος τον chic αέρα που αποπνέουν. Τόσο στα εντυπωσιακά outfits που επιλέγουν όσο και στις ανεπιτήδευτες ιδέες τους για έναν τρόπο διακόσμησης που ζηλεύουν μέχρι και οι interior experts, η λιτότητα αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία τους. 

Εάν λοιπόν, θέλετε κι εσείς να γίνετε μια σπουδαία hostess και να διοργανώσετε το απόλυτο dinner party, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές τους step by step!

Δημιουργήστε μια check list

    Αρχικά, βάλτε στη λίστα σας όλους τους καλεσμένους που επιθυμείτε να σας κάνουν την τιμή και με βάση αυτό κινηθείτε στις πιθανές επιλογές κατανάλωσης, σύμφωνα με τα γούστα που έχετε τόσο εσείς όσο και εκείνοι. Καταγράψτε επίσης, και τις μουσικές επιλογές που θα ακούγονται στο background του party, καθώς και το πώς θέλετε να διαμορφώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε ότι όλα θα διαδραματιστούν με βάση το πρόγραμμα που εσείς οι ίδιοι θα έχετε δημιουργήσει χωρίς να πανικοβάλλεστε την τελευταία στιγμή.

    3-axsIF.jpg

    Εντάξτε αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες στο καλάθι σας

      Ζώντας σε μια χώρα που κατακλύζεται από αγνά και φρέσκα υλικά, όπως και η Νότια Γαλλία, εύκολα μπορείτε να κινηθείτε σε τέτοιες επιλογές έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Επιλέξτε φρέσκο ψάρι, άριστα κρέατα, ζουμερά και φρεσκοκομμένα λαχανικά, καθώς και τυριά τοπικής προέλευσης που ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση τους.

      Ετοιμάστε γλυκά με «άρωμα» Παρισιού

        Για να κλείσει το γευστικό σας ταξίδι με τον πιο γλυκό τρόπο, αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω στην κουζίνα σας με σκοπό να φτιάξετε τις dessert προτάσεις που θα το συμπληρώσουν. Μπορείτε κατά την υποδοχή των καλεσμένων σας να τους κεράσετε λαχταριστά colorful macarons, ενώ μετά το dinner σας μπορείτε να τους προσφέρετε ένα από τα πιο ελκυστικά και νόστιμα γαλλικά γλυκά, ένα αποδομημένο mille-feuille. 

        titlo-EYWdv.jpg

        Η σωστή επιλογή κρασιού

          Ένα φίνο κρασί έχει τον τρόπο να συμπληρώνει ιδανικά οποιοδήποτε γεύμα -ειδικά όταν αυτό πρόκειται να έχει επιρροές από τη μαγευτική Γαλλία. Ως γνωστόν, ολόκληρη η χώρα φημίζεται για τη σπουδαία ποικιλία της στα κρασιά. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός λευκού Moet & Chandon Brut Imperial ή κάποιου rosé Chateau Miraval. Επίσης, αντλήστε πληροφορίες για το κατάλληλο wine pairing και σερβίρετε αναλόγως.


          The decoration

          Κeep it minimal 

            Όταν σχεδιάζετε ένα party και στοχεύετε στην τελειότητα που βρίσκεται στη λεπτομέρεια, φροντίστε να μην το παρακάνετε και να μην καταβάλετε υπερπροσπάθεια. Οι Γαλλίδες κινούνται πάντοτε με βάση την minimal αισθητική και αυτό εντοπίζεται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μέσα από τις δημόσιες εμφανίσεις τους αλλά και τις ιδέες που εκπροσωπούν στο κομμάτι της διακόσμησης. Γι' αυτό, λοιπόν, εστιάστε σε λιτές γραμμές και σε μια παλέτα χρωμάτων με κλασικές αποχρώσεις, όπως το λευκό, το εκρού και ίσως το καφέ. Να είστε πάνω από όλα βέβαιοι για την καθαριότητα, στην οποία θα πρέπει να στηριχθείτε και στα στοιχεία που καλό είναι να διατηρούν low profile.

            3-zPcKU.jpg
            Τοποθετήστε γήινες & rustic λεπτομέρειες

              Παραμένοντας πιστοί στην τακτική που δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο και πολλή προσπάθεια, θα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό να εντάξετε natural στοιχεία και local λεπτομέρειες στη διακόσμηση του τραπεζιού σας, αλλά και σε ολόκληρο τον χώρο που θα φιλοξενηθούν οι καλεσμένοι σας. Ανατρέξτε στις συλλογές αντικειμένων από τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς σας κι εντοπίστε αντίκες και vintage σερβίτσια, που έχουν φθαρεί από το πέρασμα του χρόνου και είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να δώσετε την αίσθηση πως βρίσκεστε στο απόλυτο παραδοσιακό spot στην καρδιά του Παρισιού. Last but not least, δώστε ακόμα πιο παριζιάνικο αέρα στην ατμόσφαιρα κάνοντας floral επιλογές τόσο για το τραπέζι όπου θα φάτε όσο και για κάθε γωνιά της κατοικίας σας.

              eb2787c163ae14e27ea5279c2f60081f.jpg

                The music 

                Dinner party χωρίς την κατάλληλη music playlist δε γίνεται, γι' αυτό και πρέπει να δώσετε ακόμα πιο ευχάριστες νότες στο όλο σκηνικό και σε αυτό θα σας βοηθήσουν τα κομμάτια που αρμόζουν στην περίσταση. Και πάλι δε χρειάζεται να το παρακάνετε! Κάντε μια έρευνα για το inside story που βρίσκεται πίσω από εμβληματικά γαλλικά κομμάτια και πληροφορηθείτε πως στοχεύουν στο να κάνουν τους ακροατές να αφήνονται στο απόλυτο french pleasure mood, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή όπως ακριβώς της αρμόζει. Φτιάξτε μια playlist που θα περιλαμβάνει τις επιτυχίες από Jane Birkin και Jacques du Tronc ή τους γλυκούς ήχους του soundtrack της ταινίας Amélie, ενώ όταν η ώρα περάσει και το κέφι κορυφωθεί μπορείτε να πατήσετε play στο κομμάτια του Serge Gainsbourg και στις all time classic μελωδίες της θρυλικής Brigitte Bardot.